Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2008 17:42 - Пак кървава Коледа по светите земи...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1643 Коментари: 2 Гласове:
0



Пак кървава Коледа по светите земи

            Не са отшумяли пожеланията и смирението за Възкресение в християнския свят и в земите, откъдето е тръгнала вярата ни, отново се пролива невинна кръв. Последните години сякаш е тежко и натрапчиво предизвестието, предопределеността, която сме обречени да носим, заедно със Спасителя Иисус Христос. А, както обикновено става, конфликтите в светите земи вещаят и световни кризи. Не само финансови.

            Рано сутринта, в деня на християнското семейство и бащата Св. Йосиф, след израелски въздушни атаки в ивицата Газа загинали над 160 палестинци и повече от 300 са ранени, поне според Франс прес. Същото съобщение направи и Хамас, крайната палестинска групировка, която контролира Газа. Като ответен удар бойците на Хамас изстреляли ракети „Град” и в граничното селище Нетивот загинала една жена и били ранени четирима евреи. Израел обявил извънредно положение в граничните райони, а министърът на отбраната Ехуд Барак в прав текст предупредил, че предстои „нелек период, който при това няма да е кратък”. Което в прав текст си е предупреждение за поредната кървава разправа по светите земи.

            Уж имаше шестмесечно примирие между Израел и Палестина, но изтекло на 19 декември. А дали случайно е „изтекло” в навечерието на коледните християнски празници?... Примирието.

            Външният министър на Израел Ципи Ливни още на връх Коледа обяви, че ще спре контрола на „Хамас” над ивицата „Газа”, а палестинският президент Махмуд Абас се свързал с лидерите на арабските държави с думите „Предприехме спешно контакти с няколко арабски и други държави с молба да помогнат за прекратяване на агресията и на клането в ивицата Газа”. Той пък бил на посещение в Саудитска Арабия – също ислямска страна и верен съюзник на САЩ. Ръководството на Хамас в специално изявление призовава арабите на джихад срещу „ционистката атака”, според авторитетното мнение на Асошиейтед прес и Ройтерс, чията военна говорителка уточнила за  нови „целенасочени нападения” от страна на израелската армия срещу лидери на групировката Хамас. Според нея, това е само първата фаза на израелската операция срещу палестинците. Но не уточнила защо трябва да стават кървавите вакханалии по време на светлите християнски празници за католическия и православен свят. Засега мълчат наместниците на двете църкви и в Рим/католиците/, и в Цариград /православните/. Даже пловдивския патрика Николай не се е изказал по въпроса. Може и да го направи, след като се върне от Кърджали.

            Засега по Витлеемските пътища се лее кръв, вследствие на атаката от израелските F-16, които за едно денонощие „поразили” предварително набелязаните 40 цели на площ от ...  20 кватратни километра, а израелският главнокомандващият Габи Ашкенази убедено твърди, че „операцията в Газа ще продължи”, което си е отвсякъде закана за още цивилни жертви в конфликта, защото, така наречената „ивица Газа” е най-гъсто населеният район в света с естествен прираст от 3.8%  годишно или плътност от 3 700 души на ...  квадратен метър. Нали нямате съмнение, че колосален процент от жертвите при бомбандировките ще са жени и деца, след като гъстотата на населението в „ивицата” е толкова впечатляваща?!

            Над тази тясна ивица земя, граничаща на юг с Израел и на северозапад със Средиземно море исторически са предпоставени вековни верски конфликти, в които отсъства християнството, защото Исус проповядва всеопрощение и себежертвеност в името на човешкия род, а истинската вяра в доброто е над подобни хекатомби и баталии, отнемащи човешки животи.

            Нашият свят се радва на Рождество, а някъде около Ханаанската земя се стеле черен дим от тротил ...

            Такава е съдбата християнска – благородна и опрощаваща



Гласувай:
0



1. timmyd - Да,тъжно, но истина...
27.12.2008 17:47
Преди време в NG имаше статия за Витлеем в днешно време. Бях потресен. Там дори има стена, разделяща населението... като тази, която събориха в Берлин.
цитирай
2. grigorsimov - В такъв свят живеем!
27.12.2008 19:06
Т.н. Палестински територии, всъщност са оградени и блокирани от всякъде райони, подлагани на ежеднавен целенасочен терор. Там, израелската полиция и военните са всевластни господари, и могат безнаказано да арестуват и убиват, когото и когато пожелаят.
А в САЩ, където еврейската мафия също е пълновластен господар, - от неколко години е забранено на обществени места да се поставят надписи "Честита Коледа", а вместо това, е разрешено да се пише: "Весели празници"!? Защо ли? Защото било обидно за властващите задкулисно евреи, да гледат Християнски надписи. Настоява се даже и за забрана за разпространение на "Новия завет", понеже бил "антисемидски"! А в самия Израел, се организират клади за изгаряне на "Новия завет" (Евангелието)!
Вижте сайта на Natanael Kapner - евреин - православен проповедник:
http://www.realjewnews.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542344
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031