Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2009 10:31 - Стилът Лили Иванова в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1706 Коментари: 2 Гласове:
0



Стилът Лили в Пловдив

Не може да се отрече, че вечната дама Лили Иванова притежава стил – първата премиера на книгата пред публика направи в „Новотела”, където и научих, че филибелии са учредители още преди десетина години на първия фен-клуб на звездата. Ако не се брои половинчасовото закъснение и многословието на Мартин Карбовски срещата изпълни залата на лъскавия хотел с лек носталгичен мирис на класа от социалистическите времена.
Е, не изневери на себе си. Още в началото се ядоса , че я снимат с очила и нареди на фотографите да освободят първите редове. „Какво толкова ме снимате с тъмни очила, какво интересно има...” – фръцна се в стилния си черно-бял тоалет героинята на вечерта. Придружаваше я верния паж Мартин Карбовски, който здапочна промоцията на „Истината за Лили” с разказа как миналата година във Варна му станало лошо от темпото на снахата на Пеко Таков. После „личният биаграф” разказа колко е обиждана Лили от жълтите издания и как всичко „преминавало през сърцето”.
Незнайно защо залата бе в червено-синя гама, но самата Лили Иванова бе категорична, че „членувала само и единствено в БЗНС, защото родителите ми бяха земеделци”, та да не търсим политически подтекст. Оттук естествено мина и на битовизмите. За първи път голямата ни естрадна прима сподели, че „обичала печен кромид лук, когато е болна, но не употребявала чесън”, а Карбовски пък единствен се интересувал от човешкия и облик. Затова Лили нямала претенции към държавата, защото нивото на нашенската култура било такова. Ами май бе права, независимо от бележката „Понеже управляващите не искат да се занимават с техните сделки, та по-добре хората да обсъждат годините ми.” И удивително спокойно добави: „Ами на 70 години съм. Колко пъти да го повтарям, че съм родена 1939 год.”
Фенка на нейната възраст от третия ред помоли примата да изпее „просто един куплет, ей така, без съпровод”, но бе парирана за тъга на всички присъстващи стотина души: „Не, дори и на тези години не мога да си позволя волни изпълнения.” С удивително примиретелно-меланхоличен тон подчерта „Ами текста е най-важен за мен. Ако преживея силно емоцията на текста знам, че ще изпея добре една песен, но няма да издам втори том на книгата с мои любими текстове, защото знам, че ще последват страхотни проблеми с авторите. Въобще и композитори и текстописци гледат на мен като на банка” и продължи с дълги разяснения за „Музикаутор” и авторски права, но наличната публика не се впечатли особено. Тя искаше „нейната Лили”.
Накрая вашият покорен свидетел се поинтересува от другата „исаковата” версия на биографията и получи пренебрежителния ответ от Карбовски: „Исак Гонзес постъпи като Юда Искариотски”. Нямаше време да му припомня и на него, че същия Гонзес е официалния биограф на мвестната полит-звезда Мария Мисса Капон... Но пък и защо ли да си разваляме вечерта след физически дребничкото, но могъщо откъм талант присътвие на Лили Иванова.





Гласувай:
0



1. анонимен - Здарвейте
19.07.2009 23:25
Аз също бях в Новотела и съм от фен клуба на учредителите. Искам да ви попитам имате ли снимков или видео материал, който да добавим към архива на клуба. Ще ви бъда благодарен. Ако имате финансови претенции, моля да бъдат упоменати.
Благодаря ви предварително.

Мейл: niv1980@abv.bg
цитирай
2. cleopatra - Lili ne kazva istinata
09.09.2011 13:40
Tja cesto obica da poslugva. V goljamo intervju pisheshe, ce obica da jde tarator s mnogo cesan, prosto taka vmesto lekarstvo i za zdrave. Sega kazva, ce ne jde i ne ponasja mirizmata mu. Tja beshe mnogo godini vjarna masha na cervenite komunisti, a sega e protiv tjah i se pravi na borez za svoboda i dekmokracija. Tja znae dobre koga i kak tocno da dejstva. Hitra e kato Kuma Lisa!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542113
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031