Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 18:50 - Новото завладяване на Родопите от комунистическите турци
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4728 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 17.07.2009 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Новото завладяване на Родопите


След дведесет години абдикация от Кърджалийски регион на партии, извън ДПС на последните избори там проби Герб с кандидатурата на Вежди Рашидов, но някак си остана встрани масирания пробив на Доган в другата родопска област – Смолянска. Освен, че е известна като планината на Орфей, Родопите вече спокойно могат да се наречат и планината на Ахмед Доган.

В Смолянска област, която обхваща изцяло Средните Родопи партията ДПС вече е първа политическа сила. От 1990 год. за ДПС в този край максимално достигаха 4 000 гласа и въобще не се надяваха някога да получат депутатски мандат. Първият пробив се случи през 2005 год., когато шмекера Симеон, кадет Рилски хариза влиянието си там на ДПС и Ариф Агуш измъкна за първи път едно депутатско място в спор с бившия президент Петър Стоянов, който е от този край. И все пак гласовете бяха само около 9 000. Или малко над тях.
На следващите местни избори ДПС вече имаше своите първи кметове в този край – Борино, Девин и Доспат. Лично и с одобрението на БСП Ахмед Доган инвестира в спа хотели и ловни стопанства, за да направи китните родопски градчета Доспат и Девин свои крепости и бизнес – центрове. Този поход към Средните Родопи завърши на последните избори на 5 юли – с два мандата ДПС вече са първа политическа сила. Политико-бизнес проекта на Доган успя под одобрителния поглед на БСП и НДСВ. Как стана това е типичен и поучителен пример за политиците ни.
Всъщност гласовете на ДПС в Смолянско идват от помаците, които не знаят и дума турски, но се оказаха удивително дисциплинирани пред перспективата да влязат в кръговете на Сокола от фирми и подставени лица. За тази цел, ако си спомняте в града на предизборно събрание лично Доган ги „помоли” за подкрепа от повече от 10 000 гласа, което си прозвуча като поредното му нахалство, но изненадата бе пълна, когато се разбра че гласовете надхвърлят 16 000. За 24 часа печелеше бойковата партия с 24 658 гласа, когато лидерът на ДПС взе нещата в свои ръце и прехвърли точно 8 270 гласа от Турция именно в Смолянски избирателен район и така изведнъж ДПС стана първа политическа сила с 25 329 гласа, което им отреди цели два мандата, предизвика бурно недоволство, подписки и възражения срещу закона от смолянските гербаджий, но решението на ЦИК бе вече факт.
По този начин завърши един дълъг процес на пълно овладяване на Родопите от ДПС с решаващата помощ на първо място от президента Първанов, на второ от БСП и разбира се на жълтите брокери от НДСВ. За този тежък национално-политически пролем никой, с изключение на един сайт, не отвори и дума след изборите. Радостта от избора на Веждито в Кърджали не е напълно основателна, защото той си държи на приятелството с Първанов и царистите, които го каниха в листите си още през 2001 год.

