Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2009 10:53 - Някакъв си 1 милиард...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5048 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2009 23:35


Е, изчезнал там някaкъв си 1 милиард!

image

PlovdivMedia - Е, изчезнал там някaкъв си 1 милиард!

Според достоверни източници около 1 милиард лева са щетите от аферата с източването на ДДС – поне за такава сума се коментира из медиите. Един милиард лева не са постъпили в бюджета на държавата. Нека направим няколко сравнения. Според приходната част на „Бюджет 2009” през настоящата година се очакват приходи от ДДС в размер на 9 320 000 000 /девет милиарда триста и двадесет милиона лева/. Или 1/9 от приходите на цялата държава от ДДС са източени само от няколко поделения на Националната агенция по приходите – тези в Пловдив, Бургас и Силистра. А има още 25 такива териториални поделения.

Христо МАРКОВ


А знаете ли колко е вноската на
България за 2009 г. за членството й в Европейския съюз? Точно 931 795 100 лв. Или около 932 милиона лева. Пише го в Закона за държавния бюджет. Това са парите, които внасяме тази година за честта да сме номинални членове на ЕС. Поглеждайки сумата от източеното ДДС, излиза, че тя е точно толкова, колкото е цената на европейското ни членство. И пак повтарям - само от три териториални поделения на Националната агенция по приходите.
За разлика от чуждите медии, които обилно отразиха българската ДДС далавера, тук вече две седмици се прави всичко възможно да се изиграе познатия трик с временната мъгла и бързото минаване на историята към архив. А става дума за колосална далавера с обществени средства. Далавера, за която се знае от години технологията. Нима са тайна фиктивните инвестиции в курортите по „Слънчев бряг”, за които сега се заговаря? Ами не се ли разгласи аферата с областния началник на ДПС в Силистра Гюнай Сефер? Още преди година тамошната шефка на НАП обясни класическата схема, по която действал Сефер – фирмата му, дължаща сериозни суми на бюджета се продава на анонимен турски гражданин, който пък няма никаква собственост и задълженията се отписват като несъбираеми. Да, но от партията на Гюнай Сефер особено настоявали за назначаването на тази благородна дама Мария Мургина за шефка на НАП. Имало още няколко по-достойни кандидатури, но натежала думата на Сергей и ДПС при назначаването й - така твърди поне Емил Димитров-Ревизоро, а той бе много вътре във финансовите дела на държавата.
В резултат на милиардната далавера, финансовият министър Пламен Орешарски публично благодари на същата Мария Мургина за професионално и качествено свършената
работа. Даже по едно време не се знаеше дали е уволнена дамата или е излязла в заслужена отпуска. Така ще продължи и насетне, докато се забрави и Мургина, и далаверата, ако Европейската комисия не реши да ни натиска недипломатично за разплитане на измамите. Само тогава може да се стигне до някакъв задоволителен финал. Иначе – краят ще е познатия – някой да се сеща за „Братко и Батко”, за кредитните милионери, за магистрала „Тракия” и болница „Токуда” – все далавери, обявени в началото за грандиозни и после лежерно забравени с усилията на управляващите.
Спокойно и искрено искам да кажа на читателите – не очаквайте нищо „грандиозно и
скандално” от тази национална кражба! Другарката Мургина е поставения бушон – удобен и с тънки жички, който трябва да изгори, когато разкешването е приключило. Тя е знаела финала си още от началото, но е поредния „предварително известен труп”, т.е. ще понесе временно негативите, както им казват и после ще се върне на социалистическо-депесарския фронт.
Я се опитайте да научите подробности за тази феерична дама Мария Мургина? Използвайте всички възможни възможности на Интернет, НАП, ПАП, МС, МВР и так дале. Няма да откриете нищо. Единствено това, че бе изключително близка с безподобната Мара Мисса/Капон/, с която даваха пресконференции и аха да озаптят ... кой мислите? ... източващите ДДС... Сега и Капон , и Мургина мълчат като ... айде да не казвам като какво. Опитвах са да узная коя е била тази достолепна дама Мургина, свързана с най-крупната кражба на държавни пари. Не успях. В мрежата се научава, че покровителствала любовника си, че го скрила в отдел „средни данъкоплатци”, а трябвало да фигурира в „Едри...”, че синът и` на... 20 години, регистрирал фирма, която давала акъл за пращане или неплащане на ДДС и останалите данъци към фиска на БГ... От тези обвинения нищо няма да излезе – бъдете сигурни. Защото синът е „отделно домакинство”, защото любовника е „самостоятелна фирма”, да не говорим за разните там туристически босове, които пък минават по „тънката лайсна” – големи данъкоплатци. Никога, ама никога не са били нито „големи”, нито „данъкоплатци”, но ... Мургина е насреща.
Пак, любезни ми читателю, се опитай да разбереш нещо за тамадата на най-големия грабеж от родните приходи!
Ще разбереш, че в тази Национална агенция работят тъкмо до 8 000 души, т.е. И че за софтуера са платени 30 милиона долара. Подписът е на същата Мургина, а този софтуер е опитно въведен в Ботсвана, Зимбабве и Саудитска Арабия. Не е заработил в Зимбабве и Саудитска Арабия. Работи в Ботсвана, където Мургина е изпратила всичките си служители от софийското НАП да се учат, но в тази красива африканска страна средната работна заплата е ... 4 долара и нямало опасност да се „запуши софтуера”, поради минималните данъчни приходи.
Мрежата ми подхвърли рехава информация за данъчната шефка... Като пътуваш с автобус от Пловдив за София, преди да влезеш в столицата ще видиш една сграда, на която прозорците бяха преди 20 години. оцветени в синьо. Там трябваше да се помещават комунистическите издания – от „Работническо дело” до „Партиен живот”. Дали я на Мургина и тя похарчила за нея 31 милиона евро, но ги харизала за консултанти и проучвания. Сградата е същата, но милионите евро ги няма.
Накрая – Еврика! Не може да не е замесен др. Иван Йорданов Костов. Борецът срещу комунизма... „Нерегламентираната” информация получавам от бивша синя депутатка. През 1997 г. съблазнителната Мургина е доведена от депутатката Дора Андреева /синьо чедо, но неизвестно/ и произведена директно в заместник-шефка на тогавашната Главна данъчна дирекция. За житие-битието и` преди 1997 г. се знае само ,че е била т. нар. планьорка, т.е. специалистка по планиране. Толкова. Не е известно дори името и` - дали е Мария Атанасова Мургина или е Мария Димитрова Мургина. Няма и да откриете истината, колкото да се ровите в сайтове и помощни подсрочници. Във вариант № 1 е наследничка на известната фамилия Мургини от с. Галиче, Белослатинско, роднини на небезизвестната Цола Драгойчева, а във вариант № 2 е наследничка на Христо Мургин от Враца – бивш шеф на Държавна сигурност в града и още по-бивш шеф на РДВР.
Ще ви помоля и вие драги читателю да търсите информация за тази достолепна и екзотична дама Мургина, за която е известно само, че е била близка на пловдивската Мисс Мара. Нищо повече. Е, изчезнали някакви си там 1 000 000 000 лв. или ако искате 1 милиард ги няма в държавната ни хазна...



