Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2009 20:34 - ВИП Брадър ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1565 Коментари: 1 Гласове:
0



Във ВИП-Брадър повече харчат, отколкото събират Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Във ВИП-Брадър повече харчат, отколкото събират

В началото на мегапредставлението ВИП Брадър, сериал № 3 прогнозирах, че вероятно благотворителните каузи на реалити предаването ще бъдат изпълнени и участниците след края му ще се потопят щастливо в „жакузито на Пищова”, преизпълнени с нега от благороднически пари. Две седмици от началото са събрани около 210 000 лв, Това е неизпълнение с точно 190 000 лв. за първата мисия – „средства за построяване на центрове за деца-таланти от контингента на социалните домове”. Тези пари са колкото хонорарите на 3-4 от звездите, платени за участието им в зрелището, те се движели от 30 до 90 000 лв. според съответния „звезден” статус.
Христо МАРКОВ

След неизпълнението на първата мисия Ники Кънчев обяви целта и на втората мисия – „събиране на пари за развитието на спорта в домовете за деца в неравностойно положение”. Колко процента ще бъде нейното изпълнение един Господ знае, но има сериозно притеснение, че съквартирантите харчат повече пари, отколкото събират. Тъй като са специални сънародници със „значително положение” в обществото от продуцентите не се жалят пари за уиски и водка в неограничено количество, изискани блюда и екзотични плодове, а за разхода на бира направо не се мисли. Тошко, известен с това, че е внук на дяда си и син на тейко си не е изпуснал кутийките с „Каменица” колчем го покажат в някое от живите предавания. Пяната на пиянската компания бе скандала оная вечер между обърналия вече дневната доза Тошко и съвършено спиртосаната либийска героиня Кристияна, която пиеше уиски с водна чаша. Славковият син и` каза, че е луда и се нуждае от психиатър, за да не го товари с негативна енергия, а тя го заплаши, че ще му турне отрова в яденето, защото само тя и единствено тя им готвела и за финал го посъветва да не лизва от блюдата излезли изпод сръчните и ръце. Тошко не се впечатли особено и отвори нова бира, а Кристияна допълни догоре водната чаша с уиски без да го разрежда с лед.
Така весело и закачилво си върви живота във виповата ни къща и „баготворителната кауза” се оказа някак си съпътстваща на алкохола, чалгията и сексуалните намеци. С влизането си в къщата, освен театралния етюд „да вляза или не” Кошлуков каза и една много точна фраза – „Благотворителността в България се е превърнала в химическо чистене на съвести.” Хубаво и остромно, но точно Куши като видя дебелия с поведението си доказа собственото си твърдение. В четвъртък трябваше да се бори за спасение от изгонване, ведно с Кристияна и Дачо. Евентуалното шиткане на Кошлуков от къщата щеше да му отнеме възможността да остроумничи всяка делнична вечер от ефира, да се прегръща ефектно с врага си Тошко, да прави безплатна реклама на „Новото време”, да впечатлява Костов и СДС и не на последно място да се върти с блеснал поглед около миските в къщата. Явно политикът се бе изплашил сериозно от възможността да не го оценят като вип и спретна акция по спасяване на престоя му в обективите на камерите. Доведе в студиото Тончо Токмакчиев, Жоро Торнев, Нина Николина, Калин Вельов, перхидроления Любо от „Те” и се започна едно сълзливо представление-концерт за събиране на пари в помощ на безнадзорните деца, а всъщност за реклама на самия Кошлуков и партията му. Някак си тъжно-комично изглеждаха мазните Торнев и Тончо да страдат за „нещастните дечица”, а Нина Николина да се кълчи в ритъма на салсата и прегръща насълзения Кошлуков с успокоителното „ние сме с теб”, а Любо да припява със съмнително нежни трели към героя на вечертта „ти, ти, ти ...”. И тук опитният политик видя „пропуска” на Нова в регламента, че може да се подкрепя каузата не само с есемеси, а и директно да се събират пари, които да отиват по техните сметки за спасение. В театъра се включи водещия с уж „случайната” идея да се обадят на някои от приятелите на Кошлуков от „Новото време”, а те както се знае са доста заможни. Първо на директния телефон се оказа бившия енергиен министър Мирослав Севлиевски и Емо го застреля директно „Братче, трябва да дарявате за спасението ми и бедните деца. Колко даваш?” , „Щом трябва давам 500 лв.” отвърна тутакси Миро. Последва някаква г-жа Лисичкова, която също хариза 500 лв., а накрая Красен Кралев от Варна на въпроса „Колко даваш” надви и двамата преди него с цели 1 000 лв. Друг пък кошлуков приятел дари пари в плик, ама анонимно, защото не искал да се саморекламира. Накрая се тегли чертата и Кошлуков бе спасен с 26 000 лв. Въпреки безплатния концерт и неговите искрени сълзи за каузата.
С него се знаем от 20 години и не крия, че ми е симпатичен и забавен, но представленийцето, което режисира оня вечер бе срамно и супер елементарно. На моменти грозно и нагло.
Отпадналият Дачо събра само 6 000 лв., но те бяха много повече в морално изражение от 26 000-те на политика от „Новото време”. Защото циганчето от Алтимир не демонстрираше с богати приятели, светски връзки и изискан език, не питаше „Колко даваш”, а простичко призоваваше „всеки да помогне с един есемес”. За девственото му съзнание бе кощунство да поиска като Кънчев с апломб „не изпускайте телефоните, броят на есемесите е неограничен”. Затова на мен „Карандила” ми звучаха много по-приятно и естествено от разните там нининиколини и любовци от „те”. Да не говорим, че в подкрепа на простодушния Дачо пя приятелката му Софи Маринова, която с гласа си направо размаза и издуха от сцената и Нина Николина, и Любо и Тончо Токмакчиев. Да, но в крайна сметка таланта бе победен от парите, което си е напълно логично и естествено във времето на прехода за България.
След успешно проведения търг Кошлуков и Кристияна се прибраха като оцелели в къщата, където ги чакаха със сълзи на очи Гала и компания и, разбира се, Тошко с неизменната бира. Всички се отдадоха на дива веселба, а в очакване на съществото Азис като гост на виповете и по този повод Изо Хазарта за ужас на Ивайла Бакалова и сестра и` израпира парчето си „Азисе, огъзи се”.
На „благотворителната” компания тази седмица гости са нови чалга-випове - самият Азис и плейбойката Камелия. Какво ли ни чака на следващите търгове? А такива ще има до края на предаването, защото продуцентите на Нова трябва да избиват сметките за леещите се питиета, цитрусите и студена бира. Даже снощи Тошко се вживя в ролята на дядо си и нареди на депутатите, начело със сестра му Жени да дарят по ј от заплатите си и същото да сторят министрите. Най-агресивно го подкрепи Кошлуков, разбира се. Ех, ако бе жив Тато нямаше да има благотворителни каузи, а направо щеше да накаже непослушните с една заплата и ето ти средства за спортни площадки, например...


Тагове:   вип бадър,


Гласувай:
0



1. krotalka - Хляб и зрелища!
29.03.2009 21:10
То хляба не стига, но зрелища предлагат в изобилие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542635
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031