Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2009 13:37 - БСП с клонинг от Космоса
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1395 Коментари: 1 Гласове:
0



БСП си роди ляв клонинг, контактуващ с Космоса Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - БСП си роди ляв клонинг, контактуващ с Космоса

Не можем да отречем на управляващата БСП удивителната способност да мутира, променя, клонира и коалира в най-причудливи формати. Въображението им някак си контрастира със сухия, скучен и равен Станишев, но идват избори „на живот и смърт” и всичко е позволено. Особено ако става дума за толкова традиционна партия, която последните години в никакъв случай не може да се нарече лява.
Христо МАРКОВ

Другарите дори си гласуваха 25% от листите им да се запълнят от олигарски, ама леви олигарси. Видели, че няма да мине пред пенсионния им електорат заблудата и си спретнаха изцяло нова партия.
Имам съсед, който е умопомрачителен привърженик на БСП и удивлението ми бе пълно, когато вчера в подробности ме „светна” за намеренията на новоучредената през уикенда нова партия „Българската левица”. Според него там са крайните левичари, които напуснали БСП след последния конгрес и станали радетели за „чист социализъм” и щели да щурмуват социалистическия интернационал, да създават „Народен фронт”, в който цели 20 леви и комунистически партии ще се включат, за да „възродят идеите” и в крайна сметка да получат сериозен брой депутатски места. Взирайки се в някакви документи съседа с трудност прочете, че отрочето било „постпреходна партия” и я учредили 538 делегати, според него – „истински последователи на Благоев, Димитров и Лилов”. За Тодор Живков не спомена нищо.
Тъй като знам, че в българската политика нищо не е както изглежда, се разрових що за чудо е поредната дандания на „пазара на идеите”. В ръководството няма никаква изненада. „Истинските левичари” ще се ръководят от триумвират, в който влизат изтъкнатите дейци на БСП Илия Божинов, Иван Генов и Петко Тодоров, които бяха от най-близкото обкръжение на Жан Виденов, а после останаха около идейния кръг на „стратега” Лилов. Но изненадата идва от главния секретар Боян Киров, който е физик от Института за космически изследвания и бивш депутат. До днес не знаех, че още съществува този космически институт, но съседът ме изгледа зловещо – „това е сериозен човек, бе, знае цялата история на Гагарин и Терешкова”. Не ми стана ясно какво общо има комунизмът с Космоса и космонавтите от съветската страна, но обяснението намерих по-късно в думите на бившия бизнес блоков депутат Веселин Бончев, който поздравил делегатите с думите, че „трябвало да поддържат христовата идея, която била... социалистическа”. Явно ще да има някаква връзка между физика от института по космически изследвания Боян Киров, небосвода, звездите, Христос и радетелите за „чист социализъм”. Между другото Жорж Ганчев също бил на форума. А той ги разбира тези неща.
Сред учредителите има и още прелюбопитни и екзотични леви птички. Като русенеца Стефан Нешев. Тази персона във Великото Народно събрание беше депутат от партията на д-р Дертлиев, бивш боксьор и инженер. Направиха го първи шеф на Комисията по конкуренцията и стана за смях. После Нешев се прехвърли в Евролевицата, след това при някакви комунисти, накрая стана член на БСП и техен депутат. За да акостира в новото формирования с космически привкус.
«Българската левица» била поздравена още от фракцията на Красимир Премянов и Минчо Минчев от ОКЗНИ – партията, от която пое политическия си път днешният президент Георги Първанов-Гоце. Велко Вълканов също дал здраво рамо, както и вечният Кръстьо Петков.
Не е трудно за обръгналия в политическия живот анализатор да открие плиткия замисъл на БСП, а той е да се създаде поредната илюзия в обеднелия им електорат след четиригодишното управление с уж омразния им Симеон Рилски. Това няма как да стане с „привличането” в листите на разни олигарски и „ръководни стопански субекти” и най-елегантният финт е да се спретне нещо като истинска лява партия. Тя по същество ще е крайно популистка с въжделения за безплатно здравеопазване и образование, намаляване на цените и увеличение на пенсиите. И в крайна сметка дори запознаване лично с Маркс, Ленин и Димитров в отвъдния живот. Нали затова там има цял космически специалист. После уж в последния момент ще се „договорят” със Станишев и компания по технически причини, защото до регистрацията в ЦИК остава около месец, а новата партия още не е регистрирана в съда, но тези дребни подробности не ги съобщават на хора като съседа ми. Казано с простички думи – за пореден път БСП се запасява с нова патерица, за да изпълни обещанието на Сергей Дмитриевич, че ще повтори управленския си мандат.
И ще настане такова космическо веселие...



Гласувай:
0



1. gothic - Прав си,
08.04.2009 14:54
да, и извънземните ще дойдат, и ще има парти до зори..на Бузлуджа. То чинията си е там де, ама на такива като съседа ти, чиниите им пак ще останат празни....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540832
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031