Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 12:54 - Защо Аспаруховите прабългари проговарят на славянски език
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3309 Коментари: 12 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .
.
.
Raven
  • Мариан Маньовски
  • image
  •  
  •  
 

 








/.../
Социалният елит по времето на приемане на славянският език вече е славянизиран и славяноезичен, но все още говори алтайски макар и в тесен кръг, пример- Тудор Докс все още пише година шегор алем а не во лето еди кое си.

 

Социалният елит налага езикът си само в случаите когато го налага, уногондурите не са наложили нищо, нито езикът си нито културата си.

Когато испанците завладяват южна америка те правят геноцид в континентален мащаб, естествено че днес там не само се говори испански но и цялата култура е испанска, когато норманите завладяват англия те налагат жестока система на експлоатация и завеждат всеки сакс под инвентарен номер в специално създаден каталог, естествено че норманизмите ще са много повече.

 

Когато аспаруховите уногондури плюс доведеното с тях ираноезично най вероятно пославянчено вече население идват тук те не правят нищо такова, не налагат езикът и културата си на славяните защото не съжителстват с тях, имаме федератна държава, чат пат правят походчета и има търкания но нито ги избиват с милиони, нито им продават заразени със шарка одеала, славянизацията има достатъчно време да върви отгоре надолу, вижда се по имената на аристокрацията, в един момент започват да се срещат чисто славянско звучащи имена сред канартикините, накрая към десети век славянизацията вероятно е тотална и новосъздаденат славянска писменост е добре дошла за да извади България от орбитата на ИРИ.

 

Надписите не са на гръци, те са с гръцки букви но езикът на тях е гръцки и алтайски, вероятно защото така и не се е създала практична алтайска руническа писменост, тюркутите също нямат такава, те просто взимат согдийската и така създават орхонското писмо, ние взимаме кирилицата и създаваме кирислото писмо.

Руните и в двата случая не са вършили работа защото не са фонетична писменост и поради това не е практична.

 

ПБЦ има два много ясно разграничими периода, първият е чисто степният, това е периода до Крум, нашите си живеят отделно от славяните в степняшки хрингове, трепят си кхановете, дърлят се с ИРИ и славяните и общо взето вегетират в някакъв аварски вариант, в крайна сметка са щели да свършат като аварите.

Тогава отнякъде идва Крум и всичко се променя, той носи някаква визия за държавност различна от дивите езически владетели които се свалят и трепят през 40 дена, започва каменното строителство, започват каменните надписи, преди това нямаме такива освен на конника, променя титлата си и вече се нарича архонт, допреди него на канасюбигитата ни са им викали най обикновенни кириоси, прави съдебна реформа.

 

Другото важно нещо което прави Крум е да осъзнае че славяните са фактор без който не може и който може да бъде полезен, това е началото на славянизацията, от негово време започват да се мяркат славянски имена, имаме една видима промяна на ПБЦ във всяко едно отношение вкл. и в отношението на ИРИ към нас, от някакви вегетиращи степни езичници които затъпяват в междуособици внезапно сдобиваме идея за държавност, Крум е първият който тръгва да обсажда Константинопол с идеята да го превземе съдейки по подготовката му, неговият правук пък директно тръгва да става василевс.

 

И така при Крум приключва федератната държава и идва истинската обединена България, вече няма българи зад оградата от колове и славяни по границите срещу които държим войска а имаме истинска централизирана държава, това е началото на славянизацията.

Вероятно известните крумови закони са имали за цел уравниловка между славяни и българи.

 

След Крум имаме реакция срещу този процес, гоненията на Диценг и Омуртаг, но процеса е напреднал и славянизацията вече не може да спре защото на новата централизирана държава и трябва по голяма армия за да контролира по голямата територия, трябват и повече строители за новите каменни строежи, държавата е увеличена пет пъти и довчерашните затворени в плисковското плато българи вече сами не могат се оправи с тази територия и с тези нови дертове.

И за това Крум много мъдро се е светнал че без славяните просто няма как да стане работата и ги е придърпал, за това пирува с тях както е нарисуван по хрониките и ги прикотква с постове и титли.

Наследниците му носят славянски имена, имаме славяни пратеници ппри василевса - на най високо ниво, много вероятно да имаме смесени бракове със славянски князе или жупани или както там им се е казвала аристокрацията.

Ако княза на смоляните може да ти осигури цифра добри луди войни славяни които да тичат срещу стените на Константинопол голи до кръста с брадва в ръка що да не направиш дъщеря му ханка, още повече че не е задължително ханката да е една, ако щеш земи си и две уногондурки за гарнитура.

 

Половин век по късно тази славянизация води до приемането на славянският език за официален писмен и от там и за официален държавен, болшинството поданици в ПБЦ по това време вече са славяни и от там комуникацията търси най късият път, избира се по разпространеният език.

 

Пак казвам, тук няма социален елит от алтайско езични по време на приемане на славянската писменост и език, социалният елит от петдесет години вече е смесен, българите наистина управляват но славяните имат присъствие в този елит а и никога не е имало конфликт на етническа основа както между нормани и сакси или испанци и инки, и да е имало търкания те не са били толкова жестоки че да говорим за завоеватели и експлоататори налагащи езика и културата си насилствено.

https://www.forumnauka.bg/topic/13690-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8/page/13/

ПП: Една от основните грешки на автохтонистите е, че залагат почти изцяло на етнонационализма, на етноса, на етнонима "българи" и с помощта на фантазиите си  раждат неверни, фалшиви, псевдонаучни тези, хипотези, теории...




