Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2008 19:08 - Новата 2009 год., според виденията ми ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1850 Коментари: 0 Гласове:
0



Новата 2009 год. според моите видения

 

            Прапрабаба ми Данка е била нещо като северняшки оракул в началото и средата на XIX век – стичали се хора от цяла Северна България при нея и тя, сляпата селянка, имала удивителната дарба да провижда в бъдещето. Местният поп събирал енориашите в църквата  и им говорил да не вярват на баба Данка, защото тя говорела, че ще дойде време хората да летят и да карат каруци без коне и магарета. Оставили я до огнището по време на Освободителната война да не ги бави със слепотата си, а когато паднал Плевен и се върнали в къщи, я заварили жива и здрава – турците били респектирани от дарбата и`, неподвластна нито на Христос, нито на Мохамед. Така пише за баба ми Данка в историята на село Торос, Луковитско. Същите случки потвърждават  местните историци от съседните села Дерманци, Ъглен, Дъбен и Голяма Брестница, че даже и даскали от помашките села Галата, Глогово и Градешница.

            То, според Умберто Еко и Дан Браун, може да се прехвърлят провиждания във времето и по генеалогична линия и реших да опитам с предсказания много по-скромно от предходницата ми – само за дванадесет месеца напред, за 2009 год. Искрено се надявам, пред читателите да постигна „успеваемост” около 50 %, за да продължа и следващата година опитите си. Ако не успея – ще черпя, по стара нашенска традиция.

            Уважаеми читателю, с пожеланията за Щастлива и Здрава Нова Година ти предлагам някои „провиждания” за настъпващата 2009 год. Неподредени, както диктуват силите на истината.

            Събитията, които ще бележат новата година са двата избора – за европейски парламентаристи и за нашенски такива. Разделното им провеждане ще натовари хазната с разходи, но Станишев и компания ще предпочетат да ги проведат отделно и да си „сверят часовника” с оправданието , че има достатъчно пари във ведомството на Орешарски. Той ще потвърди, защото настойника му Черепа – Васил Божков  така е наредил. Изборите за евро-парламентаристи няма да променят статуквото: почти паритет между Борисов, Станишев и Доган, при отчайващо ниска избирателна активност. Този път пресконференцийте в НДК ще са подредени и ограничени във времето. При повече излишни пари за кампанията може да се намесят от Атака с 2-3 евро-депутати като десегашните - синчето Стоянов, архонт Бинев и евентуално русенската „емблема” Чуколов. За едно спорно място в евро-парламента ще има битка между „Напред” и хипотетичните десни. Ако не го спечелят ще се разпредели.

            След тези избори в кратко време и принудени от резултатите ще се обединят СДС и ДСБ. Към тази коалиция може да включат скромно Софиянски, Бакърджиев и Мозер. Иван Костов и Мартин Димитров ще се закълнат „в забравяне на противоречията и битките за историята”, останалите „десни” ще мълчат с изключение на Софиянски, който отново ще припомни, че е „единственият некорумпиран политик, според съда”. Веднага след това дъщеря му ще сключи брак със сина на Васил Божков, а на тържеството ще пеят Камелия, Кали и майката Алиса. Костов и семейство може и да не изпратят тебеграма, но Бойко и  ръководство няма да пропуснат събитието. Както и Бакърджиев. За Мартин Димитров звездите мълчат.

