Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 12:22 - Краят на прехода - искат Капон в БСП
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2009 23:04


"Защото сме социалисти" - по Дмитриевич

image

PlovdivMedia - "Защото сме социалисти" - по Дмитриевич

"Сегодня утром" бях ощасливен с гръмовната новина, че конгресът на БСП е приключил и там най-популярното четиво било брошурата на председателя Сергей, озаглавена "Защото сме социалисти", с която се внушавали фундаментални послания за изборите. С тъга констатирах, че няма кой да ми я предостави, та и аз да се ограмотя и смело нагазих в сайта на червената партия.

Христо МАРКОВ


Уви. Брошурата я няма там, но попаднах на страхотни дискусии за бъдещето на бившата комунистическа партия. Според новия Устав на БСП, тя била вече и ... "народна партия", не само на работници и селяни, на труда, част от световната левица и интернационална, но и масова "народна партия". Това капитално откритие на авторския колектив, ръководен от ветераните Лилов и Дърева е предизвикало душевен смут у червените хумвейбини и грамотните от тях са се впуснали в оживена и бурна дискусия в сайта, относно новия им Устав. Хората са притеснени, че "БСП работи слабо", че "Валтер Аспарухов не е избран правилно и с др. Константинов не си плащат членския внос", че е крайно време "Валя Богданова да си върви", а наш съгражданин направо си предлага др. Мария Капон да бъде поканена за съратник на БСП, защото им изпратила "боядисани яйца за Великден". Има вече в устава и такава длъжност "съратник на БСП". Ако не ви мързи влезте в сайта на БСП и долу вляво на червен фон има банерче "дискусия за новия Устав на БСП" и няма да четете в-к "Стършел" поне седмица. Направо ще разберете защо председателя на БСП Сергей Дмитриевич написал дипломна
работа в СССР на тема "Униформа красноармейская" и сега брошура като лениновата "синя тетрадка". Ако пък ви мързи прочетете по-долу малка част от тази дискусия и знайте, че правописът и пунктуацията са оригинални. Аз продължавам да чета за "новия устав", който ни сочи бродове за сияйна перспектива.
ФОРУМ - Концепция за нов устав
Пламен Стойчев E-mail: plamenvenkov@gmail.com 2008/11/19
Симпатизант съм на БСП.В сайта не намерих страница връзки с общественоста и за това ВИ пиша на този форум.БСП работи много слабо по няколко направления.На пръв поглед незначителни но достатъчно за да бъдат загубени парламентарните избори.Моля моето виждане да не бъде изтълкувано като поучително.Опитът ми придобит в избирателна кампания зад граница ми позволява да констатирам че предизборната ВИ кампания малко не върви в правилна насока.Благодаря! тел/факс:02/9788810 GSM:0894355222
промяна симпатизант E-mail: 2008/11/17
Дайте по голяма възможност на младите. Както има възраст за постъпване в партията сложете и възраст след, която си оставаш член на партията, но не заемаш изборни и управляващи функции. Това може да се постигне с ограничаване на броя мандати за които може да си на изборна ръководна длъжност. Неприятно се изненадах и ми прозвуча нереално избира на Р.Овчаров вместо на Я.Стоилов. Мисля, че 100 годишната партия трябва да се ръководи от 40-50г. известни лица, такива има. Имате много симпатизанти, не ги разочаровайте. Успех.
Doctor Plamen Simeonov E-mail: dr.simeonov@abv.bg 2008/11/15
Госпожо Богданова, вижте брой 84 от 2008 година, стр. 3 на вестник "Монт Прес".
Doctor Plamen Simeonov E-mail: dr.simeonov@abv.bg 2008/11/15
Конгресът на БСП ще бъде незаконен, защото господин Валтер Аспарухов не е избран законнo. Къде той и
доктор Константинов си плащат членския внос. Ако СДС - Монтана са братовчеди, то БСП - Монтана са баджанаци. Валя Богданова да си върви.
Защо говорим за Устав? Симо E-mail: 14.11.08 2008/11/13
Защо говорим за Устав - стар или нов,никой не го спазва.На партийната конференция в Сандански бе посочен/не мога да напиша избран/човек,който получи много по-малко от 50% от гласовете.На конференцията присъстваше проф.Корнезов,но това не му направи впечатление.Сега ние се питаме имаме ли новоизбран председател,или нямаме!
За новия устав Бисер E-mail: 11.11.08година 2008/11/11
Говорим за мандатност,което е правилно,но в същото време пропускаме един много по-важен според мен въпрос и той е - семейщината.Кога ще и сложим край или ще караме по стар партиен обичай.Бащи и деца са в Общинските съвети на БСП.Няма значение,че бащите са на 80 години.Нали се сещате какво става при гласуване,когато цели семейства са в общинските съвети.Предлагам уставът да третира този въпрос,по-точно предлагам категорично да забрани семейщината.
Дано някой ме чуе и помисли върху мойто предложение.
Пловдивчанин E-mail: 2008/11/07
Напълно споделям мнението за мандатност на председателите на ОПО - има някои отпреди 20 год. Даже защо да не се въведе и горна граница за председателите - например 65 год. В Концепцията е написано, че БСП е и народна партия - явно има ново виждане в партията за това каква партия сме. Терминът "народна партия" е нов за нас - близък по-скоро на десните. И тъй като има и статут на съратници в концепцията предлагам да бъде поканена и другарката Мария Капон за сърратник, защото тя е председател на такава народна партия, а да не говорим, че тя подкрепи публично другаря Първанов за президент при изборите. Така ще разширим представата на хората , че нашата партия е отворена към широки слоеве в нашата общественост. Другарката Капон може да бъде наш ценен кадър - ние в Пловдив тук работим много добре с нея. Тя досега два пъти ни е помагала и дори ни изпрати нейния отчет като пловдивски народен представител, а миналата година за Великден ни изпрати боядисани яйца. Трябва да се ориентираме към такива обществени слоеве като този на др. Капон, ако искаме да сме народна партия, както е записано в програмата ни.
az E-mail: irjiii@mail.bg 2008/11/06
Съгласна съм с Тони + да има някакво възрастово ограничение за председателите. А не като при нас 70 годишен дядка да е председател, и да не допускат млади членове до ръководни постове. В нашата община трябва да си пенсионер за тези длъжности.


Тагове:   Станишев,   Капон,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9564914
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930