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dantonov - Само да вметна - 30 милона долара за ...
17.02.2009 13:50
Само да вметна - 30 милона долара за софтуер. Същото и то много по добро може да се направи за повече от 10 пъти по ниска цена от български фирми!
цитирай
2. анонимен - Долна лъжа!
06.03.2009 14:55
Мария Мургина няма никаква роднинска връзка с полковник Христо Мургин. Тя е бивша съпруга на човек със същата фамилия, но не от същия род. А е запазила фамилията си с цел да извлече лични облаги, защото тази фамилия е синоним на честност и почтеност.
цитирай
3. toross - Към анонимния...
07.03.2009 00:24
В текста става дума за "варианти" драги, прочети я пак. А версията ти за "Фамилията" и честността им е нелепа.
цитирай
4. анонимен - Към toross
09.03.2009 22:43
Драги toross, нелепо е да имаш твърдо мнение по въпроси, информация за които черпиш от жълти вестници. А колкото до вариантите - истината няма варианти, тя е само една! Аз този човек го познавах лично и знам за какво говоря. Позорно е да се очерня паметта и името на един достоен българин, заради някаква далавераджийка, присвоила си същата фамилия.
цитирай
5. raditom - Мургина е прекрасен човек и специалист
03.06.2009 14:41
Прочетох това-онова за г-жа Мургина и съм възмутена от негативизма , който медиите създадоха около името й. Аз раборя в НАП Сф, и дълги години се надявах М.Мургина да ме повиши-не се случи, но не бих се наредила на опашката от клеветници...просто не съм такава!:) Тя сигурно не ме помни, но от контактите ми с нея съм категорична, че по-принципен и способен шеф на Нап няма и няма и да има. Мисля си, тя е безпартиина и беше удобна мишена-точно преди изборите трябват "маса" пари , какво по-подходящо от това да разклатят и "обезглавят" източника на приходи за страната-НАП?!
цитирай
6. анонимен - СЛАДУРАНА - ДА СЕ СКАЛПИРА НА СТА...
25.05.2010 21:56
СЛАДУРАНА - ДА СЕ СКАЛПИРА НА СТАДИОНА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540655
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031