Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2009 10:08 - Нищо ново - поредна веселба на ченгетата
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1017 Коментари: 0 Гласове:
0



Нищо ново – поредната веселба на ченгетата


Не знам защо се вдигна толкова шум за нещо много катадневно – рожден ден на полицейски/милиционелски/ шеф, дунги-данги и сръбски песньовки. Не разбрахме ли, че в България е много модерно и престижно ченгетата да си организират купони и на тях да са като задължително присъствие „публични личности”, преди всичко от сферата на футбола, певческия жанр, красиви и лекомислени дами. Само преди няколко години в Пловдивската дирекция се подвизаваше Валентин Петров, който заради тези си умения бе известен в градския естаблишмънт с прозвижето „Лимонадата” или „Лимона”. Е, този път направили полицаите дунанмата в деня на национален траур. Нищо ново, бих казал.
По интересни са няколко други въпросчета, които предизвиква „празника”.
На първо място това е мястото – един от най-скъпите столични ресторанти „Континентал плаза”. Ако знаете цените в него ще се изумите как така началника на КОС/Контрол на общоопасните средства/ в СДВР Венци Рангелов може да си позволи да приеме там десетки гости. Просто не е за вярване, защото вечерята за един човек там не е по-малко от 1 000 лева. Ако не вярвате – обадете се в „Континентал плаза”/телефоните ги има в Интеренет/, за да ви обяснят любезно празничното и ежедневното меню. Има и екстри, които тръгват от няколко хилядарки нагоре.
Разбира се, единствената обществена телевизия се оказа скромния Канал 3 на неуморимия Сашо Диков. Благодарение на него и ловешката му репортерка Петя разбрахме за височайшето празнество в деня на национален траур. Например, че глас на него изви сръбската турбо-фолк звезда Мирослав Илич – сърдечен другар на нашенската евро-футболна звезда Христо Стоичков. После пък хванаха в кадър някакви луксозни лимузини с еднакви номера, които не можаха от Министерството да обяснят на кого са. На министъра или на заместниците му.
Рожденника Венци Рангелов не пропусна да обясни, че „мероприятието рожден ден се провеждало с благотворителна цел” и всички присъстващи били „съпричасни към трагедията”, докато в кръчмата напоително се лееха сръбски парчета. Иначе градската мълва отдавна разнася, че служба КОС е последната, която знае какви са и задълженията. Досега май няма открит източника на многобройните бомбени атентати, каквато всъщност е дейността и`.
Още по-любопитни бяха някои от веселяците, които ни показа Канал 3. На първо място блестеше настоящия шеф на Гранична полиция Красимир Петров, известен още от началото на 90-те години с прозвището „войникът на партията”, заради безумната му вярност към БСП. По времето на Жан Виденов бе главен секретар на МВР и с гърдите си защитаваше вътрешния министър Николай Добрев пред Парламента, после шеф на СДВР, после на РДВР-Бургас и на още куп длъжности. Сега ни охранява границите. За него разказваха по времето на Любомир Начев , че бил единствения полицейски шеф, който в кабинета си държал портретите на Джерджински и Сталин.
Тамада пък на веселбата бил заместник-министъра на вътрешните работи Румен Андреев, когото днес премиера освободил от длъжността, заради участието в банкета. Той е всъщност най-интересната фитура в купона. През 2007 год. Комисията по досиетата го осветли като щатен служител на ДС още когато бил следовател, а през 1988 год. е изпратен на курс в КГБ, после е зам. директор на Специализирана следствена служба, а от септември 2005 год. е заместник-министър на вътрешните работи. Дори е бил два пъти в състава на Висшия съдебен съвет. За него клюката в БСП разказва, че е доверения човек на Станишев във ведомството и виден представител на „братските тайни служби”.

В организирания запой участвала и дежурната на такива весели събития шефка на спорта в България Весела Лечева и видните футболни деятели Борислав Михайлов, Христо Стоичков и Валентин Михов, както и шефът на сигурността в София Емил Танев – все дейци на фронта за защита на отечеството по терени или ресторанти.
Този път Бойко Борисов реагира остро, независимо от присъствието на своя човек в гуляя: „Отвратен съм от случилото се тази вечер в Деня на национален траур. Направо не ми се говори”. А както знаем щом и на Бойко не му се говори нещата хич не са на добре.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9574850
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930