Помаците в Западните Родопи – Благоевградско бяха овладяни много отдавна, та се стигна до последните избори, когато ДПС е втора политическа сила в уж македонския край, а герой им е състудента на Румен Петков от Пловдивския университет Ахмед Башев – обвиненият в радикален ислямизъм кмет на община Гърмен.
И тук трябва да се намесят народопсихолозите и специалистите по религия, защото големият парадокс при овладяването на Родопите от ДПС е, че гласовете идват от българомохамеданското население, т.е. религиозният признак /Ислямът/ е основата, по която се набират верни гласоподаватели за определена партия. Едва на второ място идват обръчите, държавните поръчки, местната администрация. В тези райони депесарските агитатори упорито внушаваха, че щом си мюсюлманин значи си турчин и може да гласуваш само и единствено за ДПС, защото и ходжите без изключение се включиха в агитацията. Финансовите потоци и благините вървят след съответното преброяване. Пак да припомним Доган в Смолян – „Искам много малко от Вас – само още 5-6 000 гласа и ви обещавам държавни поръчки.” Тук е и тайната на новото завладяване на Родопите – партия, религия, етнос и сериозен бизнес. Но на този перманентен процес не се намериха сериозни противници, а тъкмо напротив. Схемата задейства с пълна сила точно когато Смолян си избра за кмет видната социалистка и червена мома Дора Янкова; подозрително мълчи и авторът на „Време разделно” Антон Дончев, който трябва най-добре да знае как текат процесите в красивата планина, а мълчи, защото е персоналния интелектуалец на президента Георги Първанов, който даде преди 4 год. мандата на Доган и му отвори широко вратите към Средните Родопи.
Аз като наблюдавам процесите в Планината все повече се убеждавам, че академика и личен интелектуалец на Първанов Антон Дончев и понятие си няма от бърникането в душата на българомохамеданите, нищо че е написал иначе хубавата книга за Манол, Елица, Караибрахим и поп Алигорко. Много повече започвам да вярвам на набедения за скандален писател Христо Стоянов и неговите „помашки саги”, ама на него му избиха зъбите в центъра на Смолян, а Антон Дончев е постоянно присъствие на първановите коктейли. Както казват – всекиму, според заслугите.






Гласувай:
5



1. haralanov - Здравейте!
17.07.2009 19:05
Съществува ли въобще начин,в рамките на Закона,на Гоце Първанов лично да му бъде потърсена отговорност затова,че е превърнал не само Родопите в бастион на ДПС..?Да не говорим,че е абсурдно,Президент на страна-член на ЕС,да е бил доносник на репресивната Комунистическа Държавна Сигурност!
цитирай
2. lado - С едно възражение, книгата на Антон ...
17.07.2009 19:30
bogoizbrania написа:
С едно възражение, книгата на Антон Дончев е шаблоне мит без литературна стойност, но с държавно националистически напъни.


Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират
цитирай
3. lado - 2. haralanov - Здравейте! 19:05 ...
17.07.2009 19:36
2. haralanov - Здравейте!
19:05
Съществува ли въобще начин,в рамките на Закона,на Гоце Първанов лично да му бъде потърсена отговорност затова,че е превърнал не само Родопите в бастион на ДПС..?Да не говорим,че е абсурдно,Президент на страна-член на ЕС,да е бил доносник на репресивната Комунистическа Държавна Сигурност!

Без закон за лустрацията нищоне може да се направи.Сега ще си изчакаме поне още 2 години, да видим накъде духа вятъра, че тогава и ако има консолидация на обществото по приоритетни въпроси, може и да изборим нещичко впоследствие, но не се надявам...
цитирай
4. toross - И при сега действащите закони и К...
17.07.2009 19:52
И при сега действащите закони и Конституция има достатъчно текстове, които могат да изпратят агента Гоце в Конституционния съд за национално предателство - трябват само 48 депутати он НС да го поискат...
цитирай
5. lado - но и доказателства-те трябва да ...
17.07.2009 19:57
но и доказателства-те трябва да бъдат намерени и представени от неграмотните ченгета и да не бъдат събрани като досегашните им
ще потрябват и свидетели
накрая ни трябва и независима съдебна власт, щото тая не е (да си спомним последното скандално назначение на висш съдия)
цитирай
6. bogolubie - Книгата на Антон Дончев "Време разделно"
17.07.2009 21:13
нали е направена по записки на попа и на чужденеца.Но, в края на филма, при изпращането на чужденеца, който върна кръста на попа, преименуван от Алигорко на Али и преформен в нови дрехи, той остана с кръста в едната си ръка и с чалмата в другата. Намесен е Божият промисъл. Сега пред нас предстои наистина ислямизирането на този народ. Политическите борби са само параван на истинското подводно течение. Боян Саръев предупреждава, предупреждава, но наистина се оказа глас в пустиня, като в заглавието на книгата си. Затова и аз призовавах да се гласува за Атака, защото те знаят какво правят и защо го правят. За съжаление пак се получи разминаване на истинските стойности с лъжливите. Има един друг мюсюлманин по-хитър от Доган и ще продължи традициионната политика, но по-хлъзгаво от самозабравилия се лидер на ДПС. Българите се подведоха отново. Но, не е ли вярно, че истината е недолюбвана. Дори я разпнаха в лицето на Господ Иисус Христос. Сега е разпънат Неговия народ - българските християни. Те още не са разбрали какво става, считайки, че не е тяхна работа да се взират в съдбата на родината си и чакат само Господ да се мъчи.
С поздрав: ЕСТИР!
цитирай
7. lambo - Кобурга, Седефчо, СерГЕЙ, Сидер дадоха Родопите
17.07.2009 23:49
До идването - докарването на Кобурга през 2001 г., цели 10 години след 10 Ноември, Средните Родопи не гласуваха за ДПС.
Това бе голям неуспех за Турското разузнаване и лично за Доган.

