Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2009 21:30 - Яне Янев съветван от Андрей Райчев
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1826 Коментари: 1 Гласове:
9



Народният трибун Яне слушка батко си Андрей Райчев Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Народният трибун Яне слушка батко си Андрей Райчев

Лоби – бара на хотел „Радисън САС”. Часът е 11.30 часа и из дебрите на хотела се щурат активисти на Демократическата партия, очакващи началото на върховния им съвет. Мартин Заимов и моя милост се освежават с кафе и кола, докато бистрят актуалните политически клюки.
Христо МАРКОВ

В тази ведра съботна утрин откъм централния вход се задава народният трибун, актуален враг на Мария Мургина и водач на новата парламентарна група Яне Янев. Крачи горд и самоуверен. Тутакси предпорагаме, че вероятно е поредният, с когото Праматарски и компания са търсели коалиция. Пък и преди двадесетина години Янев тръгна в политиката именно от ДП. После стана земеделец, а сега е авторитетен консерватор, удостоен с тази чест дори от Камерън и Ван Орден. Поспира се до нас и разменяме дежурните любезности, но погледът му шари неспокойно из лъскавия хотел.
След десетина минути откъм централния вход се задава левия шаман, прогностик в политиката и анализатор, обявил края на прехода Андрей Райчев. На близка маса си пие сутрешното кафе външния министър Ивайло Калфин и всички предполагаме, че Райчев има среща тъкмо с него. Нали са от една партия, пък и възгледите им „за прехода и европейското бъдеще” удивително съвпадат. Уви. За потрес на наивните наблюдатели Андрей Райчев убедително и с широка крачка се насочва към Яне Янев. Усмихнато се здрависват, потупват по раменете и почти любовно се усамотяват в отделно сепаре. Начева оживен разговор, в който говори преди всичко левия анализатор, а консервативния политик слуша внимателно. Откъслечно се чува: „политически проекти”, „убедително и открито”, „обществени интереси”, „увеличаване на процентната бариера”, „открито финансиране” и „разкрития за актуалните скандали”.
Погледнато отстрани двамата приличат на верни партийни другари, погълнати от обществено-значими проекти за съдбата на държавата.
В неделя, Янев се появи в целия си блясък в предаването „Отблясъци” по БТВ и ни увери, че „мисията му е продиктувана от светли и чисти намерения”, че се финансира от членския внос на своите 37 750/?!/ последователи и че „няма да прости на никого, включително на Мария Мургина”.
Още при появата му на екран си спомних коментарите в популярен седмичник, че зад предаването на Мира Баджева всъщност стои именно Андрей Райчев. И пъзелът със сърдечната среща в лоби-бара на хотел „Радисън” започна да се нарежда. Пък и нали си знаем, че в българската политика нищо не е така, както изглежда.
Иначе оставихме Андрей Райчев и Яне Янев в дълбокомислени анализи на преполовени кафета и недопити коли. Левият Райчев ръкомахаше, а десният Янев слушаше. Как ли ще е след изборите...



Гласувай:
9



1. haralanov - Здравей,приятелю!
22.10.2010 16:33
Ти вярваш,че Яне Янев е десен консерватор,колкото и аз!Тоест,никак!То няма и как друго да е де!Да ти е съветник Андрей Райчев...Дори думи не намирам,колко гнусно е това!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542635
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031