Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2009 19:13 - Отвлеченият автобус си е чиста постановка, май...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 11634 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2009 19:34


Отвлеченият автобус си е чиста постановка, май?!

image

 Отвлеченият автобус си е чиста постановка, май?!

Историята с отвлечения автобус, „опасния терорист”, Розинка, Миролюба Бенатова, Павлин Димитров и „трагедията” на 37-те пасажери, пълнеща вестници и телевизии последните дни е толкова абсурдна, налудна и съшита с бели конци, че май за пореден път МВР попадна в собствения си капан.

Христо МАРКОВ

Вътрешното министерство отчаяно се нуждае от изпиране на имиджа, защото идат избори, а от времето на Стамболов това ведомство, освен задълженията си за защита правата и свободите на гражданите, изпълнява и политически задачи в защита на управляващите. Това е трайна тенденция последните 20 год., а по време на Румен Петков определено се свърза с новата организирана престъпност, характеризираща се с олигархични коалиции и далавери на „белите якички” с еврофондове. Не е случайно, че БСП сложи за негов заместник председателя на парламентарната си група видинския адвокат Михаил Миков. Не щеш ли, в началото на 2009 год. имиджът на МВР тръгна опасно надолу. За една седмица двама души намериха смъртта си в районни управления, без видими причини да се разделят с живота си. Първият път някакъв пенсионер си отиде завързан за парното след протестите, а полицаите не намериха обяснение. Предстои поредното дело в Страсбург за полицейско насилие и причиняване на смърт. Едва след няколко дни здрав и прав мъж, като 29 годишния Пламен Куцаров, е арестуван и отведен в управлението с черна качулка на главата. Умира мистериозно и той, а полицаите сътворяват най-безумното обяснение: бил се притеснил, че е поставен на детектор на лъжата и от преживения стрес се споминал. Така влязохме в световните хроники като страната с първия смъртен случай, причинен от безобидната апаратура, отчитаща сърдечния ритъм при отговори на въпроси с „да” и „не”. Предстои второ дело в Страсбург за причиняване на смърт от полицията. И двете дела родната полиция ще ги загуби, защото е пределно ясно, че и върху двамата е упражнено неправомерно насилие – при пенсионера вероятно бой, при Куцаров вероятно задушаване. За да се отвлече вниманието от двата случая изведнъж се появява крайно опасен терорист, който отвлича цял автобус и родните полицаи реагират свръх бързо и професионално, та го обезвреждат. За екшъна е подсигурен и телевизионен екип, който точно и „безпристрастно” да отрази опасната и високоотговорна
работа на полицията. Почти като в сериала „Синята лампа”.
Айде, сега да си спомним телевизионните кадри и обилната информация за терористичния акт, като си задаваме най-логичните въпроси! Паркинг на бензиностанция. Терористът Мирослав Блажев носи пътническа чанта, оставя я и спокойно разкопчава якето си. Вади затъкнат пистолет от колана, показва го на публиката наоколо и го оставя на земята. Вдига ръце и двама редови полицаи внимателно го поставят по корем. В този миг до опасния терорист се пикира с микрофон и камера журналистката Миролюба Бенатова, която задава „горещи” въпроси на Блажев. Той отговаря полегнал на земята. Наобикалят ги пасажери от похитения автобус, както и полицаи. Докато взима интервюто, Бенатова даже присяда до терориста. Миролюба е на макс, полицаите – също, но да сте виждали така да се задържа опасен престъпник, камо ли с терористични нагласи?! Ами, ако е имал бомба наистина? Ами какво правят пътниците около похитителя си? Някои от тях пиеха спокойно кафе около траги-комичната сценка. БТВ повтаря кадрите няколко пъти. Бенатова и Павлин Димитров са фърст. Даже в тандем се появяват в сутрешния блок на младоженеца Бареков.
