Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2008 14:13 - И сърбите ни наредиха в тройката на мафията
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1577 Коментари: 0 Гласове:
0



И Сърбия ни нареди в тройката на мафията Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - И Сърбия ни нареди в тройката на мафията

Тези дни в съседна Сърбия тема за масово обсъждане е публикуваното разследване за състоянието на престъпния свят, където сме поставени на призовото второ място. След Италия и преди Албания, Русия и Китай. Просто сме си челници отвсякъде. Разследването може да прочетем във в. „Прес”. Отбелязано е, че тук ние се оправдаваме със сръбската мафия, а в западната ни съседка се сочим за лидери в организираната престъпност от балкански, европейски и дори трансконтинентален мащаб.

Христо МАРКОВ

„В момента в Сърбия най-влиятелни са мафиите от Италия, България, Албания, Русия, Китай и някои латиноамерикански страни. След разбиването на групировките Земундски клан и Сурчинската банда в Сърбия вече не съществуват силни групировки, но останките от двата клана са се свързали с престъпниците от съседните държави, защото Сърбия е транзитна държава между Европа и Близкия изток”. Това е началото на анализа и продължава, фокусирайки се в България: „След италианската мафия втора по влияние е българската, която се занимава основно с фалшифициране на документи, кредитни и банкови карти, търговия с хора и проституция. Българите се превърнаха в експерти при изготвянето на фалшиви документи, включително и банкови карти, визи и паспорти. Те се отличават с високо качество на изработка, което затруднява и специалистите от Европа”. По нататък сръбските анализатори сочат сънародниците ни и като специалисти по търговията с хора от Близкия изток към страните от Европейския съюз, както и като организатори на проституцията от Балканите към Европа.
Според в. „Прес” щабът на българската мафия е във Виена, откъдето проститутките се прехвърлят в съседни държави. Основен доставчик са бившите съветски републики като Беларус, Молдова, Украйна, а и Словения и Словакия. Според източници от сръбската полиция трета по влияние била албанската мафия, но за разлика от италианската и българската тя била „затворена”, тъй като работела предимно със свои сънародници, преди всичко в контрабандата на наркотици и търговията с хора. Албанците били и спецове в нелегалната търговия с оръжие, а ако все пак се налагало да се работи с чужди престъпни структури, албанците се обръщали към българските сили на подземния свят.
Учудващо, но сръбските анализатори са доста „благосклонни” към представителите на престъпния свят от Русия, които се занимавали предимно с далавери с недвижими имоти и земя. По този начин руснаците наложили почти пълен монопол върху подземния свят в Черна гора, където се перели мръсните пари на постсъветската мафия. Световната финансова криза разтваряла широко поле за дейност на руските мафиоти, опериращи с неограничен паричен ресурс на пазара с недвижими имоти и курортни комплекси по адриатическото крайбрежие.
Специално място е отделено на ролята на българските бандити в международните картели в търговията с наркотици, препродажбата и кражбата на коли, контрабандата с оръжие и търговията с хора. В тези „дейности” нашенците на територията на западната ни съседка „общували” ефективно с техни колеги от Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово. Най-мощни били т. нар. уикенд-престъпници, които извършвали престъпен удар в една страна и веднага отивали в друга, където ги поемали осигурени и проиграни вече канали. Монополисти в джебчийските кражби в страните на бивша Югославия били нашенските цигани. Те нямали равни на себе си в този специфичен „бизнес”, а и спазвали стриктно вътрешнопрестъпната си дисциплина и йерархия.
В края на разследването сръбските журналисти обръщат специално внимание на престъпните босове от България, които след приемането на страната ни в ЕС са насочили парите си към местната икономика и започнали да закупуват хотели, предприятия и земя, подпомогнати от сръбски политици, адвокати и влиятелни лица от местния престъпен свят.
Заключенията на сръбските журналисти по-добре да не ги споменавам, защото ще ни обвинят в черногледство, тъй като се нареждаме, според тях, в челото на европейския престъпен синдикат. Почти като национална гордост звучат думите им, че българските мафиотски босове са заели водещи позиции и много трудно ще отстъпят мястото си на друга кланова структура, поне на територията на полуострова.
А някой твърдеше, че сърбите били по-големи бандити от българите?! Излиза, че направо си ги плашим...


Тагове:   мафията,   Наредиха,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9576481
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930