            В бурните времена Праматарски ще „шитне” Демократическата партия на някой с обещанието за едно избираемо място и още поне едно в „светлата част” за Николай Вълчев или за приятеля му Тошко Добрев от „Софийски имоти”. По същият начин ще постъпи и неповторимата Мария Капон, по-известна като Мара Мисса, която с пътувания до Брюксел ще се предлага като „лидер на европейска народна партия” и ще направи нов опит за Гинес. Докато на 22 февруали 2008 год. разгроми всички теоретични спорове и се появи едновременно в „Панорама” по БНТ, където раздаваше акъл и в същото време в „Комиците” по БТВ – там  пък раздаваше пари във вид на двадесетолевки, но през 2009 год. Капон ще има реалната за нея задача да се появи в един и същи час в две, три, че и повече телевизии. Така ще се „оферират” с Елеонора Николова и приложат ксеро-копие от сайта на Капон/Мисса/ от посещението и` във възрожденския град Габрово, където –„Посрещнаха Мария Капон с торти и пасти, вместо с хляб и сол”. Почти като съвременната Мария Антоанета. За сметка на това, България ще е озарена на 8 април 2009 год. с гръмовно тържество, което директно ще се отразява от Степан Ерамян и Антон Баев, защото на този ден Мария Капон ще навърши 40 години, а репортажът от празненството, включен в предизборната хроника и на ЕНП , и на ДП, че защо не и на БСП, ако се има предвид, че ще присъства кумът и` Николай Трифонов – бивш кмет на Несебър и член на ВСС на БСП, а понастоящем консул в Одеса. Георги Гергов може да подари и част от панаира на рожденничката или поне „Мерцедес”. Ще пеят Ивана и Слави Трифонов.

            След евро-изборите ще настане националното удоволствие от редовните парламентарни избори, защото за четири години нали разбрахме, че опозиция няма за предсрочни избори. Костов и Димитров може и да са сколасат за „общи листи”, а атракция ще е коалиция от рода на ГЕРБ-ДСБ или ГЕРБ-СДС. Вече видяхме, че в някои от тези списъци ще е депутата от село Скребатно, Гоцеделчевско  Праматарски, който ще запази апартамента с басейн на покрива. ДПС няма да се промени с нищо, независимо то самоубийството на Ахмед Емин. Те ще си получат „дежурните” 7 – 10 %, подпомогнати от Слави Трифонов с призивите да не се гласува и българските „гьозбояджий” Цонев и Бисеров.  Възможно е в депутатската им група да има повече цигани като доказателство за либералния характер на партията.  Доган ще си купи нови джет, яхта и вила, а любовницата ще е в „прокурорска” възраст. Касим Дал и Емел Етем ще продължават да го гледат като пророка Али, независимо от безкрайните страници в досието-доганово.

„Атака” на Сидеров, жена и доведен син Митко ще получи около 7% и ще търси новите педераси, ченгета и педофили в парламентарната им група. Архонт Бинев ще напише писмо до Льо Пен за мутренските атаки в заведението БИАД. В крайна сметка, сидеровата партия ще направи коалиция с БСП в името на „национално-отговорните” приоритети и Волен ще се сдобри с Румен Петков. В Пловдив Захари Георгиев и Павел Шопов ще дадат обща пресконференция, а Ина Филипова и Атанас Папаризов ще раздадат курбан на бедстващите.

В крайна сметка резултатите от редовните парламентарни избори ще са от следния порядък: ГЕРБ – 18 – 25%; БСП – 15-23 %; ДПС – 7-10%; Атака – 5-8%; Десни – 4 – 6 %; Нова партия/коалиция, Янев и ко – 3-7%; движение Напред 4 – 7%, НДСВ – 3-5%  и така нататък. В такава конфигурация коалициите, както казват са широко актуални и БСП, и ДПС ще направят всичко възможно да добутат царистите до заветните 4%, ако запазят действащия избирателен закон и повторят „тройната” терца в управлението.

Още през 2009 год....