Според полицията сигналът за отвличането е постъпил в 14.25 часа. По това време автобусът бил около Правешки ханове, т.е. час и половина след София, защото тръгва от централна автогара в 13.00 часа. Описаната сценка се случва в 16.00 часа на паркинга на бензиностанцията „Ром петрол” до село Микре или „отвлечения” рейс пътува като такъв 170-180 км и минава спокойно през Джурово, Ябланица, Брестница, Боаза, Български извор, отклоненията за Галата и Кирчево, та да стигне до въпросния паркинг, където предварително /?/ е решил да се предаде атентаторът. Простата сметка показва, че Бенатова и софийските полицаи са преминали 280 км за час и половина от постъпването на сигнала. Ама не са били с хеликоптер. С коли са били. А магистралата стига едва до Ябланица и от там до Микре е прост път с множество опасни завои. И как преминаха така бързострелно разстоянието? Полицията и журналистиката не дават отговори, защото, според мен, са си пътували на 20-30 мин. след нарочения за отвличане автобус. Да не говорим, че не са предупредени близките районни управления, а са „докарани” полицаи от София. Що за неефективност при такова тежко престъпление? На 15-20 км от с. Микре има районни управления в Луковит, Ябланица, Тетевен, Троян, а в Ловеч е цяло ОДП. Освен, ако главният комисар Павлин Димитров не е решил схватката да стане близо до родното му село Гложене, което се намира на 15 км от Микре, между Боаза и Тетевен?! Около средна интелигентност се иска да се направи простата сметка, че описаната акция е скърпена не с бели конци, ами с бели въжета.
Удивление събужда и тежкото въоръжение на Блажев. Открити са в него два пистолета – газов и боен. За газовия няма куршуми, но за бойния - цели 42 с изместен център на тежестта, забранени за използване, поради тежките поражения, които предизвикват в тялото на жертвата. Да, ама те не били в пълнителя, а в чантата, в която трябвало да има бомба, според него. Тя пък е в багажника на автобуса. Бойният пистолет е ПСМ – изключително скъпо, рядко и много прецизно оръжие. Използва се за въоръжение у спецчастите или го подаряват при пенсиониране на висши офицери... Цялото това „оборудване” струва около 9-10 000 лв. минимум, а самият атентатор не дава вид на особено заможен. Да не говорим, че е невъзможно на черния пазар да се купи ПСМ. Там са разпространени съветските „Макаров” или разни сръбски модификации, но Блажев трябва да бъде представен като особено опасен дори с оръжието си, даже някой му монтирал заглушител. Да ги попиташ защо му е да заглушава изстрелите, ако е решил да убива? Първият явен терорист със заглушител?! И защо носи празен газов пистолет?
