Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2009 21:07 - БКП оглави листите на НДСВ
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3516 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 03.02.2010 19:17


Резервната колона на БКП оглави евролистата на НДСВ

Току-що самият бивш Кадет Рилски и асеновградската хетера Грънчарова-Паси обявиха най-представителната част на царското Му движение, което повежда листата към щурм на европейските избори. За посветените еврокаручката на движението ще се кара от поредната резервна колона на бившата Комунситическа партия, каквото всъщност от създаването си е НДСВ .
Водач и първи царски европеец е Меглуна Кунева-Пръмова, която изкара почти три години като високо платен еврокомисар в Брюксел и стана популярна там като „ madame Oui, mousieur” или „Мадам Да, Господине”, което много импонираше на родните и` началници, но правеше страната ни за смях, като непреживели робството на пълно съгласие с всичко. Така тя си служеше за заплата от 20 000 евро месечно повече на Брюксел, отколкото на София.Но за тази фамозна фигура ще разкажа накрая една поучителна история. И симптоматична за стълбичката на прехода.
На второ място е болезнено амбициозната докторка от Добрич Антония Първанова, позната в парламента като мадам Антония-Фарма, заради лобирането и` за фармацефтични компании. Поставена е на престижото място вероятно, за да привлече гласовете на почитателите на поп-фолк-чалга-културата, защото нейни братовчедки са близначките Ивайла и Божидара Бакалови, а те могат да впрегнат за кампанията добрия си приятел Азис, който ще развърти задник на царски концерти за радост на мургавите избиратели.
След Първанова е бившият комсомолски активист и активен оратор Станимир Илчев, който пък стана популярен, че настани на държавни разноски сина си в посолството ни в Испания, докато отрочето го разследваха за трафик на проститутки в страната на Сервантес. С името на Илчев ще се разчита да се активира лобито на журналистическата гилдия, защото съпругата му Светла Петрова е титуляр на популярното предаване „Сеизмограф”.
На следващите 4, 5 и 6-ти места са никому неизвестни дами, включително на досегашната европейска депутатка Биляна Раева и шуменската царкиня Даниела Русева, но „гвоздеят” са 7 и 8-мо място, внасящи артистично-певчески арт привкус. На седмо място е бардът Георги Денков, изявяващ се по телевизия СКАТ и като доктор, но популярен с дъщеря си – „певицата” ЛиЛана. Тази персона се подвизава преди години като най-младата корица на българския „Плейбой”, после като гадже на бившия футболст Мартин Станков и накрая в един от сезоните на ВИП Брадър. А „гвоздейчето” в листата е бившата вокалистка на Слави Трифонов и настояща дизайнерка Десислава Добрева. Чаровната и гласовита варненка ще се пъне да спечели за царската кауза в Брюксел бенда на Слави и привържениците на популярната музика, преди наричана естрада.
Но да се върнем към тази, която ще тегли царската еврокаручка към Брюксел и да ви разкажа прелюбопитната история на Меглена Кунева-Пръмова. Тя е омъжена за сина на Иван Пръмов, който в зората на Живковата епоха (късна Антон-Югова) бе министър на земеделието (1957-1962) и довърши ограбването на селскостопанските земи, инвентара и домашните животни от техните изконни собственици и за отлично извършеното е секретар на Централния комитет на БКП (1963-1978), председател на Централния кооперативен съюз (1978-1986) и посланик във Варшава (1986-1988). От 1958 до 1990 год. е непрекъснато народен представител. Другата му снаха е кръстената на Илич Ленин генерална директорка на БНТ Уляна Пръмова. Младата Кунева-Пръмова е специализирала международни отношения и международно екологично право в Института по правата на човека в град Турку, Финландия, в частния университет на йезуитите „Джорджтаун” във Вашингтон и в „Оксфорд център” - Лондон. И всичко се случива по времето, когато редовите българи бяха заключени в граници,оградени с бодлива тел?! Като знаете това, сами си отговорете на кой Бог се кланя Кунева?
