Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.02.2021 19:34 - ,,ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ"..
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1351 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Страхотно нулиране?  Путин казва: "Не толкова бързо" ЧЕТВЪРТЪК, 11 ФЕВРУАРИ 2021
ОТ ТАЙЛЪР ДЪРДЪН
image
  • Годишният Световен икономически форум се проведе миналата седмица чрез телеконференция, това, което аз наричам Виртуален Давос, и на тазгодишното събитие, разбира се, темата за подпис беше техният проект, наречен Great Reset.
  • Но ако WEF беше толкова възнамерен да представи на света най-доброто лице за Великата нулировка, той нямаше да покани нито китайския премиер Си Дзинпин, нито по-важното, руския президент Владимир Путин.
  • И именно речта на Путин събори къщата от карти, която е дневният ред на ВЕФ.
  •  
  • Путин не е говорил там почти десетилетие. Във време, когато марионетките, контролирани от WEF, доминират на властови позиции в Европа, Великобритания, Канада и сега САЩ, Путин влезе във Виртуален Давос и изсипа кафето си върху килима.
  • По отношение на термините, които мога да опиша само като безпогрешно учтиви, Путин каза на Клаус Шваб и ВЕФ, че цялата им идея за Голямото нулиране е не само обречена на провал, но противоречи на всичко, което съвременното ръководство трябва да преследва.
  • П утин буквално се засмя на идеята за Четвъртата индустриална революция - идеята на Шваб за планирано общество чрез изкуствен интелект, роботи и сливането на човек и машина.
  • Той категорично им каза, че техните политики довеждат средната класа до ръба на изчезването заради пандемията COVID-19 допълнително ще увеличат социалните и политическите вълнения, като същевременно гарантират, че неравенството в богатството се влошава.
  •  
  • Епохата, доминирана от централното банкиране и продължаващото сливане на държавни и корпоративни правомощия, увеличи неравенството в богатството в САЩ и Европа, като спечели милиони, като същевременно извлече богатството на милиарди.
  •  
  •  
  • В по-малко конфронтационно обръщение председателят Си каза същото.
  •  Заедно те основно казаха на WEF да напъха Голямото Нулиране обратно в дупката, в която е замислено. 
  •  




Би било лесно да се пропусне, като се има предвид всичко, което се случва.  Всъщност почти го направих и тази реч се намира на пресечната точка на почти всичките ми области на интензивно изучаване.

Годишният Световен икономически форум се проведе миналата седмица чрез телеконференция, това, което аз наричам Виртуален Давос, и на тазгодишното събитие, разбира се, темата за подпис беше техният проект, наречен Great Reset.

Но ако WEF беше толкова възнамерен да представи на света най-доброто лице за Великата нулировка, той нямаше да покани нито китайския премиер Си Дзинпин, нито по-важното, руския президент Владимир Путин.

И именно речта на Путин събори къщата от карти, която е дневният ред на ВЕФ.

Последният път, когато някой влезе в голям международен форум и издаде такава язвителна критика на сегашния геополитически пейзаж, беше речта на Путин пред ООН на 29 септември 2015 г., два дни преди той да изпрати малък резерв от руска въздушна подкрепа за Сирия.

Там той изкриви не само ООН по име, но най-важното е САЩ и техните съюзници в НАТО, като направи извод, задавайки най-очевидния въпрос: „Разбирате ли какво сте направили?“ имайки развихрен хаос във и без това хаотична част на света?

Колкото и важна да беше тази реч, действията на Путин след тази определиха настоящата ера на геополитически шах в евразийския континент.   Сирия стана връзката, около която се разплита съпротивата срещу „ИДИЛ е непобедим“

И загадката кой стои зад ИДИЛ, а именно администрацията на Обама, беше разкрита на всеки, който обръща внимание.

Президентът Тръмп може да си е отдал заслугата за побой над ИДИЛ, но най-вече Путин и руските сили, завзели западната част на Сирия, позволиха това да се случи, докато нашите глобалистки генерали, като Джеймс Матис, нанесоха толкова голяма вреда на самата Сирия и толкова малко ISIS колкото е възможно, надявайки се да ги използва отново друг ден.

И независимо дали сте съгласни или не с политиката на САЩ в Сирия, което аз определено не, е трудно да се твърди, че намесата на Русия там коренно е променила регионалната политика и конфликти в обозримо бъдеще.

Това беше началото на доброволното изключване на Китай, Русия и Иран от Запада.

Заради постоянните американски и европейски проекти за консолидиране на властта в Близкия изток, Русия беше опорочена на Запад по начини, които правят индоктринацията, която получих като дете, израснало в Студената война, да изглежда като реклама за почивка за лятото в Крим.

Но именно тази сила на целта и характера са определящите две десетилетия на власт на Путин. Той направи чудеса при възстановяването на Русия. 