Най-изненадваща за Бенатова и полицаите бе реакцията на потърпевшите пасажери в автобуса. Всички интервюирани без изключение казаха, че човекът въобще не приличал на терорист, нямал никакво намерение да нарани някого, дори като спрял автобусът спокойно ги пуснал да отидат до тоалетна, те се върнали, изслушали му историята и две-три баби искрено го съжалили, а всички застанали зад исканията му да се срещне с някакъв негов приятел Петър Ганев, който пък щял да сгази приятелката му Розинка. Егати терориста, който едва ли не води отвлечените до двете нули?! През цялото време пътниците си говорили по мобилните телефони и дори в автобуса имало репортер /?/, който се свързал по инструкция с представители на медиите. Да, ама другите журналисти не бяха на „мястото на събитието” като Миролюба?! Може би, защото не любят така мира, както тя, за което говори и името й. Сега ще награждават двамата шофьори и стюардесата.
Светкавично се появи информация, че Блажев бил известен форумджия в Интернет, където демонстрирал любов към ВМРО-БНД, яростен антикомунизъм и честолюбие. Бил лекуван от психопатия през 1996 год., ама това си било гранично състояние и щял да носи отговорност за деянията си. Прекалено подозрителна е светкавичната бързина на иначе мудната полиция, не мислите ли?! Буквално час след отвличането вече се знаеше всичко за частния живот на атентатора, дори и проявите му в мрежата. Аз си мисля, че „обектът” е бил разработен преди това, намерени са „граничните” му състояния в психиката и евентуалните натрапчиви психози, с които може да бъде обработен и подтикнат към подобно действие. Улеснени са, че бил в охранителна фирма, а там нали има психопрофили на служителите? Да не говорим, че така и не разбрахме коя е тая загадъчна охранителна фирма, която наема луди служители! За капак се оказа, че приятелката Розинка е бавноразвиваща се девойка, израснала в дом за сираци, но си събра мислите и потвърди, че „той не може да извърши това”. Били се скарали с негов приятел и полицията подозря „лична драма между тримата”. После майката на Блажев се извини на пострадалите, които защитаваха сина й.
Засега Мирослав Блажев уж може да отговаря за деянията си, но го държат в ловешката лудница, защото там няма да има достъп до средства за информация, а според мен ще бъде обработен „подходящо” и няма да получи никакво наказание, защото свърши добра
работа на полицията и Миролюба Бенатова, която направи поредния си „удар”. Всички са доволни – забравете! Така ще завърши тихомълком историята, но ще се ползва за скенери по автогарите и обществени поръчки за тях, за откриване на личните данни в мрежата, използването им от охранителните органи, за отчитане на „професионалната дейност” по борбата с тероризма, а защо не и за въвеждане на някакъв вид цензура във форумите в Интернет.
Като написах това последното, си спомних за най-големия скандал в журналистиката ни поне в последните години. Предизвика го същата Бенатова, която в противоречие с авторските права на 20 юли 2007 год. публикува статия във в-к „Капитал”, буквално преписана от блога на Невена Гюрова „Семки и бонбонки”. Невена, която е много умен и сериозен журналист, протестира и до вестника, и до Бенатова, която буквално я окраде, но след като е предупредена от полицията, Невена каза „баста” и случаят май се забрави.
Миролюба и главният комисар Павлин Димитров са успешен тандем, да знаете! Цял терорист обезвредиха и му взеха интервю от „мястото на събитието”. Ти, любезни читателю, ако искаш им вярвай, аз не мога и не искам!


