Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2014 19:57 - Смешен плач
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 4424 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 10.03.2014 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Наскоро разбрах, че Investor.bg е станал собственост на медийна група Bulgaria ON AIR . Извинете, че давам названията на латиница, но те имат странен превод на български език, особено второто, което означава България във въздуха ( опита да се преведе с ефир, не е правилно, защото за това има други английски думи като ether, sky, heavens). Предполагам че етимологията на заглавията е свързана определено с чуждопоклонничество и вяра, че българският език скоро ще изчезне напълно. Друга вероятност е те да са чуждестранна собственост на медийни „инвеститори” подобно на веригите от молове, които печелят демократично и законно от българската глупост и продажност. Ровейки в нета се изясни, че са собственост на варненската икономическа групировка ТИМ, спрягана в близкото минало с „борческа” дейност, рекет, наркотици, подобно на ВИС и СИК. Така че третата възможна версия за названието Bulgaria ON AIR, е да се вдигне България наистина във въздуха!? Днес с капитал над 2,5 милиарда долара, се славят като голям, добър работодател и данъкоплатец за пример на всички !? Отделям повече внимание на тези факти, защото нашите потребителски сайтове в блог. бг вече са в техните ръце и вятъра на промяната започва да се усеща. Групировката основно се занимава с бизнес, но както знаем бизнеса у нас е невъзможен без политподкрепа ! Предполагам скоро ще се изясни каква е тя, за сега медийната група е настроена проевроатлантически и пее добре в унисон. Все пак усеща, че българският, морски туризъм е застрашен и констативно, уплашено и тихо проплаква чрез Bulgaria ON AIR : „ Кризата в Украйна- удар за туризма в България !” Останалите новинарски и аналитични стъпки обаче, не може да извърви, затова ще се опитам да помогна безвъзмездно!
           Когато избухна демокрацията, първата работа беше да се отречем от Русия, да унищожим социалните, културните, търговските си връзки и отношения. Славянска държава, на която сме дали писменост, религия, в която живеят много етнически българи, от която приютихме хиляди белогвардейци след 1917 г.. Държава която ни освободи от турско робство и в тежките години на соц. лагера, независимо от чуждия, западен, комунистически експеримент,  ни помогна от аграрна страна да станем промишлена и преференциална в много отношения. Трябва да се отбележи ясно, че в тези години, руският народ живееше доста по- зле и в по- големи лишения от нас ! Накрая с помощта на медиите, новите български политици започнаха насаждане на масирана ксенофобия срещу всичко руско. България стана член на ЕС и НАТО, претърпя Трета национална катастрофа, на последно място по доходи, осигуровки, работа и перспективи ! Това не беше достатъчно, започна оскверняване на съветските и руски паметници от ВСВ и освобождението, пригласяне без никой да го иска, на американски, имперски интереси и псевдоевропейски ценности. Регатата ни втора ръка, усилено участва в мисии край Либия, Сирия и Черно море, български войници мрат за чужди интереси ! Забравихме народните мъдрости: че мостовете не бива да се горят, защото пак ще ти потрябват; че в кладенец не се плюе, защото пак ще ожаднееш ! Независимо от всичко руснаците, украинците, прощаваха великодушно пълнеха нашите не особено атрактивни, но сравнително скъпи курорти, никой не си зададе въпроса докога !? Какви са интересите на българите ? В гъзомиярството и обслужването на новите господари, стигаме до уникални парадокси, например: ако бежанците от Сирия са привърженици на Башар Асад, тук не им се дава убежище. Скоро и с туристите ще е така, привърженици на Русия и Путин няма да получават визи !? Туристите ще бъдат само с доказано членство в НАТО, поповядващи евроатлантически „ценностни” системи !?
           Е, медийна група „България във въздуха”, разбрахте ли къде са истинските въпроси и на кого трябва да ги зададете !? Никога не забравяйте, че от създаването на Третата българска държава до днес, винаги сме избирали губещи патньори и никога не сме имали независимост, самостоятелна политика и развитие ! Интересно защо, кой е виновен за това ? Това е проблем, достоен за вашите медии, ако наистина държите на българите и България! Докъто ни управляват еничарски, политически партии с „представителна” демокрация, за които гласуваме само с ДА, ще бъде така и вашите натрупани, холдингови милиарди също скоро ще се стопят, като лански сняг!


imageimage



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - Само мога да те поздравя!
09.03.2014 20:50
Каквото и да кажа...все ще е тъжно!
и все по-тъжно става!!За съжаление.
но те чета с удоволствие..
Благодаря за което!
цитирай
2. aip55 - Прегръдки
09.03.2014 21:26
за постинга ти Деденце+++++++
цитирай
3. dedenze - Благодаря mileidi46 !
09.03.2014 21:57
Наше задължение е да напишем и покажем обективната реалност на хората с надеждата, че един хубав ден ще се събудят и хванат за ръце в отпор лошото и тъжното !
цитирай
4. dedenze - Благдаря aip55 !
09.03.2014 21:59
Да сме живи и здрави докъдето можем !
цитирай
5. zarenkow - "започна оскверняване на ...
