Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2009 12:28 - Предизборно шоу по нашенски !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2947 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2009 12:28


Предизборен цирк!

image

PlovdivMedia - Предизборен цирк!

И такова чудо не се бе случвало. Да се омесят луди и избиратели и с дружни усилия да тласкат България към Брюксел. Това се случило в кюстендилското село Преколница на евроизборите, ще се случи и на предстоящите в неделя.

Христо МАРКОВ


В селото настанили избирателната секция в сградата на местната лудница, наречена по-нежно Дом за стари хора с умствена изостаналост. Имали право да гласуват 90 души, ама колко в крайна сметка са гласували валидно не се знае. Даже имали и кметство хората, но сградата била продадена и кметицата барабар с документацията се настанила в бърлога 2 на 2 до входа на лудницата, където уредила и секционната комисия. Член на комисията разказва пред елекронен сайт как „сутринта в изборния ден обитателите на дома, вероятно упоени от персонала, бяха тихи и спокойни” , но към обяд успокоителните ги пуснали и се смесили с избирателите за евровота. Станало страшно и весело.
Кметицата на Преколница се казва Роза Исинова и кметува вече четвърти мандат, но упорито твърди, че не знае кога и за колко е продадена сградата на кметството, та при болните с олигофрения се е настанила и тя, и избирателната секция. Даже създала организация, според очевидци: „Човек на кметицата кара хората до лудницата. Роза ги чака на вратата. Разбират се, кой номер ще избират и каквото каже кметицата - такава бюлетина пуска гласоподавателят. Освен червен номер друг там не се получава с изключение на комисията, ако има някой от НДСВ - по един глас. Иначе там всичко е червено. Те не смеят хората. Тя просто е насадила страх у тях. Лошото стана като взеха да буйстват хората от дома".
Така и до края на историята не се разбира колко от жителите на селото са гласували и колко от поставените под запрещение. То не, че има някакво съществено значение, ама... Дълголетната кметица пък живеела в Кюстендил и само два дни в седмицата се вясвала в селото, което уж управлявала.
В същото това налудно време не спират скандалите в партията на Волен Сидеров, когото обвиниха, че регистрирал партията като търговска марка, искал по 1 млн. лв. , за да включи някакви хора на избираеми места, направил депутатите си слуги на доведения син Митко и всякакви непривични деяния. Самият Волен контрира, че нямал никакви скрупули да участва в правителство и с ГЕРБ , и с доскорошните си врагове от БСП. Както е тръгнало накрая ще кандиса и на ДПС. В същото време близо 300 човека в центъра на родния Ямбол чакали Сидеров, за да сложи началото на някаква кампания, а той с трима човека отишъл в едно училище, където бил посрещнат от две ученички, които получили подаръци. Бившият депутат на Атака Митко Димитров пък буквало „разкри” истината за дейността им - „По-голяма част от времето на депутатите от Атака служеше за разнасяне на плакати по съдилищата, където беше Волен, а друга част бе използвана да вади Димитър Стоянов от Първо РПУ”. Няма що – страхотна дейност са развили воленовите хора. Бившият заместник на Сидеров Антон Сираков направо уби рибата: „С бюлетина № 5 не се гласува за Атака”.
В същото време една кандидатка обяви фолк-певицата Ивана за представител на „класическата опера” и певица на народа. Не се разбра дали е съща народна певица или се влага друг смисъл в „понятието”.
Днес пирона в изборното полудяване забиха представителите на Сашо-Томовата социалдемократическа партия, която си е регистрирана законно и участва в изборите. На специална пресконферанция самият Лупи и Явор Зартов /тоже кандидат/ не правили реклама на собствената си партия, а призовали да се гласува ... за Герб. Кандидатът на командосите пък Ивайло Дражев изтъкна, че вписал намиращият се в затвора Златко Баретата за негов застъпник, защото ... му трябвало сигурен човек, който да следи за нарушения в изборния ден и да респектира електората.
След като Симеон, кадет Рилски се сдоби със сериозно количество земи и гори, неговият Му кандидат Пламен Моллов написа специална брошурка със съвети как да се обработва тази земя. Царският съветник Владимир Каролев пък коментира довчерашния си другар Емил Кошлуков по следния начин: „Емо и Новото време ходят там, дето има малко
работа и много далавера.”
Едно време събирахме безсмислени или откровенно идиотски лозунги като „25 години народна власт - 25 години цирк. (Светлинен надпис над купола на цирка)” или „Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ! (Лозунг от социалистическа болница)”, но имаше едно симптоматично агиттабло в ловешката лудница, което гласеше „Всички луди - на борба за мир!” Ако се върнем дали не е станало „Всички луди – на борба за гласове!” Съвсем няма да е далеч от истината.



Гласувай:
0



1. rpatel - Да се смееш ли, да плачеш ли? И това в ...
02.07.2009 12:36
Да се смееш ли, да плачеш ли? И това в 21 век, в една държава с претенции, че е в Европа! То сигурно само в някои държави от тъй нар. 3 свят стават такива неща! Ама ние доказахме, че географски може и да сме в Европа, ама в културно и политическо отношение... пази Боже! И после част от изброените по-горе герои ще имат претенции да управляват! Ако това е лицето на държавата... но след като и без това нищо не зависи от нас в случая, поне дай да го погледнем от веселата страна! Да гласуваш в лудница, това сигурно си е доста екстремно преживяване, особено ако е нямало достатъчно успокоителни за всички. Страхотия! :-))
цитирай
2. lado - с един приятел се шегувахме, че ще ...
02.07.2009 13:44
с един приятел се шегувахме , че ще има такава битка за мир,че камък върху камък няма да остане - а пък сега такава лудост е настанала за гласуване и агитация,че доста нормални хора ще минат на хапчета..
цитирай
3. toross - Това в лудницата
02.07.2009 15:30
ще да си е било направо неповторимо, задно с кметицата, която пътува от града и да управлява селото от лудницата. То символът на цялата тази история е много подходящ. Снощи кандидатката Капон пък въртя кючеци в Асеновград с Ивана - нямат равни на себе си ...
цитирай
4. krotalka - Отдавна предрекох,
02.07.2009 18:10
че цирка ще е голям! Така де, нямаме вече истински такъв, а както е известно, природата празно място не търпи!
цитирай
5. lado - Мисса е непобедима!
02.07.2009 19:32
Мисса е непобедима!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9568326
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930