Тагове:   Атила,


Гласувай:
0



1. cefulesteven - Имам отзиви от него. В един от мат...
29.01.2009 21:44
Имам отзиви от него. В един от материалите ми в "Той и тя", ще трябва да се разровя да открия кой е. И според мен, определено не е терорист. Направи ми впечатление на особено чувствителен човек, малко рязък, само в първото отзивче, което предизвика реакция от женската част. Тогава той писа още и някои от нещата просто на човек недоволен от гнилостта в отношенията, лъжата, лицемерието, вулгарното виждане към живота. Чиста душа, според мен.

цитирай
2. krotalka - Прекалено много раздухаха всичко!
29.01.2009 21:50
И да не е постановка, добре им дойде. Успяха да отклонят вниманието на хората...
Медиите служат на господарите, а наивниците им се хващат на въдицата!
цитирай
3. vmir - Много правдоподобно предположение!
31.01.2009 13:29
С някои свръхлюбопитни "подробности".
цитирай
4. gothic - Нищо ново под слънцето....
31.01.2009 13:35
Нищо ново под слънцето....
цитирай
5. анонимен - Образователна акция !?!
01.02.2009 00:28
Напълно съм съгласен с г-н Марков още от пръв поглед се вижда скалъпения "PR" на МВР и медията, но мисля че замисъла им отиде "на кино" тъй като показа на хората доколко могат да имат доверие в предложените им "новини". В 90% от форумите се изказва предположение за едно и също : ПОСТАНОВКА. Явно или този път се издъниха или просто ни "образоваха" достатъчно, за да можем да различим левашките им инсценировки и истинските им замисли, за което им казвам едно голямо : БЛАГОДАРЯ ви господа и госпожи, че ни отворихте очите и ни събуждате с вашите ФАЛШИВИ приспивни песни.
цитирай
6. bizcocho - До там ли я опряха?
01.02.2009 18:31
До там ли я опряха?
цитирай
7. atila - Леле честно не съм знаел че съм уч...
10.12.2009 23:35
Леле честно не съм знаел че съм участвал във такъв грандиозен заговор на МВР че аз да не знам. На които му е интересно поне от обща култура мога да отговоря от моята гледна точка как стояха нещата по време на похищението за да не се говорят събитията наслуки както чета че се правят някакви супер бързи заключения буквално изсмукани от пръстите.
цитирай
8. toross - atila , може и така да е както си
11.12.2009 19:27
мислиш, но по-важното е да се съсредоточиш в налудното си съзнание, защото явно могат да те използват още много пъти, а решението ти е простичко - просто да си пиеш редовно хапчетата и да се пръскаш редовно със студена вода, защото явно още не осъзнаваш какво си прличинил на хората в автобуса? Лудостта се лекува момче в ранен стадий. Запомни го!
цитирай
9. анонимен - от mav
16.11.2010 10:03
кой кой е :
http://forum.vestnikataka.bg//index.php/topic,24114.msg526445.html#msg526445
http://forum.vestnikataka.bg//index.php/topic,24114.msg530351.html#msg530351
http://forum.vestnikataka.bg//index.php/topic,24114.msg535101.html#msg535101

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=15435.0

http://www.br-zo.com/forum/viewtopic.php?t=2794
цитирай
10. анонимен - payday loans online 466 18376
18.10.2012 00:24
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16683]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12382>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9376 payday loans online
цитирай
11. анонимен - buy viagra online 323 16963
18.10.2012 02:32
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#21087]buy viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16464>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#3425 generic viagra
цитирай
12. анонимен - levitra 20 mg
20.10.2012 09:08
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#9426]levitra 10 mg[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2973>cheap generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#3739 online
цитирай
13. анонимен - buy cheap cialis 18168
20.10.2012 13:48
[url=http://ordercheapcialishere.com/#mxfbb]cialis 60 mg[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#qirox >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#naggv order cialis
цитирай
14. анонимен - levitra 40 mg 13928
20.10.2012 20:22
[url=http://orderlevitrahere.com/#fmdtu]levitra 20 mg[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#pslww >levitra online without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#iocrr generic levitra
цитирай
15. анонимен - viagra 120 mg 16674
21.10.2012 02:20
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#qbwyq]viagra online[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ygcla >cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#woxqb viagra 25 mg
цитирай
16. анонимен - buy kamagra 100mg 12356
21.10.2012 08:42
[url=http://orderkamagranow.com/#gwcwp]purchase kamagra[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#atyvx >buy kamagra jelly</a> , http://orderkamagranow.com/#irxmq buy kamagra cheap
цитирай
17. анонимен - buy cialis online 315 10671
23.10.2012 15:37
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#14197]cialis online[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8190>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#18440 buy cialis
цитирай
18. анонимен - payday loans 455 10742
23.10.2012 16:41
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#16649]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#14493>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#16478 payday loans
цитирай
19. анонимен - kamagra online 19713
24.10.2012 13:30
[url=http://kamagrastorehere.com/#viqka]cheap kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#lcwqw >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#proxn kamagra online
цитирай
20. анонимен - viagra online 7117
24.10.2012 17:53
[url=http://viagrastorehere.com/#tcaxz]cheap viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#vqekp >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#ywixp generic viagra
цитирай
21. анонимен - buy levitra online 4369
24.10.2012 23:19
[url=http://levitrastorehere.com/#slhvr]generic levitra[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#clrvi >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#xjxzr generic levitra
цитирай
22. анонимен - cheap cialis 18569
25.10.2012 03:35
[url=http://cialisstorehere.com/#xzszg]cialis online[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#aqgsu >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#biyli generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540534
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031