Станишев няма да вземе Йончева за съпруга, а ще се сближи допълнително с Кристиян Вигенин и отец Петър Гарена от Кърджали; НДСВ няма де се разпадне окончателно, а ще остане като движение на кадета Рилски и подтичващи след него Соломон Паси и възлюбената Гергана Грънчарова; Иван Костов ще си остане лидер на ДСБ, но ще му напуснат партията Николай Михайлов, Васил Паница и Нено Димов; всички възможни земеделци няма по никакъв начин да се обединят, а ще продължат да се бият де къде се срещнат, Мозер може и да ги успокоява; звездите на БСП ще са Георги Гергов, Корнелия Нинова, Кирил Добрев  и новите членове на Националния им съвет Альоша Маков Даков/син на Мако Даков/, Иван Янчов Таков/син на Янчо Таков/ и Юрий Леонов Асланов/не е син на Леон Митрани/; етническата партия на Доган ще си държи министрите до последно, но телефон 112 пак няма да заработи в цялата страна, а Емел Етем Тошкова ще направи още едно посещение на далечна дестинация в компанията на Румен Петков и шефа на мотоциклетистите Богдан Николов,  затова пък мъжът и` Тошков ще стои мирно като снабдител на посолството в Берлин, ако през това време ни залеят наводнения или гръмне военен склад ще се оправдае със скъпите си обувки; ГЕРБ ще продължи да разчита на бивши ченгета и мутри да облагородят партийните редици, а „неформалния лидер” ще разкаже още триста пъти историята за добрия Живков, лошия Костов и убития дядо от комунистите, без да се замисли, че може от злодеите да бил например бащата на Сергей. Синдикалистите Желязко и Тренчев никой за нищо няма да ги пита и съобразява с тях, защото зад гърба им стоят само заместниците и секретарките им.

През 2009 год. е сигурно, че до датата на изборите ще повторят още веднъж сериите от „На всеки километър”, а президентът Гоце Първанов ще направи поне четири-пет ловни излета за отстрела на редки видове козли и мечки. Моделът на пенсионната система ще е същата;  здравната система също няма да се промени, а ще продължи да я ръководи сестрата на социалистическата евро-депутатка Илиана Йотова; новият регистър на фирмите няма да заработи добре и ще го преработват; бюджетният излишък в края на 2009 год. ще е под 5%, страната няма да усвои повече 20% от предвидените средства на еврофондовете.

Строителството на софийски завод за преработване на боклук ще започне в началото на декември 2009 год., а пловдивският завод ще се окаже огромна измама, несъобразен с евро-изискванията и обемите. Никой няма да търси отговорност от бившия пловдивски кмет Иван Милков Чомаков за „Пълдинтур инвест”, неслучващия се завод за отпадъци, разпарчетосания Стар град, Римския форум, Гребната база, почистването и още „кара-чомаковизми”. Но Венци Каймаканов няма да се кандидатира за депутат, ако не го посъветват за това „съгражданите” от село Цалапица.

През 2009 год. ще падат здраво цените на недвижимите имоти, с изключение на тези, които г-н Гергов апортира насам-натам, но тази операция по оценката на потенциално-аполтирани имоти ще продължи само, ако БСП и НДСВ спечелят изборите. За ДПС няма значение, защото те ще са пак на власт.

И други неща ще се случат в идващата година. Например ще намалеят инвестициите в бетонирането на Черноморието и зимните курорти, където водещ „инвеститор” досега е Вълчо от Асеновград. Както и ще намалеят печалбите от притежанието на „фешън-агенции”, воглаве с миските в тях. Вълчо обаче ще запази „Маринела”, защото тя ще е ликвидна и през идващата година. Ще скачат цените на парното, тока и природния газ, а Шушулов ще си остане на поста до края на 2009. Напук на кризата българския народ ще оцелява с домашна ракия и вино, прасета, лично стопанство, компоти и неизбежната сланина, докато в САЩ „Крайслер” ще изчезне от пазара, а „Форд” ще отиде в ръцете на китайци, може би. Даже  и да продължат протестите на фермери и житари , ефектът пак ще отива към нула.

Току-що ми прошепнаха, че с този темп на „видения” имам всички шансове да се явя в кабеларка с директна телефонна линия, като тази на президентския брат Емил Стоянов  и продължа с прогнозите. А подобна перспектива е жестока. Все едно да лишиш Станишев от Вигенин или Бойко от Цветанов. Спирам, но обещавам да продължа в следващия пристъп на откровение. В името на Вас, които прочетохте дотук ... истината за 2009 год.



Тагове:   новата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9582882
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930