Той е направил много грешки, най-вече като се е доверил на американските президенти и второ, като е подценил колко арогантно и грабливо е лидерството в Европа.  

Въпреки това, той вече е достигнал лимита си, особено с Европа, и е положил твърдо независим път на Русия, независимо от краткосрочните разходи.

И затова речта му на Световния икономически форум беше толкова важна. 

Путин не е говорил там почти десетилетие. Във време, когато марионетките, контролирани от WEF, доминират на властови позиции в Европа, Великобритания, Канада и сега САЩ, Путин влезе във Виртуален Давос и изсипа кафето си върху килима.

image

По отношение на термините, които мога да опиша само като безпогрешно учтиви, Путин каза на Клаус Шваб и ВЕФ, че цялата им идея за Голямото нулиране е не само обречена на провал, но противоречи на всичко, което съвременното ръководство трябва да преследва.

Путин буквално се засмя на идеята за Четвъртата индустриална революция - идеята на Шваб за планирано общество чрез изкуствен интелект, роботи и сливането на човек и машина. 

Той категорично им каза, че техните политики довеждат средната класа до ръба на изчезването заради пандемията COVID-19 допълнително ще увеличат социалните и политическите вълнения, като същевременно гарантират, че неравенството в богатството се влошава.

Путин не е хвърлящ цветя либертарианец или нещо подобно, но критиката му към хиперфинансираната постсъветска епоха е точна. 

Епохата, доминирана от централното банкиране и продължаващото сливане на държавни и корпоративни правомощия, увеличи неравенството в богатството в САЩ и Европа, като спечели милиони, като същевременно извлече богатството на милиарди.

Слушането на Путин беше като слушането на кръстоска между Пат Бюканън и покойния Уолтър Уилямс . Според него неолибералният идеал за „покани света / нахлуе в света” е унищожил културните връзки в страните, като същевременно е издълбал техните икономически перспективи. Путин критикува нулевите лихвени проценти, QE, митата и санкциите като политическо оръжие.

Но целите на тези оръжия, макар номинално насочени към неговата Русия, всъщност бяха собствените двигатели на жизнеността на Запада, тъй като средната класа видя, че заплатите им стагнират, а достъпът до образование, медицинско обслужване и съдилища за поправяне на оплаквания драстично пада.

Русия е страна във възход, Китай също. След като връзките им са вградени достатъчно дълбоко, за да стабилизират икономиката си, и Иран ще се издигне.

Заедно те ще изведат централната азиатска земя от блатото на деветнадесети век, което съществува благодарение на британската и американската намеса в региона. Речта на Путин даде да се разбере, че Русия е ангажирана с процеса на намиране на решения за всички хора, които се възползват от бъдещето, а не само за няколко хиляди по-свещени от вас олигарси в Европа.

В по-малко конфронтационно обръщение председателят Си каза същото. 

Подобно на Путин той се произнесе по въпросите на изменението на климата и въглеродния неутралитет, като вместо това се съсредоточи върху замърсяването и устойчивостта. 

Заедно те основно казаха на WEF да напъха Голямото Нулиране обратно в дупката, в която е замислено. 

Вече почти десетилетие следя отблизо Путин. Имах чувството, че ако той говори пред висше училище по политология, а не е свикване на някои от най-могъщите хора в света, ще му се изсмеят в лицето.

Но, за съжаление, той разбира по-добре от всеки от нас, тъй като е бил обект на тяхната агресия толкова дълго, той трябваше да се отнася сериозно към тях, тъй като разбирането им за реалността и свързаността с хората, които управляваха, беше почти прекъснато.

В края на планираните си изказвания Клаус Шваб попита Путин за проблемните отношения на Русия с Европа и може ли да се поправи. Путин не нанесе удари. 

,,Ако можем да се издигнем над тези проблеми от миналото и да се отървем от тези фобии, тогава със сигурност ще се радваме на положителен етап в нашите отношения.

Готови сме за това, искаме това и ще се стремим това да се случи. Но любовта е невъзможна, ако е декларирана само от едната страна. Трябва да е взаимно."

,,Не разбирам от нищо, което съм виждал от администрацията на Байдън или от Европейската комисия в Брюксел, или че някой е чул дума, която той е казал."

* * *
===================================================

 Тръмп най-накрая заобиколи своя партиен медиен филтър и изведе видеоистината за десетки милиони телевизионни мрежи + зрители на CNN / MSNBC, за да станат свидетели сами
много хора чуват всичко това за първи път - нефилтрирано - вероятно за първи път

      image   Paul Sperry   @paulsperry_ · 23 ч   BOMBSHELL: Big 3 TV networks carrying live the Trump impeachment defense forced to finally air FULL remarks of Trump"s Charlottesville remarks CONDEMNING neoNazis, putting the lie to Joe Biden"s repeated mischaracterizations during debates that Trump said they were "fine people"     177   4,9 хил.   13,2 хил.    
 

 

 




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8320484
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031