Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2009 19:29 - БСП се капична в Раковски
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
1



Малко бяха дървата, другари, малко раздадохте! Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Малко бяха дървата, другари, малко раздадохте!

Социалистите се опитаха да направят генерална репетиция за парламентарните избори и се провалиха. Опитът им бе в община Раковски и всички номера си разиграха – уж независим кандидат за кмет, но подкрепен от целокупната маса на фенове-станишеви; разхождане на министри сред електората; дунги-данги, т.е. общоселски веселия и задължителните „преференции”, този път във вид на каруци с дърва за огрев.
Христо МАРКОВ

Загубиха катастрофално битката за кмет на общината и има всички изгледи, ако продължат така да се сринат окончателно след няколко месеца.
Разходих се в изборния ден из община Раковски от чисто любопитство – балотажът предвещаваше люти баталии. За жалост на коалицията около управляващите хората съвсем съзнателно си избраха новия кмет. Спечелиха станишевите фенове единствено в циганските секции, където хората на министъра на транспорта се бяха погрижили да обгрижат мургавите избиратели, но в околностите все още преобладава по-белия цвят сред людето. Мургавите също спечелиха – в случая дърва за огрев.
Община „Раковски” е особена община. На миналите местни избори, например, „Зелена България” с нейните 357 гласа победи ДСБ, коалицията СДС-ВМРО и НДСВ, а Рома и ДПС взеха общо 5 съветника. Иначе управлява ГЕРБ, благодарение на успешния кмет Франц Коков, който си отиде твърде млад. В съседните села няма нито един кмет на БСП – в Белозем и Момино село са земеделци, а в Чалъкови кметът Запрян Христов е издигнат от „Рома” и победил с 65% БСП и Атака. В общината е и село Стряма, известно с масовите убийства след 9 септември 1944 г. – почти през къща има убит от комунистите. За първи път от 20 год. там има кмет извън средите на БСП – независимият, подкрепен от десните Черпелийски. Точно в това село обаче се сблъсках с най-здравите псувни срещу активистите на БСП. „Скъсаха се да подкупват циганите. То не бяха раздавания да дърва, то не бяха обещания за помощи” – обобщи пред една от избирателните секции възрастен застъпник на един от кандидатите. Убедително в изборния ден из селото се разхождаше червената депутатка Мария Вълканова, но за нейно съжаление не бе разпозната. Единствено някой припомни, че била „агроинженер”, което отприщи усилени напопържания – „Че какво е направила за нас, нейната ...”. Имаше и други нелицеприятни определения за анонимната депутатка.
В Раковски пък бил основен агитатор министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Да, но щабът на БСП явно е пропуснал дребния факт, че той е от Първомай, а да изпратиш в Раковски съгражданин на Георги Караславов да агитира е равносилно да си отрежеш главата. Мога само да предполагам откъде идва тази омраза към жителите на Първомай в Раковски, но Мутафчиев го отнесе здраво. Особено за някакъв мост, който можело да се построи от министерството му, но не си мръднал пръста, а дошъл да друса кукерско хоро. Иначе, според местните, Мутафчиев здраво ръшкал в подкрепа на техния кандидат Петър Антонов, но „първомайско чедо – кво да го правиш”. Избирателите не се развълнуваха, че цял министър ги ухажва.
Навсякъде в общината хората бяха единодушни, че управляващите са прекалили с агресивността си, че единствения начин да им отмъстят е с бюлетината за Иван Антонов. На балотажа той спечели с 6 303 гласа, което е с повече от 1 000 гласа от резултата на предишния кмет Коков.
Днес чувам, че социалистите, водени от лидера си Мутафчиев щели да обжалват резултатите? Вместо министъра от Първомай да погледне себе си и се запита защо го попържаха така яростно, той ще гони селските кметове. Ами за кого да агитират? Нима за БСП? Социалистическо-първомайска работа. Малко бяха дървата за огрев, другари, малко раздадохте. Трябваше да добавите и въглища, май? Ако БСП разчита на подобна кампания и Мутафчиев през лятото ще ядат здрав, бой да знаете. Като заместник по „политическите въпроси” на първомайския министър Георги Гергов да взима нещата в ръцете си и осигури по-привлекателна стръв от каруци с дърва за електората. Те не вършат вече работа.


Тагове:   БСП,   капична,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9565602
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930