Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 22:13 - Извратената игра с благотворителността
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 1 Гласове:
0



Извратеното събиране на есемеси с песньовки и кючеци продължава Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Извратеното събиране на есемеси с песньовки и кючеци продължава

Установих с потрес, че извратеното приключение на Нова телевизия със събирането на есемеси, производство на идоли, песньовки и кючеци продължава. Всяка седица щяло да има пак концерти.
Христо МАРКОВ
Сега извадили на сцената Орлин от злощасната група Каффе, която преди години катастрофира като същи Краси Аврамов на „Евровизия”. Сега е в дует с жената на Валери Божинов и видна представителка на турбо-чалгата Алисия от Ихтиман, но този път са във версия на английски. Водещи са близначките Бакалови, едната от които - Ивайла бе произвеждана като миска с обратна захапка, но пък след излизането си от „кащата” взе та се отказа от родния си баща. То не е сричане, то не е чудо от двете „випки”.
В същото време българската „Мис Юта” Лаура Чуканов с непринуденост и красота направо очарова публиката, но момичето знае, че най-силното и` качество е чара, та красавицата бе искрена до болка: „Ама как е възможно такава глупост? За една глупава машина да ослепеят деца./имаше предвид скапан кувьоз/”. Някак си без да иска тя посочи истинския виновник за тези кампании – държавата, милата ни родна държава, в която всичко е ерзац, някак си.
Защото Финансовото министерство, правителството и министър Орешарски прибират 20% данък от всеки СМС пуснат "за дечицата". БТК, М-тел, Глобул - прибират печалбата си (никой не ти казава колко е тя) от всеки СМС пуснат "за дечицата". Нова Телевизия и продуцентите на "шуто" ще си приспаднат всички разходи (доста надути) преди въобще "дечицата" да получат нещо.Нова Телевизия и продуцентите на "шоуто" не са дали нито един лев за "дечицата" въпреки рекордните си приходи от реклама и призивите - "Гласувайте, гласувайте!" (за да ни напълните джобовете) "в името на дечицата".
Разкри се още в началото и дълбоко пазената тайна, че всички випове са получили хонорари за „участието” си. Кадърката на телевизията-продуцент Гала получила ни по-малко, ни повече от 25 000 лева, но да чухте „култовата водеща” да дари и един лев от хонорара си на „дечицата”.
Една вечер пийналия Тодор Славков се изтърва, че виповете получават процент от всеки СМС - да се молим да е било само алкохолна изцепка, иначе двуличието ще е и нагло пред очите на дарителите с телефонни апарати.
Най-отблъскващият цирк с есемесите се оказа, че цели 400 000 лв. от общата сума ще тръгне към Министерството на неповторимата Масларова, защото подопечното и ведомство било „медиен партньор”. Ама нали същата тази държава поради некадърност създаде и не се погрижи за инвалиди и хора в неравностойно положение.
Така последните години в България избуя едно производство, за което няма криза, не го лови финансова дисциплина или пък НАП, няма затруднения в производствените мощности и липса на работна ръка. Това е необузданото производство от екрана на най-различни идоли и звезди. Те се прескачат ежедневно в различни екранни превъплащения, сърцераздират в режисирани конфликти, влюбват и се разлюбват и основния им жанр на изява са „светските разговори” от рода на спомената Гала. Все се търсят идоли и звезди, които задължително се обвързват с някаква благотворителна кауза, а всъщност заработват създадения им образ от продуценти и режисьори. Едва ли има другаде толкова идоли на глава от населението, колкото в родината ни.
И въпреки напъните да ни се представят, че „звездите имат сърца” станахме свидетели на няколко грандиозни провали. На първо място се откроиха Аня Пенчева и Ивайла Бакалова – дребнави, злобни с махленски манталитет. „Каузата” се изчерпи за тях, когато дойдоха разправиите за Илия Павлов, Вълка и мутресите.
Друго разминаване на намерения и реалност видяхме при таралежа без бодли Емил Кошлуков. Той влезе в шоуто с претенцията да стане национален будител. Събуди обаче единствено нагона си. Близостта с Бакалова го караше да оглупява и да връзва реплики, взети сякаш от сериала „Забранена любов". А истинските идоли ги видяхме другаде. На първо място това бе „Стъкленото момче" с глас на ангел. 14-годишният Кристиян от Етрополе отключи сърцата на народа така, както не успяха да го сторят всичките „много важни персони", събрани този сезон във VIP Brother. Двете му появи в риалити шоуто донесоха над 200 000 лева и направиха Део победител.
Или слепите дечица, загубили зрението си заради някакви стъклени кабинки, наречени кувиози, но пеещи със себеотдайност и сърце.
Или пък българската красавица Лаура, размекнала сърцата на американците с неподправеното си признаие, че е родена в най-красивата страна на света, но родителите и нямали избор в нея и възможност да се реализират като специалисти.
Иначе призивите за есемеси продължават все в същия контест – мнима и рекланообгрижена благотворителност, където основния виновник – правителството – просто липсва, но прибира своя процент като „медиен партньор”.


Тагове:   вип бадър,


Гласувай:
0



1. bimbo163 - Това е гавра със стадащите - есем...
21.05.2009 22:19
Това е гавра със стадащите - есемесите имам предвид......
Печелят всички други във веригата , а за онези за , които са предвидени средствата - взимат нищожни трохички......
Аз затова и не изпращам такива - повръща ми се от тази гадост и извратеност.....
Има хиляди други начини да се направи истинко дарение.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541961
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031