Първия пробив бе направен от юдо-хазаря Шимон Кобург-Кохари, който през 2001 г, даде горите на ДПС. А населението там се препитава именно от дърводобива. Така това население попадна под икономическата власт, на дървената мафия на Доган.
И съответно започна да гласува за ДПС - иначе няма хляб.

Втория удар бе нанесен от юдо-хазаря СерГей Яков, който даде областната управа в Смолян на ДПС. По точно на един помак, който току що бе напуснал НДСВ. Така с областен управител-бей от ДПС, местното население попадна под двойна турска власт - икономическа и административна. И гласовете за ДПС продължаваха да се увеличават.

Третия удар бе нанесен от циганите Седефчо и Сидер, чрез раздуханата от тях Истерия около оная статия - "Митът Батак" Така помаците бяха наплашени, че ще им се търси сметка, че тогава техните деди са участвали в клането. И масово гласуваха на местните избори 2007 г. за Доган, като спасител ...

Така чрез помощта на горните двама юдо-хазари и двама цигани, Родопите бяха подарени на Турция.

А турци-комунисти няма ...
И турци-демократи няма ...
А пък турци-либерали хептен ...
Има само турци-завоеватели и поробители !
цитирай
8. buket - По едно време...
18.07.2009 06:47
Преди някоя и друга година се писа че турците масово изкупуват земи от бедни българи,/ принудени мисля от "приватизацията' на Костов/ останали изведнъж без работа, те нямаха друг избор, освен да продават.
А земята е вечна...казват.
цитирай
9. toross - Това, което е написал Ламбо е самата ...
18.07.2009 19:39
Това, което е написал Ламбо е самата истина за Родопите. Завладяването им започна с личната протекция на Симеон, кадет Рилски. До този момент в Смолянско ДПС не си и помисляха, че могат да вземат мандат там - напротив - Рудозем и Доспат бяха най-твърдите крепости на сините. Само за пример: на изборите през 1991 год. резулататът в Рудозем бе 72 на 16 за СДС срещу БСП, а кметът Бояджиев бе избран на първи тур с 74%. Горе-долу същото бе и в Доспат. С идването на хазаря Кобургготски всички държавни служби бяха дадени на ДПС и започна постеменното уравняване на митологията: етнос, религия, бизнес, партия. За съжаление. А , ако има истински политици сега първата им работа трябва да бъде да се поиска импийчмънт на Първанов -и ма достатъчно основания за това.
цитирай
10. анонимен - oKoaZYFmjuBvvP
30.10.2012 20:55
3D5T6q <a href="http://kloqrlqtjfhk.com/">kloqrlqtjfhk</a>, [url=http://uhjjcvorzysy.com/]uhjjcvorzysy[/url], [link=http://ruckpompzekf.com/]ruckpompzekf[/link], http://kciijdfmpbcz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541828
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031