Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2009 09:13 - Дясна Европа побеждава !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



Купонът ще е за дясна Европа
 
image

PlovdivMedia - Купонът ще е за дясна Европа

Откак съществува ЕС има две идеи за обединение на Европа – лява и дясна. Лявата е идеята за социалдемократическа, масонско-троцкиска, хуманитарна, с усет за човека, но не и за държавата Европа. Дясната обединяваща се Европа е тази на отечествата, на нациите, или казано по друг начин Европа на Де Гол.
Христо МАРКОВ

От изборите в Холандия и Великобритания засега разбираме, че уклонът в бъдещия европейски парламент ще е за дясна Европа, на националните идеи и отечествените интереси.
Славещата се като много либерална Холандия хвърли в потрес европейските чиновници като изпрати цели четирима европредставители от Партията на свободата на Герт Вилдерс, определяна като крайнодясна и антиислямска. С нейните почти 15% от гласовете е втора след управляващите християндемократи, а левите партии ще имат съвсем символично присъствие в ЕП. Независимо от предупрежденията на Брюксел, холандците отново не се съобразиха и вече публикуваха
резултатите, които навяват тъжни мисли в главите на чиновниците от рода на нашата Кунева-Пръмова, готвещи се да векуват из коридорите на европейските структури. Още по-смутителното е, че според лидера Вилдерс новоприетите България и Румъния трябва да бъдат извадени от състава на ЕС, докато не решат своите проблеми с циганите и мюсюлманите. Ако знае холандеца, че след един ден ще им изпратим сериозна група български мюсюлмани като негови колеги?! „На хората вече им писна от Европа такава, каквато е – голяма и с перспектива към нея да се присъедини Турция, Европа, за която всяка година харчим милиарди. Като ислямска държава Турция не трябва никога да бъде допускана в ЕС – нито след 10, нито след милион години.” каза Вилдерс след като гласува и разби мита за космополитизма на сънародниците си.
Във Великобритания управляващите лейбъристи претърпяха грандиозен провал и вече се заговори за предсрочни избори. И там крайнодясната Британска национална партия /БНП/ печели първите си места в европарламента. Евроскептичната, а определяна от някои дори като антиевропейска партия се оказа големия печеливш от общественото недоволство, възникнало в резултат на икономическата криза и развихрилия се в последните седмици скандал за злоупотреба с държавни пари от членове на парламента. И там, както и в целия ЕС, повечето граждани смятат своите евродепутати за твърде високо платени, дистанцирани от тях и нямащи отношение към ежедневните им проблеми. И в Албиона присъстваше темата за балканските цигани и евтината работна ръка. За ужас на Кунева-Пръмова, Калфин и компания.
Интересни ще са изборите в Чехия и Ирландия, където също се очаква срив на идеята за лява, единна, обща Европа. Чешкият президент Вацлав Клаус не желае по никакъв начин да подпише ратифицирания от парламента Лисабонски договор, наричан „нова европейска конституция” и в кампанията на чехите се стигна до засилен черен пиар и замеряне с развалени яйца.
След финансовия срив в Ирландия не искат и да чуят за „обединена Европа” и е повече от сигурно, че управляващата там „Фиана Файл” губи поне едно от досегашните си места, а серизно представителство се очаква от „Шин Фейн” и „Либертас” – и двете противнички на Лисабонския договор, който веднъж бе отхвърлен на национален референдум. За есента има насрочен нов, но изглежда и неговата съдба ще е същата. Въобще, след краха на финансовата си ситема в Дъблин съвсем не се трогват от перспективата за „общия европейски дом”.
В неделя приключва впечатляващото европейско шоу, където скромен дан ще имаме и ние със своите 17 депутати. Близо 375 милиона граждани на ЕС с право на глас са призовани да участват в изборите от 4 до 7 юни за нов състав на 736-членния Европейски парламент – вторият по големина вот в света, след Индия. Мащабно отвсякъде, но избирателите не искат да гласуват, обвинявайки чиновниците в Брюксел за всички беди, а на тези избори засилиха и страха си от Турция и ислямския фундаментализъм. То и в
България застъпници на Турция останаха само семейство Паси и Меглена Кунева-Пръмова и разбира се Филиз Хюсменова.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544146
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031