Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2009 00:06 - За жените и кравите в евроизборите
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1100 Коментари: 1 Гласове:
0



За жените и кравите в евроизборите Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - За жените и кравите в евроизборите

България за първи път ще се включи в общоевропейския процес за избор на континенталните над 700 депутати. Върви уникална по мащабите си кампания, в която ЕС не пести средствата. За популяризацията и активността на вота в родината ни са отделени 18 млн. евро. Засега се радваме само на някакви огромни постери със замразени пилета, посланието им не е много ясно, но такива модернистични техники ги разбира само Кунева-Пръмова от царското Му движение.
Христо МАРКОВ
По-интересното е, ако се разровите в сайта на Европейския парламент и аналогичните му отделни фракции – ЕНП, ПЕС, ЕЛ. В някои страни вече са регистрирани и кандидатските листи с обилна информация за щенията към заветната сграда в Брюксел. Аз се ограничих да разгледам само първите няколко имена във всяка листа и мигом констатирах, че патриархатът отдавна е напуснал родните предели и вече щастливо живеем в един български матриархат. Пълна власт за жените. Или както казва другарят Сталин: „Нет таких крепостей, каких бьІ женщиньI не могли взять”.
Българите щурмуваме Европарламента изключително с неудържимия чар и красота на българката, с нежния и ефирен отбор от политически дами. Водаческите места на отделните партии са окупирани плътно с женско присъствие. Листата на ГЕРБ се води от блондинката Румяна Желева, а следва и Душана Здравкова, при БСП на избираеми места са червенокосата Илияна Йотова и агресивно-нежната Татяна Дончева, а за червения водач Кристиян Вигенин не е сигурен половият произход, при царското Му движение по традиция са само дами – Меглена Кунева-Пръмова, атрактивната докторка Антония Първанова и досегашната евродепутатка Биляна Раева, Синята коалиция залага на преживяващата нов семеен роман Надежда Михайлова, дори силно патриархалното ДПС е турнало начело Филиз Хюсменова. Очаква се всеки момент от „Напред” да се включи неповторимата и цяла мис Мария Капон. Само „Атака” засега изостава в пълното феминизиране на изборите. Там залагат на досегашните фронтмени – сина Димитър, архонта и каратист Слави Бинев и русенеца Чуколов. На фона на останалите членове на ЕС сме първенци откъм нежност и ласки – повече от 70% от избираемите места в българските евролисти са окупирани от представителки на нежния пол. Иди после разправяй на Барозу и Пьотеринг, че сме консервативно, изостанало, неспазващо равенство на половете общество. Няма как, другари европейци – атакуваме с красота и чар, опаковани в „Макс Мара”, „Гучи”, „Долче и Габана”.
Досега от присъствието на нашенските евродепутати в Брюксел файдата е нулева – серия негативни доклади, че сме най-бедната и корумпирана страна от европейското стадо, спрени пари по всички възможни фондове, дежурни скандали с негативен привкус и финансови щети, т.е. получените пари са в пъти по-малко, отколкото платените под формата на членски вноски. Както казваха едно време социалистическите магазинери в хоремага – „сметката е на червено”.
Националната ни тактика за щурм към европейските фондове е коренно променена – разчитаме на кроткия, нежен и дискретен чар на дамите. Дано успеем с нея, защото има и обратния пример и той е също на бивша социалистическа страна – Полша. Още с приемането на поляците в ЕС те предприеха офанзивната тактика на безкрайни скандали с еврочиновниците. Полските разправии с ЕС продължават и до днес – като се започне от квотите за картофи, та се стигне до отношенията на ЕС с бившата им поробителка Русия. Заех се да проверя какво са постигнали поляците с тази си тактика. Интересно е, драги български политици, и вие да го направите.
За първите 4 /четири/ месеца на 2009 г. полските фермери са получили точно 8.2 милиарда злоти, което е равно на точно 1.8 милиона евро. Само за производство на картофи. Нашенските фермери още чакат парите, докато поляците са ги забравили вече. Ама да погледнем така важните за България и целия ЕС субсидии за... крави. Нали и нашите млекопроизводители, демек кравари, все протестират, даже преминаха по едно време към обезглавяването им. И от официално публикуваните схеми за субсидиране на млекопроизводството пресмятаме, че френската крава получава точно 800 евро субсидия, полската 700, румънската крава получава 140 евро, а горката българска крава... само 40 евро. Но тези 40 евро за нашите крави не са получени, защото са ги спрели чиновниците и може някога да ги получим, ако сме послушни, кротки и т.н. Ама не е ли възмутително френските мучащи животни да са 800 пъти по-скъпи от нашите грижливо гледани добичета?! Как е възможно да ни подценят така генофонда? Не е ли скандално?
Едва като прочетох тези безмилостни статистики за кравите и европейските пари, си обясних промяната в тактиката ни. Щом поляците със скандали са извоювали субсидия от 700 евро за крава, защо пък ние с неотразимия чар на българката, с нежни погледи и дискретно ухажване на чиновниците да не променим жестокото отношение към едрия рогат добитък?! Той какво е виновен, че се е пръкнал в нашите предели? Ако не успее национално отговорната мисия на дамите евродепутатки ще ни остане тъжната перспектива да се върнем към времената на Белчо и Сивушка...



Гласувай:
0



1. toross - Олееееее
26.05.2009 18:49
Нали разбираш как ще те направим на нищо... Тежко ти и горко - проблемът ти ще е на първа страница във всички в-ци...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544146
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031