Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 12:41 - Избори в СДС - още щрихи
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
0



„Биг Брадър” – в СДС Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - „Биг Брадър” – в СДС

В Нова телевизия мига едно оченце и ни подсеща да пускаме есемеси, защото остават само три дни и ще се разделим окончателно с компанията от „Биг Брадър” 4 – скучния Жоро, мъжожената Манол с излъчване на динозавър, неизбежната циганка, ходжата Самие, любовника-футболист Денислав, а сексманиачката, педерастът, националиста и полицаят-артист вече си тръгнаха. „Загуба велика за народа”, както заключаваше Иванчо Йотата.

Христо МАРКОВ

В сайта на СДС също се броят три дни до поредното синьо шоу. На 14-и ще избираме председател на партията и членове на НИС. Публикувани са Методически указания и всички 217 избирателни секции, но някои общини били обединени в една секция, защото така или иначе могъщата някога партия СДС няма структури във всички 273 общини. Председателят на националната комисия Владимир Кисьов ни успокоява, че “всички бюлетини са заверени и са под точна бройка” – нямало никаква опасност от манипулации. Даже са регистрирани над 200 застъпници на шестимата кандидати. Остава само всичките 9 820 членове на СДС в деня на изборите от 10 до 17 часа да се втурнат към урните и изберат кой ще ги управлява.
Но както често се случва в СДС, видимото спокойствие прикрива тежки вътрешни брожения. Лишеният от участие в битката Марио Тагарински се заканвал да оспори “орязаните му права”. Как така го допускат, а после се сещат, че не е подходящ, даже нямал нужния син стаж. Враговете му контрират, че Марио влезнал в Народното събрание като член на партията на Праматарски и Мара Капон, после се сецнал от тях, ама можело да си е чист провокатор.
Друг някакъв софийски седесар, Николай Гацев, не чакал изборния ден, а направо оспорил в съда цялата процедура, защото новият Устав на партията не бил регистриран в съда, което опорочавало титаничното усилие. Това било и тактиката на “бакалчетата”, според други. На националния съвет сини ветерани щели да поискат отлагане на вота до регистриране на Устава. Пък дотогава – я лъвчето, я синьото знаме. Членове на Националния син съвет пък атакуват от засада главния секретар Пламен Радонов и заместника му Кръстанов, защото директно внушавали на седесариата да изберат за председател Румен Христов.
В тези смутни времена всички кандидати за лидер пишат неуморно обръщения и статии, дават пресконференции и коктейли, даже Мартин Димитров излязъл с едни гърди напред, защото си спретнал коалицийка в негова подкрепа от кметове-седесари. Градоначалникът на Кюстендил Петър Паунов контраатакувал и изпратил лични картички до всички членове с внушението, че няма нищо вярно в гнусните слухове за връзката му с червената Мая Манолова и братя Галеви, а трябвало да пуснат бюлетина за него. Сашо Йорданов пък написал куп статии, че ще върне романтичните времена, че той е истинският седесар, ама пък синдикалният Тренчев го порязал – “не ни трябват стари муцуни като Дон Балон”. Друг кандидат, Румен Христов, направо обещал 40 сини депутати в следващия парламент, а Цоньо Ботев вижда в СДС бъдещето като изгони всички останали там костовисти. Иван Сотиров упорито залагал на братята Любомир и Юлий Павлови или Пъпкови, защото те можели да осигурят финансово бъдещето на партията.
На война, като на война. И в СДС, и в „Биг Брадър” се водят войни. В риалити формат. Приликата е, че и на двете предавания рейтингът се е спихнал до някакви си 2-3%.
Четвъртият сезон на шоуто по Нова телевизия отбеляза катастрофално нисък рейтинг, след като сценаристите тотално се провалиха в избора си на герои. Заложиха на елементарни номера, скучновати персонажи, дирижирани скандали, откровени изроди и ненормалници, ама публиката предпочете да гледа “Сървайвър”.
Сценаристите на СДС пък заложиха на познати лица, известните им номера, обжалване и удари под кръста, включи се дори Надежда Михайлова, този път в “Макс Мара”, но рейтингът не помръдна над 2% и сега се устремиха към коалиция с Костов, защото иначе на десния терен ще остане само Бойко.
След началния провал на Брадъра, можеше босовете на Нова чевръсто и в движение да сменят “формата” и вместо Самие и Иванина да предават в реално време сините битки между Сашо и Мартин, Паунов и Ботев, Сотиров и Христов. Рейтингът можеше и да отлепи от 2%. И на СДС, и на Нова телевизия.


Тагове:   още,   избори,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544094
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031