Гласувай:
18



1. dobrodan - Да, четох го това :),
14.05.2021 14:44
смятам, че е много близо до истината. Българите са едни от малкото завоевателни народи, за които славяните не са били само източник на роби, жени и хранителни припаси.
цитирай
2. notfun - ...автохтониците,залагат на ..чалгарията, и некой лев в Торбичката ))
14.05.2021 15:09

...какво ли ще да опонира..тук, лютата македонотракийка,баба панацейна..
на това "уногондури"...


цитирай
3. kvg55 - mt46,
14.05.2021 18:17
Езикът ни е близък до славянските езици, но как е станало, не ми е ясно.
цитирай
4. mt46 - Аха...
14.05.2021 22:55
dobrodan написа:
смятам, че е много близо до истината. Българите са едни от малкото завоевателни народи, за които славяните не са били само източник на роби, жени и хранителни припаси.

Май гледаш високомерно, презрително на славяните... А не си ли се замислял, че е възможно някои от твоите прапрабаби или прапрадядовци да са били робини или роби?...
Днес нима няма модерни роби и робини от всички етноси?...
ПП: Славяните не са поробвали своите пленници, което е признак на благородство...
цитирай
5. mt46 - Близък е, естествено. Защото нашият език е един от славянските езици...
14.05.2021 22:58
kvg55 написа:
Езикът ни е близък до славянските езици, но как е станало, не ми е ясно.

цитирай
6. panazea - Езикът ни е смесица и затова за всяко нещо имаме по две три думи.
15.05.2021 23:26
Ако не знаеш , да ти ги запиша.
Детето учи език както от майката , така и от бащата.
Особено си личи при родители от различни народности.
Децата стават двуезични.
Колело, коло и чакрък, кръг.
Какво не ти е ясно. Ако не познаваш думите , да ги напиша , за да си ги научиш.
Имаме общи думи с другите славяни , имаме и различни думи.
Славянизиран си . Живей си живота!
Даже и живот на руски , не е живот - славянино.
Омаловажаването на другите ни прародители не е добра оферта.
А Добродан от тюрк сега стана славянин. Келепир да има.
И Фънката и тя се наредила на софрата.
Еднокнижниците !
Пан
цитирай
7. panazea - Българо - славянски речник
15.05.2021 23:51
кирка - търнокоп
любеница - диня - карпуз
казма-лопата-бел
гребло-търначе
трендафил-роза
секира-балтия
любя-милея
родина-татковина
планина-гора-балкан
цитирай
8. dobrodan - Госпожо Панацея,
16.05.2021 00:15
когато коментирате дали съм станал славянин и дали преди това съм бил тюрк :):):),
не се ли усещате какви глупости всъщност пишете :):):)?
Аз съм БЪЛГАРИН.
Относно келепира.....:):):):)!
Също така лекинко припомням, че би било изцяло във Ваш плюс да си записвате моите коментари при Вас, а след това ги изтривайте по два пъти, за по-сигурно :).
цитирай
9. dobrodan - Защо реши, че с написаното изразявам някакво лично отношение
16.05.2021 00:23
mt46 написа:
dobrodan написа:
смятам, че е много близо до истината. Българите са едни от малкото завоевателни народи, за които славяните не са били само източник на роби, жени и хранителни припаси.

Май гледаш високомерно, презрително на славяните... А не си ли се замислял, че е възможно някои от твоите прапрабаби или прапрадядовци да са били робини или роби?...
Днес нима няма модерни роби и робини от всички етноси?...
ПП: Славяните не са поробвали своите пленници, което е признак на благородство...


към славяните?
Това са ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ И СА ПИСМЕНО ПОТВЪРЖДАВАНИ НА НЕ ЕДНО И ДВЕ МЕСТА!
Моля, когато напиша нещо, да не бъде тълкувано по неправилен начин.
Защо да не може да са били роби? Роби са били военнопленници, мирно население, нападнато и поробено, никой не е бил застрахован.
Славяните са били хора като всички други. Просто.......дълго време бъдещите днешни европейци :) на практика са ги смятали за хора втора ръка. Не са разполагали с военна мощ и управленски родове.
Така по-ясен ли съм?
цитирай
10. shtaparov - Защото така е заръчал "гол...
16.05.2021 12:18
Защото така е заръчал "големия брат" преди 200 години- те да проговорят на "славянски",което е другото име на "руски"!
цитирай
11. krumbelosvet - Освен прословутия ичъргобоил Мостич
17.05.2021 07:40
колко монголоиди български скелети са изкопали археолозите от Памир и Хиндокуш до Стара Велика България? За днешна Румъния и България да не говорим. Тук е ичъргобоила Мостич.
Как петима братя бягат от неквиси хазари, а един от тях побеждава легионите на ИРИ начело с Василевса? И защо славяните са сливат с българите а не с ромеите? И тюрки ли са шопите-печенеги и куманите-половци? И заоти тея последните отминават тюркския хаганат и искат българско гражданство?
цитирай
12. shtaparov - колко монголоиди български ске...
18.05.2021 12:00
krumbelosvet написа:
колко монголоиди български скелети са изкопали археолозите от Памир и Хиндокуш до Стара Велика България? За днешна Румъния и България да не говорим. Тук е ичъргобоила Мостич.
Как петима братя бягат от неквиси хазари, а един от тях побеждава легионите на ИРИ начело с Василевса? И защо славяните са сливат с българите а не с ромеите? И тюрки ли са шопите-печенеги и куманите-половци? И заоти тея последните отминават тюркския хаганат и искат българско гражданство?

Много точна забележка Крумка- даже и Мостич не е монгокоид но е направен нарочшно да изглежда такъв,понеже неговата черепна "възстановка",правена преди 50 години е учебна и дори днешните западни учени още не могат да правят достатъчно точни възстановки по черепи,да не говорим пък за източните!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19162078
Постинги: 3687
Коментари: 45094
Гласове: 148919
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031