Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2009 10:19 - Царските проститутки
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 2 Гласове:
1



НДСВ като стара, изхабена жрица Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - НДСВ като стара, изхабена жрица

Румен Шелека ми разказа преди няколко години интересна практика от публичните домове в Колумбия, Венецуела и Аржентина. Той преживя около една петилетка в Латинска Америка и минава за почти експерт по въпросите.

Христо МАРКОВ

В трите страни, свободната любов е сериозен приход към туристическата индустрия и Румен , като любопитно българче, навлязъл в тънкостите на „развлекателния им бизнес”. „Веселите момичета” след тежък и изнурителен дългогодишен труд не били изхвърляни, а оставали да се трудят в „червените фенери”, но им намирали съответните подходящи роли – обикновено към така наречения обслужващ персонал, което ще рече, че ги уважават, но никой не ги слуша. Демек – отчитат приноса им в развлекателната индустрия, но са безжалостно и категорично зачислени към миманса. „Тъжно е да наблюдаващ старите жрици, въпреки добрите и впечатляващи обноски. Дори и да предлагат качествен и страстен секс вече не ги бръснат за нищо, колкото и да се стараят.” – така Румен Шелека винаги завършваше разказа си за латиноветеранките в бизнеса със секс и удоволствия.
Не знам защо, но тази история ми се мярка пред очите вече две седмици – откакто царската партия НДСВ реши да предприеме самостоятелна акция за провеждане на предстоящите избори в един ден. Напълно логична и разумна инициатива, но в четвъртък бе порязана от БСП и ДПС, партньорите на царската партия в управлението. НДСВ впрегнаха тежката си юридическа артилерия, събраха подписи за промяна на Конституцията и отделно потърсиха така нареченото „гражданско общество” по площади и форуми в електронната мрежа, но само потвърдиха приказката, с която започнах – царските на Неговото Му величество депутати са превърнати в перфектния обслужващ персонал на лидера им, т.е. никой вече не ги възприема сериозно, независимо от намеренията.
Иначе най-логичното нещо бе да се проведат изборите за наши представители в Европа в един ден с тези за национален парламент. Спестяват се и обществена енергия, и средства на данъкоплатеца и не на последно място – насилието върху избирателите. БСП и ДПС донесоха от десет дерета вода, за да обидят избирателите за пореден път – все познатите „ще се объркат”, „ще се увеличат невалидните бюлетини”, „няма да се различат отчетливо посланията на политическите субекти” или „опасност от юридически хаос”. А всичката дандания е напълно излишна, защото гражданите вече двадесет години напълно опровергават подценяването им. Невалидните бюлетини никога не са надхвърляли 5%, което си е съвсем, ама съвсем в общо-приетите норми в ЕС. По правило там за нормално се приемат невалидни бюлетини до 10% - на последните избори във Франция такива бяха 8.5%. Все още се вместваме в стабилно грамотните нации, що се отнася до избирателна грамотност за упражняване на вота. На единствените избори за европейски парламент преди две години се справихме блестящо с изборната технология, независимо от съществуването на преференция в партийните листи и комисиите отчетоха само 1.5% невалидни бюлетини. Да не забравяме, че през далечната 1991 год. в късната есен направихме едновременно избори за 36 Народно събрание, за общински съвети, за кметове на общини и за кметове на кметства. В един ден избирахме четири различни представители във властта и пак нямаше някакви грандиозни недоразумения, а и избирателната активност надхвърли 80%, което е недостижим лукс последните години.
В случая двете управляващи партии за пореден път директно си признаха, че разчитат на етническия вот /ДПС/ и неактивната част от населението/БСП/. Ще се строяваме пред урните два пъти в рамките на един месец, ако не сме на море или планина. За капак запазиха и пропорционалната система, за да си назначат за пореден път послушковците, които ще натискат копчетата за глусаване без да мислят. Социалистите имат една депутатка, която вадят, ако трябва да се защитава някаква безсмислена кауза, а това става с непрестанно говорене на тъпизми до отмала. Мая Манолова се казва таз ермомелка и е близка дружка на опозиционната Мария Капон/Мисса/ и същата тази кюстендилска парламентаристка седмица се мъчеше да ни убеди колко е важно да са в различни дни изборите, поради важността да познаваме европейските си представители. Пълна и съвършена глупост. Мога с над 80 процентна сигурност да ви представя още сега листите. Социалистите пак ще заложат на Илияна Йотова като особено приближена на Първанов и Овчаров, на Атанас Папаризов, на бившето висше ченге Евгени Кирилов и на станишевия приятел Кристиян Вигенин, който има специален ангажимент да брани правата на обратните. ДПС ще си строят досегашните Четин или Метин Казак, а Бойко ще заложи на Румяна Желева, Николай Младенов, но може да отсвири Душана Здравкова по негови си причини. При „Атака” нещата са най-ясни – доведения син на Сидеров Димитър Стоянов, архонта Слави Бинев и русенската звезда с блеснал поглед Чуколов. При по сериозно усилие ще предвидя със същия успех и листите за следващото Народно събрание. Спокойно, ама съвсем спокойно можеше да „опукаме” и двата вида избори в един ден и да се отдадем на щастливо лято в шеги и закачки, но не би, защото трябва да се нахрани партийната номеклатура, приближените медии и да се обгрижат два пъти циганите и изселниците в Турция. Тия последните могат да бъдат възпряни много простичко – ако изборите бъдат в работен ден. Например. Мога да посоча още двадесет начина, ако има политическа воля, включително и за възпирането на търговията с гласове.
В цялата галимация се набива в очите и простичкия, но фундаментален въпрос – защо НДСВ и опозицията правят предложението си за избори „2 в 1” чак сега? Отговорът е също толкова елементарен – не са имали сериозно намерение. Това е. Печално завършилата пиар кампания на НДСВ ни връща в началото на разказа. Тъжният разказ за престарялата и безполезна жрица, която вече никой не иска, но е възприемана като неизбежен и едва забележим декор. Защото едва ли има в Европа партия, която функционира и съществува единствено като бодигард на личните интереси и имоти на една персона, па била тя и бивш монарх



Гласувай:
1



1. krotalka - Нов бардак,
06.03.2009 10:31
със стари к...ви не се прави. Казано е отдавна.
цитирай
2. toross - Да, благодаря Ви - за това става д...
06.03.2009 11:30
Да, благодаря Ви - за това става дума, но е на гърба на хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542671
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031