В качеството си на съпруга на своя номенклатурен мъж дълги години другарката Меглена е работила в правния отдел на Министерския съвет. Известно време се е подвизавала като журналистка в единственото тогава радио. След промените се е занимавала с юридически консултации. Участваше в комисията за изработване на правилник на Народното събрание. Ала пак покрай своя „другар”, както се изразяват болшевиките, тя е замесена в една от най-скандалните афери, т. нар. габонска сделка. По едно време някои вестници под сурдинка обясниха, че става дума за заплатена с народни пари и съществуваща единствено на хартия „концесия за дърводобив” в африканската държава. Дори когато го помолиха да коментира далаверата, един министър от Габон се възмути, защото в родината му просто „подобни гори не съществували”! А по тази „концесия” – в случая евфемизъм на откровена кражба - десетки милиони долари потънаха в джобовете на облажилите се от нея. Платихме ги всички ние. Освен на еврокомисарката Кунева - крипто Пръмова, в грабежа бяха замесени имената и на Емил Велчев – баща на пак бившия финансов министър Милен; на зетя, на съветския агент, и трикратен превратаджия Кимон Георгиев, Гиньо Ганев; на шефа на скандалната Частна земеделска и инвестиционна банка Кирил Дунев; шефа на Балканбанк Иван Миронов на йорданския аферист Тахер и други „видни дейци на интернационалното комунистическо и работническо движение”, разбирайте на алчно червената мафия.
Накратко – разшумя се много по тази „габонска концесия” в началото на 90-те, защото според нея държавната банка Балканбанк с шеф Иван Миронов финансира ... добив на дървесина за България в африканската държава Габон. „Финансирането” е само на хартия и няма никакви, ама никакви тропически дървета дошли в страната, т.е. типично куха финансова пирамида, но с участието на висши държавни чиновници. Правят се серия от напълно симулативни сделки още от края на 80-те години и изведнъж около 1992 год. документите по „габонската дървесина” изчезват мистериозно. През 1994 год. правителството изпраща до Габон специална държавна комисия, която трябва да установи фактите около огромното изтичане на държавни пари към незнайни международни и родни аферисти. Комисията бе в симптоматичния състав: Андрей Делчев – шеф на правния отдел на МС, Меглена Кунева-Пръмова, която тогава се труди като съветник на МС по ... „проблемите на гората” и вечния Гиньо Ганев като председател на ОФ/тогава ОС/. Тримата пратеници на Любен Беров се срещат с президента на Габон Елхар Чомак Бонгу, където започват да говорят тепърва за ... концесия на тропическа дарвесина. Всичко се замазва, фиктивните сделки се покриват и държавата олеква с поредните милиони долари. Резултат от „дейността” на важната междудържавна комисия няма. Пито и платено в Габон – забравете.
За благодарност Кунева-Пръмова се окопава в администрацията на Министерски съвет за дълги години, за да достигне при Иван Костов до началнически пост, пак на някакъв „международен отдел” , а по времето на Неговото Му величество от резерва в листата се възвисява до министър, а потом до „първа европейка” за 2008 год.
Та с такива the comrades /другари/ Националното Движение за Стабилност и Възход на Кадета Рилски – Сакскобургготски ще щурмува високо-платените места в Брюксел и обогати ЕС с нови клонинги на „старата и добра” БКП и Лукановите схеми за транснационален бизнес. Решението е в ръцете на избирателите, както винаги.




Гласувай:
1



1. blueskies - благодаря за информацията!
26.04.2009 15:00
това са неизвестни за мен факти! нека ги разпространим!
цитирай
2. toross - Искрена благодарност,
26.04.2009 15:40
ако спомогнете за разпространението на материала, приятелю. А, че фактите са 100% истина съм готов да свидетелствам навсякъде, защото бях пряк свидетел... Поздрави на такива като вас!
цитирай
3. blueskies - няма защо!
26.04.2009 16:10
постингът ви вече на профила ми фейсбук. ще го препечатам и на двата си блога.
цитирай
4. blueskies - постингът ви е публикуван в двата ми блога
26.04.2009 16:18
blueskies и blues
както е публикуван в Десни връзки на фейсбук
http://www.facebook.com/pages/DESNI-VRZKI/73694836825#/posted.php?id=73694836825&success
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542273
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031