Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 17:00 - Според Калфин и Кунева българи в чужбина има само в ... Турция
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1218 Коментари: 3 Гласове:
0



Българи в чужбина има само в Турция, според Калфин и Кунева Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Българи в чужбина има само в Турция, според Калфин и Кунева

Ако имаше истински националисти в България щяха веднага да подгонят Ивайло Калфин и Меглена Кунева-Пръмова за национално предателство. Но няма такива или са залисани в предизборни дандании. Какво имам предвид?

Христо МАРКОВ

От четири години все ни облъчват колко управляващите били загрижени за българите в чужбина, как денонощно мислят за тях и правят всичко възможно „да не забравят родината”, регулярно ги посещават я Първанов-Гоце, я Кунева-Пръмова, я Станишев, но дойдат ли избори и изведнъж се оказва, че емигранти български граждани има само в Турция. Вчера говорителят на ЦИК Бисер Троянов обяви, че според данните на Министерството на външните работи (МВнР), предоставени на комисията, най-много изборни секции ще бъдат открити в южната ни съседка Турция. Ведомството на Ивайло Калфин предлага основаването на 252 секции в общо 62 държави по света. Секциите в Турция обаче са цели 123 !!!
Пак повтарям – половината от секциите в чужбина са в Турция, а другата половина са за ... останалия свят!!! На целия американски континент се откриват само ... 4 секции! Мой приятел ми писа снощи на електронната поща, че за да гласува в САЩ на парламентарните избори трябва да пропътува цели 1 300 мили и после обратно. „Тези вашите управници съвсем са полудели”, завършва писмото му. И забележете израза му - „тези вашите” – не са негови сънародници българските министри, неволно демонстрира дистанцията си Стефан, а е от възрожденски род, обичаше преди години много
България, но доброто му образование намери реализация оттатък океана. Сега му отнемат и последната връзка с родината – да гласува. За сметка на това Калфин и компания откриват избирателни секции във всеки по-голям град в Турция. Това се казва национален интерес, нали?
Ама идиотщините на външно министерство не спират дотук. Оказва се, че секциите в чужбина на изборите за евро-парламент са били повече, отколкото са сега за национален парламент и на всичко отгоре в чужбина ще гласуват само за пропорционалните листи. Възможността да избират мажоритарно просто им е отнета. Факт. А в други страни емигрантите имат право на самостоятелна квота за техни депутати. Може да са един или двама, но имат избор хората. А българите, които напуснаха
България след 1990 год. са доста повече от 1.5 млн. по много снижени статистики. Някои говорят дори за над 2 млн.
На тези откровени безумия се възпротивиха от партия „Другата
България” , която се учредена в началото на 2008 година и нейни членове са най-вече българи живеещи в чужбина, техни приятели, роднини. Дори се регистрираха за участие в предстоящия вот. Председателят им Томалевски обяви, че изпраща петиция до омбудсмана на България Гиньо Ганев, до върховния комисар по правата на човека към ООН Нованета Пилей и до членовете на съвета по правата на човека. В документа се посочва, че са нарушени редица избирателни права на сънародниците ни зад граница, сред които липсата на възможност да избират мажоритарен кандидат, липсата на самостоятелен избирателен район и напълно нелогичното разпределение на секциите за гласуване, защото е направено така, че да си гласуват само служителите в посолствата и техните близки. Ще бъде сезирана и OСCE - една от най-старите организации в Европа, която наблюдава законосъобразното провеждане на изборите в страни като пост - съветското пространство.
„Настина не заслужавате да ви гласувам” – така завършва писмото на Стефан от САЩ и сега като разгледах „мъдрите” решения на Външно и ЦИК ми се струва, че май е прав – българската държава вече съществува само за управниците, не за гражданите. За съжаление е така, ако премислим „демократичния избор”, който предлагат на тези, които и на хиляди киломентри са запазили българското в сърцето си. Но такива неща не интересуват нито Калфин, нито Кунева – те мислят за банките в Брюксел вече.



Гласувай:
0



1. lado - Агонията продъжава....
19.06.2009 17:05
Агонията продъжава....
цитирай
2. toross - И още как,
19.06.2009 17:06
но съдбата /управляващите/ нали си ги избираме - хак ни е.
цитирай
3. rustam - И 150
19.06.2009 17:19
да ги направят в Турция, няма да им помогне.
Заедно с ДПС са аут от властта - товае ясно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543644
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031