Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2009 23:01 - Имаме външен министър доносник. Пак.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1929 Коментари: 0 Гласове:
0



И.д. външен министър се казва агент „Николай” Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - И.д. външен министър се казва агент „Николай”

Ивайло Калфин е единственият министър, който нетърпеливо се включи в надпреварата за европейските избори и понеже по закон излиза в дълъг служебен отпуск трябва Сергей след консултация с него да назначи „врид” /временно изпълняващ длъжността/ шеф на дипломацията.
Христо МАРКОВ

Разбира се, Дмитриевич и президентът залагат на свой човек и проверен, ценен социалистически кадър. Това е досегашният заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков. В сайта на министерството има една биография на ценния кадър, но се оказва, че има и друга, по-истинска.
Любомир Кючуков е огласен доста отдавна от Комисията по досиетата като секретен сътрудник с второ име „Николай”. Трудил се е неуморно на „тихия фронт” към Разузнавателното управление на Българската народна армия между 1982 г. и 1987 г., т.е. веднага след като е завършил Московски държавен институт за международни отношения, Специалност "Международни отношения", и получил дипломатическо назначение в мисията ни в Букурещ, се врекъл във вечна вярност на тайните служби на БКП. Комисията на Евтим Константинов открива в архивите собственоръчно написани доноси на Николай-Кючуков и „разходни документи”, отчетени от ръководилия го щатен служител на ДС или казано с други думи настоящият ни външен министър е получавал пари за доносите си.
Николай-Кючуков е стар и изпитан боец на партията. Още по времето на Жан Виденов е главен съветник в Секретариата по европейска интеграция на Министерския съвет, а след 1997 г. влиза в частния бизнес. Когато колегата му по агентурна линия Георги Първанов - „Гоце“ става президент, тутакси се сеща за него и прави „Николай“ член на Съвета си по европейска и евроатлантическа интеграция – демек деецът на секретния фронт срещу НАТО и ЕС определя политиката на страната в тази деликатна област. Нищо ново и изненадващо за администрацията на Георги Първанов с партизанско име Гоце, разбира се.
За всеки случай за ветерана на Държавна сигурност са се погрижили да е щастлив и доволен и след изборите, ако случайно стане нещо непредвидено. Предложен е от президента и агреманът му е пристигнал за посланик, къде мислите?! Ами в демократична и консервативна Великобритания, където уж комунизмът е осъден като престъпна идеология. Иди после им вярвай на европейците, че имали еднакви критерии, че не приемали по никакъв начин служителите на репресивните тайни служби на БКП! Сега си имаме техен представител за външен министър, а после ще ни представлява в самото сърце на демокрацията. О, времена, о, нрави предизборни...



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9574781
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930