Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2009 17:02 - СОЛОМОН прави Парламента за смях ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
0



Паси прави Парламента за смях... Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Паси прави Парламента за смях...

Много е забавно да се четат стенограмите на Народното събрание. Публикува ги администрацията на Пирински едно към едно, макар и със закъснение, но може да се насладите на уникалните „предложения”, които сътворяват родните депутати.
Христо МАРКОВ
Попадам на такъв текст от заседание в края на миналия месец, където главен герой е Соломон Паси – бивш външен министър и настоящ шеф на същата комисия. На това заседание той прави два серизни опита да преметне пленарната зала и да направи за смях Народното събрание.
Най-напред, докато залата е полупразна и малкото депутати четат вестници, Паси се изправя на трибуната и чете предложение за декларация по случай 60-годишния юбилей от основаването на НАТО и 5-годишнината от приемането на България в Алианса. И прави смайващото предложение България да подкрепи военни операции на НАТО в Пакистан, буквално: „парламентът декларира подкрепата и ангажираността си за приоритетите на НАТО, най-вече спрямо Афганистан и Пакистан". Или кандидатът за шеф на Пакта е тотално некомпетентен, или прави съвсем съзнателен опит да разиграе поредния си фарс, защото НАТО въобще не е планувало операции засега в Пакистан и няма яснота дали да предприема военни действия из пакистанските чукари. Честта на Народното събрание спасява депутатът Паунов, който се светва за нелепостите, които дрънка Паси и от декларацията отпада Пакистан. Ако не беше този осторожен депутат, като нищо щяхме да станем първата страна от Европа, която е обявила война на Пакистан!
Но родния натовецът №1 не мирясва и прави второ безумно предложение – българският парламент да предложи НАТО за номинация за Нобелова награда за мир! Вярно е, че от известно време в медийното пространство се въртеше тази смехотворна идея на нашенския царист и депутат, прочул се с това, че единствен в света е плакал за НАТО, но запознатите с правилата за присъждане на тази награда са наясно, че едно от изискванията на учредителя й, Алфред Нобел е било да не се присъжда наградата му на организации или лица, свързани по един или друг начин с воденето на война. На тази шъшкания реагира председателя на парламента Георги Пирински, който спира ентусиазирания Паси и му напомня, че това не е възможно, а на всичко отгоре чете текст, различен от предложения в залата. Соломон нито за миг не губи самообладание и смънква, че ... объркал текстовете. Това, което предлагал на пленарната зала било ... черновата на документа. Сценката се разиграва не на селска вечеринка, а сабахлем в залата на Народното събрание, драги читатели!
Тук вече част от депутатите не издържат и отбелязват, че ако не е било вниманието на Пирински като нищо е можело да гласуват дивотиите на Паси, но и той не пада по гръб, след като са го хванали в крачка и отново повтаря, че е крайно време Народното събрание да предложи номинация на Алианса за Нобелова награда за мир!
На тази наглост депутати му припомнят, че е единственият, който се самопредложил за кандидат за генерален секретар на НАТО, което се оказа прецедент в историята на Алианса и на всичко отгоре пред приятеля си Максим Минчев /шеф на БТА/ заяви, че е „изключително доволен от участието си в това световно политическо първенство и почетния сребърен медал”?! Не е ясно за какво световно първенство и сребърен медал става дума – те са само в главата соломонова, май.
Този царски активист орезили страната ни със самонатягане да пипне високия пост, като си уреди да го подкрепят президент и правителство, с което окончателно събра очите на централите на НАТО и ЕС. Като капак след очаквания крах на авантюрата му, той употреби държавната агенция БТА, за да благодари на употребените от него държавни институции, на Народното събрание, както и на лидера си, несъстоялия се монарх Симеон Рилски, които лансирали идеята! Да не говорим, че с пари от бюджета ходи до Вашингтон, за да лобира за собствената си кандидатура в американския Сенат и накрая си организира жалки опити за PR-кампания със сватба на село. А в специално създаден сайт съвсем сериозно твърдеше: „ усетих общонародна подкрепа, от приятели и непознати, от управляващи и опозиция, и се чувствам истински горд от това, че послужих за лице на кампания, която успя да обедини нацията".
Между искрения смях тук може само да добавим – Егати нацията щом Соломон Паси я обединява?!


Тагове:   нацията,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9564431
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930