Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 12:24 - Кеворкян и Коритаров лайф
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.09.2009 21:15


Четвърта власт ли!? Помиярщина

image

PlovdivMedia - Четвърта власт ли!? Помиярщина

Вчера в нелюбимата ми телевизия СКАТ се случи нещо невиждано. Флагманите на телевизионната журналистика Кеворк Кеворкян и Георги Коритаров сътвориха скандал, достоен за клозетната естетика. От екрана се лееха обиди, заплахи и клетви в слугинаж в продължение на повече от три часа.

Христо МАРКОВ

Рекапитулацията е, че всеки нашенски олигарх може да кадрува и върти на пръста си не само една община, не само национална телевизия, а и индиректно да предизвика самоизяждане на уж улегнали и сериозни журналисти. Каква е истината едва ли ще се разбере, но важното е, че се даде храна за нови скандали и пак нови обвинения за радост на публиката.
Предаването на сегашния журналист, бивш агент и дипломат Велизар Енчев започна в 19.30 часа и приключи след 22.30 часа на 24. 11., като имаше всички изгледи да продължи и на следващия ден. Телевизията не пропусна да го повтори. Темата се въртеше около уволнението на Коритаров от Нова телевизия и дерибейството на фамилия Златеви в гр. Правец. Всичко вървеше привидно спокойно, докато не се взря Коритаров в статия на Кеворкян, озаглавена “рекет” и визираща отношенията му със Валентин Златев, а той отговори, че “Кеворкян не бил достоен дори за временен сътрудник на Шесто управление”. Обади се някакво лице, което се представи за юрист на община Правец, но защитаваше голф игрището на фамилия Златеви и тогава настана истинското представление. Водещият бе изумен, че лично Кеворкян е на телефона, а последният поиска цялото време до края на предаването. И се започна. Най-меките обръщения към колегата му бяха: “рекетьор”, “пластелин”, помияр”, “плазмодий”, “кочияш”, “наивнико”, “жиголо”, “като насрани сте”, а Коритаров се обърна към бившия водещ на “Всяка неделя” с агентурния му псевдоним “Димитре!” и подозря, че има акции във в. “Уикенд”. Кеворкян пък отново заплаши със съд и припомни за някакъв друг водещ, който взел 25 000 лв. по предизборната кампания за интервю с кандидат-кмет. Всички го знаели, но си мълчали, включително и Коритаров. Последният пък директно попита: “Кеворкян, пиян ли си?”, и се започна отново с цветистите любезности. Накрая даже се намесиха имената на Гюнтер Граас, отряда “Чавдар”, Брендо и, разбира се, Братя Галеви.
В началото на несвършилия преход като достижение на журналистиката се отбелязваше, че тя станала “четвърта власт”. След снощното предаване лъсна истината – националните медии се използват, за да обслужват само и единствено интересите на кръгове от олигарси. Защото никой не може да ме убеди, че овиканият Коритаров ще тръгне да изнудва Валентин Златев и компанията му “Лукойл”. Как си я представяте тая
работа? Или пък, че Кеворкян съвсем, ама съвсем безкористно ще отдели три часа от скъпоценното си време да защитава някаква кауза от “права Бога”. Само и единствено в България един едър бизнесмен може да пише писмо до медия и да иска уволнение на журналист, вместо, ако е изнудван, да се обърне към прокуратурата. Не го прави, защото знае, че журналистиката е превърната в обслужващ персонал и “националната медия” ще го послуша. Така и става в крайна сметка. За каква “четвърта власт” говорим...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9566460
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930