Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2009 15:10 - Бойко започва добре - отстреля Кунева-Пръмова
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
0



Б.Б. започва добре, Кунева-Пръмова е отстреляна

image

PlovdivMedia - Б.Б. започва добре, Кунева-Пръмова е отстреляна

“Това си е неин личен избор. Тя, доколкото знам, беше срещу нас на изборите и добре е знаела какво прави. Така че ако иска да подвежда хората, да го направи. Неин е избор, не се меся на никого в работата” думите, изречени в характерен стил са на Бойко Борисов към Меглена Кунева-Пръмова.
Христо МАРКОВ

Близо месец евро-комисарката, закърмена в най-консервативните среди на БКП обмисляше дали да остане на поста си в Европейската комисия или да си остане редови евродепутат, за какъвто всъщност се кандидатира. В типичния си стил тя обяви, че остава комисар в защита на потребителите „в името на
България”, а истината май, май е съвсем друга. Злите езици разказват, че са употребени гигантски усилия от кадета Рилски и от самата Кунева-Пръмова да бъде убеден Бойко Борисов да я предложи отново за високия пост, но мераците им били недвусмислено отрязани. И с право, защото спечелилата изборите партия си има пълното право да номинира свой човек. В защита на комунистическата кадърка били направени и ажиотажи от страна на европейски политици, но либералния сектор към който принадлежи миловидната царкиня не се ползвал със симпатиите на големите европейски фракции.
Другата царска интифа е да се намери
работа на бившия комсомолски активист, съпруг на журналистката Светла Петрова и настоящ говорител на НДСВ Станимир Илчев, който хартиса от родния парламент, както и цялата Му партия. Илчев е трети в листата на царската партия за Страсбург и след запазването на поста от Кунева-Пръмова става автоматично от есента цял евродепутат, заедно с друго царско острие – Антония Първанова, която пък се готви да оглави жълтата партия след поредната абдикация на кадета от Мадрид.
Така че рекапитулацията засега е: Бойко Борисов декларира безразличието си към НДСВ; Станимир Илчев сяда на два стола – евродепутатския и този на говорител на жълтите; Кунева-Пръмова не заема мястото си в Европейския парламент и остава комисар до октомври, когато Герб си предлага своята кандидатура за поста/вероятно Румяна Желева/; добричката
докторка Първанова като евродепутат започва кампания за оглавяване на царската Му партия – така че има още любопитни сценарии из коронованите потайности. Докато окончателно излезе от обществен оборот, разбира се.
Всъщност освен отсвирването на Кунева-Пръмова голямата интрига е търсенето на
работа и авторитетно място на останалите отломъци от движението на Неговото Му величество. Цунамито на Бойко ги отнесе от парламентарното представителство и ги лиши да продължат присъствието си във властта, където прекараха цели осем години. В тях Милен Велчев, Владимир Каролев, Николай Василев, Любка Качакова, Илия Лингорски, братята ал Джабури и цялата плеяда юпита разбраха, че от присъствието им във властта се печели доста повече и с пъти по-лесно, отколкото да се трудят в запазни банки и финансови институции и сега за тях е въпрос на живот и смърт по някакъв начин да се задържат във властта, дори и на втора линия. Можете да бъдете сигурни, че никой от тях, ама наистина никой няма да се върне в Ситито в Лондон, още повече в условията на финансова криза, където и местата им не са сигурни. Антуражът на Симеон, кадет Рилски през двата мандата натрупа достатъчно пари, построи не е един и два хотела, разстави във всички държавни структори свои протежета и разделянето Му с благините на властта ще е тежко и мъчително. За някои от тях е въпрос на живот и смърт, защото нищо чудно съответните органи да обърнат внимание на думите на Янето, че „царската дружинка е най-крадливата от началото на прехода” , а тогава може да ги последва съдбата например на тяхната креатура Мария Мургина, което отвсякъде си е неприятно за възвишените им души и лични портфейли. Дано стане.
Иначе бъдете сигурни, че след като приключи мандата си комисар Кунева-Пръмова няма да се върне в
България. Ще задейства стария комунистически номер, че дейците на „братството и равенството” много обичат придобивките на лукса и ще и` бъде намерено подходящо място в някоя от безкрайните комисии на Европарламента. Тя си го и призна на последната пресконференция: „искам да кажа на тези, които гласуваха за мен, че оставам техния европейски политик". С края на явлението Кунева-Пръмова остава горчив вкус – от обслужването на правителството Беров и участието в мега-аферата с габонските гори и „Балканбанк” през доверието на Иван Костов, та до висините при Царя и Станишев и в крайна сметка покриване в европейските дебри на администрацията. Кръгът на трансформация от комунист до европеец е завършена. Забравете.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9567971
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930