Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 00:27 - Български шпиони срещу НАТО
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове:
1



С тия наши шпиони ще батардисаме НАТО, май Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - С тия наши шпиони ще батардисаме НАТО, май

Ще излезе вярна, за пореден път, приказката, че с който и политически, военен или икономически съюз сме се хванали все сме го батардисали или той се е самоунищожил. Наред е НАТО. Ще ни берат ядовете, ако пък и изберат Мони Паси за шеф със сигурност са пътници към небитието. Както стана с оста „Рим, Берлин и Токио”, после с Варшавския договор, сетне със СИВ и накрая с „развитото социалистическо общество”.

Христо МАРКОВ

Доколкото знам, за първи път в историята на Северноатлантическия пакт, гражданин на страна-членка шпионира за трета страна с помощта на офицер от шпионираната страна. Става дума за широко коментираната в Европа история с нашия гражданин Петър Зикулов, който организирал чрез румънския офицер Флоричел Аким шпионски канал в полза на Украйна.
Да се чуди и мае човек. От двадесет години държавниците ни плачат, че сме закъсали с агентите, а се оказва, че даже имаме и за износ шпиони, защото да не забравяме, че Зикулов е бивш военен разузнавач на родното армейско министерство. На всичко отгоре бил преди десет години зам. военен аташе на България в Румъния, назначен от синьото и демократично правителство, което неистово се стремеше към членство в НАТО. После останал да си живее в Букурещ, регистрирал фирми в съдружие с шуменски общински съветник от ДПС, играл ролята на посредник за братските бизнес-отношения със северната ни съседка след отзоваването му през 2005 год. от държавния пост. Да, но румънските служби твърдят, че години наред наблюдавали скритата му дейност в полза на още по-братската Украйна, че даже привлякъл като свой информатор и доставчик на държавни тайни действащия офицер Флоричел Аким. Последният пък получавал по 1 000 евро на парче секретна информация, в която влизали сведения за румънските контингенти в Ирак и Афганистан, топографски карти, та чак до детайли за производство на радари. Румънското контраразузнаване влиза в дирите на шпионите и се подсигурява със съответните записи и веществени доказателства.
Скандалът гръмва на връх 3-ти март и двамата са арестувани демонстративно като румънската телевизия „Реалитатея” предава подробен репортаж от събитието и го пуска в Интернет. Румънската държава светкавично изгонва вонното аташе на Киев, а пък украинците заплашват, че ще екстрадират двама румънски дипломати. На 5 март двамата съдружници в шпионажа са оставени за постоянно в ареста. Засега това са безспорните факти. Останалото са непотвърдени сведения, предположения и догатки.
В България се разбра, че нашенския последавател на Щирлиц бил от Сливен, служил в Пловдив и е племенник на бившия шеф на военното ни разузнаване генерал – полковник Зикулов. Не знаех, че любовта към шпионажа и към бившите съветски републики върви и по кръвна линия, по наследство, така да се каже. Или ще излезе прав Сталийски, който твърдеше, че комунизма се пренася по генетичен път.
Бившият ни военен аташе в родината прави бързи съдружия в разнороден бизнес. И странни. Във фирмата „Орион Трейдинг БГ” е партньор с Кирил Бушев, който бил бивш съдия по бокс и Кирил Малчиковски, който държал казино във Видин, а комисията „Кушлев” го гонела за 1.6 млн. лв., защото кантрабандирал оцетен анхидрид. Веществото е прекурсор, използван за пречистване на хероин. С активиста и съветник на ДПС в Шумен Азис Садула Петър Зикулов направил съдружие в областта на консервното производство и захарните изделия във фирмата „Цитрон Интернационал”, регистрирана в Констанца. Тази информация се открива и изтича на първа ръка, но и тя е достатъчна за оплетен шпионски трилър с балканско-украински привкус. То и да се чуди човек на ръководителите на бившата съветска република защо така активно е търсила и получавала тайна информация за военните намерения и разработки на НАТО. Нали само преди четири месеца категорично заяви отново желанието си да се присъедини към пакта? Напъните на Украйна за членство в НАТО влоши отношенията и` с Русия, та дори се намеси и газовия проблем по едно време... И сега изведнъж се оказва, че военната разведка на Киев активно е разработвала натовски офицери с решителното съдействие и възлово участие на бивш български дипломат при това – близък родственик на генерал от комунистическите тайни служби.
Бая работа ще падне за анализаторите в разузнавателните отделения на НАТО. Със сигурност ще си припомнят, че България за пореден път е в центъра на шпионски скандал с привкус на руска водка и украински борш. Няма начин да не се сетят, че уж заедно влязохме с румънците и в НАТО, и в ЕС, но след това европейската комисия отсече, че българите трябва да бъдат наказани посредством отнемане на парични фондове и разрушителни доклади, а Румъния ни отминала по пътя. Румънците пък ще ни извадят историята със Стамен Станчев, който преди година и половина бе обвинен за икономически шпионаж и изнасяне на конфиденциална информация в сферата на енергетиката и комуникацията. Между другото, същият Станчев още е със забрана да напуска границите на Румъния.
Май ще се окаже, че тайните ни служби въобще не са за оплакване. Лошото е, че си работят още във времената и с навиците от „развития социализъм”. А искаме да оглавим НАТО и правителството на украинския гражданин Сергей официално издигна кандидатурата на Соломон Паси за генерален секретар?! Жалко за Мони Паси, а може би и за целия Северноатлантически пакт... Зор ще видят с нас. Хак им е. Да знаят кога са си имали работа с български шпиони и премиери.


Тагове:   НАТО,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9569469
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930