Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2009 15:07 - Уикендно втурване в ЦИК
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
0



Всички се втурнаха в ЦИК през уикенда Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Всички се втурнаха в ЦИК през уикенда

Никои страни в уикенда не правят регистрации за изборите. Факт. Политически психолози твърдят, че в такива дни политическите лидери изпадали в странен унес и можело да сътворят налудни решения. Тази събота и неделя станахме свидетели на точно такива, поне според мен.
Христо МАРКОВ
Най-напред в ЦИК се появили лидерите на Демократи за силна България (ДСБ), Обединени земеделци на Анастасия Мозер, БСДП на Йордан Нихризов и Радикал-демократическата партия на Захари Петков и подали документи в ЦИК за регистрация на Синята коалиция. Зад тях като мушморок-наблюдател присъствал и Мартин Димитров, но „де юре и де факто” той липсва от лелеяната коалиция. Което ще рече, че негов подпис не присъства никъде. Носели и подписка от нужните хиляди симпатизанти, но коя точна регистрация ще се ползва е неизвестно.
Междувременно се разбра, че водач на тази листа ще е неповторимата Надка Михайлова, която вече половин година изживява втори меден месец и семейното щастие явно е заблудило съпартийците и`, които не присъстват в регистрацията за евроизборите. Ако това е така, да не се окаже, че отново са в нарушение на закона, т.е. представителното лице на коалицията да е от нерегистрирана официално в ЦИК партия. Само споменавам предварително за следващия проблем, който може да заведе коалицията в нови съдебни спорове. Не е лошо да помислят по казуса...
След тях с горда походка в ЦИК се появил видния брадър Кошлуков и царския министър Севлиевски, ведно с „представителни органи” от партия Лидер и също се регистрирали. Внесли и повече от 40 000 подписа, вероятно събирани из безбройните ТЕЦ-ве на Христо Ковачки. И те заявили спечелването на едно-две евроместа. За целта Кошлуков предприе акция за имидж в поредния VIP Брадър и още на старта на предаването предизвика скандал, демонстрирайки отказ да влезе в Къщата заради присъствието на внука на Тодор Живков в нея – Тодор Славков, който заявил, че предишният строй изобщо не бил лош. Кошлуков постави условие Тодор Славков да се извини за думите си, за да влезе в Къщата. Славков не го направи, но Кошлуков влезе в Къщата и правеше нещо като публицистично предаване оттам, а впоследствие дори се сприятели с т.нар. Малък Тошко. Притича и до парламента, за да проведе разговори с вече сформираната Синя коалиция, а след нея направи изявление, от което се подразбираше, че включването й в нея е почти сигурно. Щели да се съберат в една коалиция с Капон/Мисса/, Мартин, че даже и със злодея Костов. Не стана играта на „Новото време” и днес – хоп в бившия партиен дом с Лидер.
Веднага след тях пред помещенията на комисията акостирала неповторимата Мария Капон/Мисса/ като замянка на Ковачки в коалицията „Напред”. Заради внушителното и` телосложение на нея дали да носи подписката с 34 750 подписа, която пред дверите на избирателната комисия казала дълбокомудрено, че “по-лесно да се съберат партия и подписи, отколкото дух и тяло”. Не ми става ясно какво искала да каже видната пловдивчанка, но напълно ясно ми е , че най-атрактивната политическа пеперудка в последните 20 години няма да доведе до нищо добро за коалицията, която я приютява за пореден път. Да им е жива и здрава, според мен. Ще се хапят здраво партньорите миссови, но нейсе.
Емил Кошлуков/Новото време/, Мария Капон (ЕНП), Кънчо Филипов/Лидер/, Захари Петров /РДП/, Йордан Нихризов /БСДП/ - това са лидерите драги читатели на формациите – носители на новите коалиции. Нещо да ви говорят имената?! Да ги свързвате с нещо позитивно в родната политика?! Да ви е обзела неудържима любов към тях ?! Да не можете да спрете ръката си да пуснат бюлетините им ?! И аз си задавам същите въпроси и съм напълно съгласен с изборните оракули в бленувания ЕС, които не си позволяват да регистрират играчи на изборите по почивно време, т.е. – събота и неделя. Допитали се хората до психолози. Нещо ги смутило и – Баста! Нашенските уикендни коалиции доказват абсурда. Ама защо пак да сме в ъндърграунда?!
Между другото в „десните коалиции” са забравени БНД на Пламен Панайотов и Лидия Шулева. Кво става с тия хора?! А Капон и Шулева толкова си прилягат една на друга...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9565086
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930