Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2009 20:44 - На Цветница разцъфна Стоян Ганев
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1917 Коментари: 1 Гласове:
0



На Цветница разцъфна Стоян Ганев Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - На Цветница разцъфна Стоян Ганев

Преди избори винаги се случват забавни и „драматични” възкръсвания, завръщания, омайни програми се предлагат и в крайна сметка се оказваме в поредната популистка мъгла. Навръх големия християнски празник бяхме ощасливени от поредния месия – този път се превъплати в ролята бившия външен министър, душеприказчик на Симеон Рилски и настоящ американски гражданин Стоян Ганев.
Христо МАРКОВ

Нова телевизия явно има афинитет към драмите. След випаджийските съдби ни предложи и поредния политически проект, доближаващ ни до екзотиката на Жорж, Йоло Денев и Кире Либерало.
В началото на предаването, водено от именничката Цветанка Ризова, Стоян Ганев ни увери, че се връщал в своя роден дом Пазарджик, където го чакала майка му. Сценарий достоен за финал на романа „Скитникът евреин”, защото Стоян пребивава почти две десетилетия в страната на неограничените възможности, откъдето долитаха къкви ли не слухове за персоната му. От това, че е протежиран от сектата на корейския пастор Муун, до бизнеса му с хавлиени кърпи. Преди осем години се върна като ледоразбивач на бившия цар Симеон Рилски и дори стана шеф на канцеларията Му. Приписаха му авторството на царските слова за „800 дни, несимволично увеличение на пенсиите и доходите” и още куп царски глупости, които се превърнаха в най-голямата политическа измама на прехода. Този път Ганев ни увери, че „постоянно мислел за страната си, дори можел да направи нещо за нея” Като начало написал няколко „фундаментални” статии и с тях тръгвал да организира поредното национално движение. Нали си спомняте, че патрона му Симеон Рилски също започна с „национално движение”?!
Циркът продължи след като Стоян Ганев тръгна да обяснява на драгия зрител идеите си за промяна. Фундамент на програмата му са два национални проекта, които щели да ни изкарат от световната финансова криза и компенсираме загубите от нея. На първо място царския съветник ни предлага проект за саниране на жилищния социалистически фонд като по този начин ще намалим енергоразходите и от там България щяла да се превърне във витрина на ЕС. С този проект щяло да се постигне „заздравяване на жилищата” съвсем ни шашна водача на поредното движение за възраждане на страната. Вторият „гигантски проект” за спасение, който ни предлага Ганев е за масово строене на „ясли и детски градини до задоволяване на нуждите”. Водещата запецна при „представянето” на проектите и потърси и други репери. Стоян Ганев продължи с апломб – напълно безплатни лекарства за хронично болните, увеличаване на необлагаемия мининум до равнището на средната работна заплата, а накрая хвърли в тъча и Цветанка, и зрителите с предложението си да се създаде нова полицейска служба, независимо от многобройните такива, включително ДАНС. Въобще, бившият десен политик накаканиза един куп крайно леви предложения и ако не ги говореше сериозно, щях да си помисля, че са плод на позабравения от него роден език. „Ама стига с тези полицейски служби”, обезкуражена се опита Цветанка да парира поредната идея на Ганев, но така и не го спря във възторга му от новаторството, което открил след дългите мисловни процеси за съдбата на Родината.
Едно време Стефан Савов казваше, че Стоян Ганев има удивителната способност да представя обикновени идеи и тези за „грандиозни проекти”, да говори убедително за неща, в които самия той не е сигурен и да намира решения в уж драматични ситуации, които сам създава. Ще имаме възможност да се насладим на майстроството му в изграждането на неговото „национално движение”. Аз лично не очаквам нищо ново след като се насладихме на последния „проект” на Стоян Ганев, а той бе свързан с възшествието на Симеон Рилски и Гошо Тъпото в политиката.



Гласувай:
0



1. boristodorov56 - Голям боклук излезе Стоянчо В...
12.04.2009 20:47
Голям боклук излезе
Стоянчо Ваклото агънце!

Добре, че не осъди СССР,
сега щяхме да се чудим откаде да си търсим
версиите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544094
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031