Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2009 16:24 - Другари, разберете се колко е избил Сталин и колко Хитлер!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1751 Коментари: 1 Гласове:
1



Другари, разберете се колко е избил Сталин и колко Хитлер! Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Другари, разберете се колко е избил Сталин и колко Хитлер!

Гледах поредния парад на победата в Москва и не мога да отрека грандиозното представление в руската столица. Над 9 000 военнослужещи маршируват, над 150 БТР-и и танкове, ракети, бамбандировачи и непоказван зенитен ракетен комплекс имат за задача да повдигнат самочувствието на руснаците и дадат основание на Медведев да предупреди никой да не си и помисля за „интервенция от военно естество към Русия”.
Христо МАРКОВ

Така е. Светът е вече друг, но някак си, за разлика от други години, останаха леко встрани живите ветерани, преминали ужасите на войната. За тях били организирани походни кухни, та да си припомнят годините на смърт, глад и мизерия.
Но друго ме впечатли. Каквато и информационна система да използвате, няма да откриете ужасяващата цена, която е платена от един народ в годините на Втората световна война. За разлика от нашето, руското интернет пространство предоставя обилна статистика на официалните държавни органи, занимаващи се с тая тежка задача. Защото победата във Великата отечествена има много, много зловеща цена за руския народ. Веднага след нея в официалната статистика се приема мнението на „таварищ Сталин”, че са погубени около 8 млн. руски граждани. След преодоляването на култа към грузинския диктатор, съветската историография признава, че по време на войната въобще не е държана сметка за жертвите и тамошната академия излиза с приблизителното „над 20 милиона жертви по фронтовете”. По времето на „перестройката на Горбачов” историците коригираха тази цифра с жертвите в концентрационните лагери, защото е знайно, че всеки руски военнопленник е бил изпращан в тях. А там смъртността на места надхвърляла 80%.
Така в края на горбачовото време жертвите от руска страна надхвърлиха чувствително 40 милиона. Сериозни издания като "Комсомолская правда","Московская правда" и "Комерсант" също потвърдиха приблизителната цифра. Александър Солженицин в „Архипелаг Гулаг” определи загубите на СССР по време на войната на около 45 милиона, включително и с избитите като „ренегати от фронта, т.е. разбирай – попадналите в немски плен”. Тези цифри стреснаха руските историци и в края на 90-те години на 20 век „официално” приеха, че става дума за 26.6 милиона жертви по време на Втората световна война.
Но тези дни в "Росийская газета" отново се разпали дискусията за цената, която е платила великата страна в последната масова война. Според историка и бивш агент на КГБ Виктор Суворов по време на Втората световна война по фронтовете са загинали повече от 25 милиона войници и мирни граждани, а в сталинските лагери през това време са намерили смъртта си над 40 милиона, включително и военнопленници от Германия, Полша, Финландия и други страни, отказали да споделят комунизма като светоглед и спасение на „прогресивното човечество”.
„Статистиките” звучат толкова стряскащо, че на всеки нормален човек му се завива свят от тези милиони човешки същества, намерили смъртта си в световното кръвопролитие, заради прищявката на двама психопата, сътворили проклятието на 20 век – тоталитарните идеологии. За Хитлер и Сталин става дума, разбира се.И толкова по тъжни ми изглеждаха ветераните в руската столица, за които официалната власт бе организирала „полеви кухни” за елдена каша – основната храна на войниците по време на войната. Щяло да има и чай за всеки присъстващ на парада. Не се уточнява дали чаят ще върви със задължителния от военните години спирт или ще се предлага натурален.
Иначе в няколко руски сайта може да намерите съобщения за голяма конференция на Руската академия на науките с основна тема: „Жертвите на Сталин и жертвите на Хитлер”. Поради нейната „необятност” щяла да продължи две седмици, в които ще бъдат изнесени над 100 научни доклада от изследователи от повече от 20 страни. Чудовищно нещо. Руско бих казал. Дано този път достигнат до някакви относително достоверни „факти”, защото догодина се навършват 65 год. от най-голямата касапница в световната история.



Гласувай:
1



1. анонимен - Колко са българите убити в СССР ?
14.05.2009 13:37
Колко са българите посетили красивите лагери на СССР ?
---
Колко са убитите от ония след 9.9.44 ?
Колко са убитите при Драва ?
Защо е трябвало да бъдат убити ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541803
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031