09.03.2014 22:36
"започна оскверняване на съветските и руски паметници от ВСВ и освобождението" Да не се прави разлика между комунисти в Русия и Русия е все едно да не се прави разлика между Германския фашизъм и Германия. Освобождение от какво ? Да не би да имаше телени огради с автоматчици преди това? Не станаха ли факт след това "Освобождение". Само преди няколко дни бащата на И.Павлов разказа по тв , как А. Югов имал угризение , че по нареждане на гражданина на ссср и офицер от нквд Г. Димитров да спретне процес на Петков и Петковисти, защото са щели да спечелят изборите. Е спретнали им и ги избили. След това имал угризение, че бил голям Българин. Селско стопанство ? Насилствено отнетата земя , кътана с поколения и днес вече собственост на червените наследници ли наричаш модерно земеделие. Заради това земеделие днес няма селяни, карат им домати, картофи на цената на бананите. Евтината храна ,която си ял е била евтината съдба на ограбени и закрепостени хора без всякаква инициатива . Засрами се деденце , вкусна ти е била тази евтина чужда съдба под формата на евтина храна. Освобождение няма и до днес от червената напаст, а на теб ти е малко та искаш и паметниците им.
цитирай
6. dedenze - Много си демократично облъчен zarenkow!
09.03.2014 23:07
Навярно си реститут или забогатял човек! Даже и името си честно не изписваш !? Освобождението за което пиша е от турско робство или и него оспорваш !? Тук не става дума за тоталитарната система, тя не е руска измислена е и финансирана от запада по точно от губещата І световна война - Германия с което спестява милиарди златни марки от контрибуции ! Опитай се да бъдеш честен и самокритичен кой ти пречи да се занимаваш днес със земеделие, от каква червена напаст се оплакваш днес, то и в Русия я няма! За какви етини храни бълнуваш, тук в постинга става дума за медии?
Чии интереси обслужваш, можеш ли да четеш, за кого гласуваш ? За 24 години от твоята демокрация 3 милиона имигрираха и милиони измряха от тревоги, липса на средства и безпътица ! Пек ли хипотетичните червени са виновни, БСП червена ли е, според мен е тъмно синя, не страдаш ли от далтонизъм !? Не заслужаваш отговор, а изтриване, заличаване. Пиша само заради другите заблудени като тебе, дано нещо им влезе в продажните евроатлантически тикви !
цитирай
7. drag777 - изгубени в превода ;)
10.03.2014 09:13
Настрана от наистина забавния ви превод ("България във въздуха"?!) като цяло постингът ви събуди доста усмивки, още преди да съм си изпил кафето даже. Доста забавно ми стана как едва ли не очаквате България да хвърчи във въздуха само на базата на някакви неща, които сте чели в нета, някакви клюки от "близкото минало", както сам посочвате. И после, хем били "голям, добър работодател и данъкоплатец за пример", хем веднага бързате да влезете в някакви конспиративни теории и филми за някаква политподкрепа, които пък асоциирате с това, на което станахме свидете между КТБ и Василев и сегашното правителство. Факт е обаче, че това е частен, конкретен случай на обвързаност между бизнес и политика. В световен план даже е доказано, че двете неща могат да съществуват съвсем самостоятелно и това, че някакъв мустакат банкер в БГ стана нарицателно за преплитане между бизнес и политически интереси просто не е общовалидно за всички други, които са решили и успели да изградят собствени фирми, тук, в България. А и впрочем цялата сделка, която коментирате е доста стара. По същото време имаше сделки с Нетинфо и Нова Броудкастинг груп, което само идва да покаже колко нормално е това в медийната сфера. Препоръчвам ви да разчитате на повече информация, с повече факти и по-малко кофти преводи ;)
цитирай
8. dedenze - Благодаря за коментара drag777 !
10.03.2014 12:26
Да в постинга ми има и хумор и сатира, за съжаление българина вече няма настроение за това и все по- рядко ги разбира ! Хумористичната част е в собствеността и езиковото чуждеене, тъжната част е че повечето медии не са български и не защитават интересите на България, а реално са четвъртата власт! Капитала за това е капитал за да печели пари и прави принадена стойност, докъто същестува, това е и основния закон на който се подчинява! Хубаво е да има голям български капитал, производства, концерни, ама няма...
Ужасяващата част която не коментирате е невярното, манипулативно отразяване на събитията и историята, обслужването на чужди интереси и разпалваната ксенофобия срещу Русия в която активно участвува и " България във въздуха" (Bulgaria ON AIR - да не стане грешка) !?
Що се отнася до политподкрепата сигурен съм, че "въздушната телевизия" отдавна я има осигурена, иначе в българските "бизнес" уславия отдавна да е несъществена, размазана и заличена ! Тук вие трябва да потърсите повече информация с повече факти, лесно е ! Имате отличен постинг за собствеността на медиите, хайде още една стъпка чии интереси обслужват и как ?
В много постинги съм го казвал: Истината е понятие измислено от хората и с развитието на науката, техниката и обществото се мени, понякога коренно ! Затова никой няма право да говори от последна инстанция и да налага насилствено своето мнение, да раздава правосъдие подобно на явлението zarenkow от коментар 5. Изтрих му последното излияние то беше смразяващо и антихуманно, изпълнено с лични нападки без да ме познава, без да е прочел други мои постинги и пр....
цитирай
9. kostadin - По съществено е, че още при Костов ...
16.03.2014 16:06
По съществено е ,че още при Костов останахме без златото в БНБ и без български банки.От тук нататък нещата са ясни и бистри ,като планински поток.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467124
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031