Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2009 16:57 - Янето с тачанка в Асеновград
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1544 Коментари: 0 Гласове:
0



Янето извади тачанката и в Асеновград Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Янето извади тачанката и в Асеновград

В сряда вечерта на площада пред общината в Асеновград партия „Ред, законност и справедливост” се е постарала да разгърне мощна рекламна дандания. Зървам бивши земеделци, бивши седесари, настоящи бизнесмени и обикновени борци са справедливост, повече права и готови да яхнат камионетките с корумпираните веднага след изборния ден, стига новата Венера на политическото небе Яне да им нареди.
Христо МАРКОВ
Присъствам вече на четвърта или пета Янева предизборна среща под мотото „Не на корупцията” и нещо все ме гложди, че наблюдавам поредния политически Франкейнщайн, подвизаващ се след грижливо подготвен сценарий.
Карирани синьо-жълти знамена се веят от предварително строени в редичка местни младежи. Някъде около тях съзирам авторитетната фигура на Георги Паунов-Манекена – виден представител на асеновградския ресторантьорски бизнес и бивш общински съветник от партията на Жоржи Ганчев. Поразпитвам хората и разбирам от Пламен Левскаря, че „общински шеф на РЗС е Манекена – той коли, той беси”, авторитетно завършва привърженика на синия футболен отбор.
Санданчанинът Янев, самовнушил си, че вече е могъщ водач на масите, слиза от строго охраняван автомобил на НСО /кой плаща за държавната кола и гардовете!?/. До него е рекордьорът по политически пируети Димитър Абаджиев със „строг, но справедлив поглед”. Янето е усмихнат и лежерен – „От десет години не съм си сменял телефона. Само аз от всички политици.” – така отговаря на възрастна баба, която стиска свитък от документи, ама „искам лично да говоря с Вас, г-н Янев”. Млада девойка от антуража подава услужливо визитна картичка на новото Народно упование. Янето обявява, че има „да казва много интересни неща на асеновградчани”. Знае къде им е в момента мазолът на станимакалии и най-напред се зарече „да реши проблемите с двете дечица, отнети от баща им”. Конфиденциално информира насъбралите се, че имал среща на другия ден с члена на Европейската комисия по въпросите на правосъдието Жак Баро и щял да лобира за бащата. После Янето премина на темата за възродителния процес, защото според него точно на този ден се навършвали 25 г., откакто започнал.
Набрал нужната информация, той бързо се насочи към новия си враг – бившия вътрешен министър Богомил Бонев. Заедно с Абаджиев обещаха тържествено, че завеждат дело срещу „най-младия комунист в България”. „Не може така, политическата мафия, чийто представител е Богомил Бонев, активира всички здрави сили срещу РЗС, но първата ни работа е, като спечелим изборите, да отворим всички офшорни сметки и ще лъснат покритите покровители на Бонев. Той оперира с 14-15 тайни сметки. Дори в личен разговор Джефри ван Орден каза, че е възмутен от думите на изгонения от Костов министър”, громеше с тачанката Янето, а публиката явно трудно взе да се ориентира в многобройните мишени на разгорещилия се политик.
Водачът на евролистата Димитър Абаджиев повтори в друг словоред думите на лидера си, но прибави и името на Михаил Миков, който „наредил на гавазите си да изработят компромати срещу РЗС и лично срещу Янев”, същата теза застъпва и адвокатът Иван Василев, също кандидат за Брюксел, но внесе и лек международен повей, защото „РЗС е част от голямото консервативно семейство”.
Пред хотел „Асеновец” се е заформил сериозен политически дебат между бившия син депутат бай Георги Игнатов и верни последователи на Яне. Един от тях авторитетно „разяснява”, че само Янето щял да подгони бандитите, да спре корупцията и да стане дори премиер, а политическият ветеран Георги Игнатов му опонира: „Бе не виждаш ли, че е менте? Обиколил сто партии, намерил хора от кол и въже. Да не мислиш, че Манекена случайно се е залепил за него. Взеха му концесията за басейна и той намери защита при Яне, както преди се беше обещал на другия луд Жорж Ганчев”.
Яневата агитка, аргументирайки се, че „без Янето комунистите щели да скрият и Мургина, и Сашо Томов”. Бай Георги ме информира, че Янев скоро бил най-скъп гост на сватбата на сина на Манекена в семейния ресторант „Водопада”. После примирително се оттегля със съмненията си.
Публиката послуша, послуша, агитката повика, повика, Янето размаха, антикорупционното си пръстче и подкара кервана си към следващия предизборен микрофон. Доволно осигурен с видимо огромните суми за рекламна кампания, броени от съмнителните източници, получаващ постоянно „гореща” информация от „специално място”, накъде да насочи следващия път тачанката.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543873
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031