Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 22:00 - Етем и Малкия Мук ги подгони страх от възмездие
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1974 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2009 22:02


Емел Етем и Никито Василев ги подгони страха от възмездие

 

            Едно симптоматично изявление на неповторимата Емел Етем Тошкова на 18 юли остана сякаш извън полезрението на медиите. А трябваше, защото е характерно за настроенията на министрите в оставка. От кадърката на Доган разбрах, че служителите и` в министерството имали професионален празник и пред агенция „Фокус”  подчертала: „Политиците не бива да отмъщават на опонентите или на партиите, които не харесват, разрушавайки държавната собственост и изградените държавни системи”. И продължила специалистката по селскостопански машини от Русе, че оставяла много професионалисти, сериозни структури и призовала Бойко Борисов да не постъпва емоционално, а да види какво имало в държавата.

            Нещо да ви напомнят тези страхове, да не би да сме гледали вече този филм. Защо най-активни за „запазване на държавността” са именно Етем и Николай Василев? На първо място – страхът. Вече шефовете на Герб обявиха, че техните ведомства са излишни и трябва да бъдат закрити, т.е. трансформирани в служби и агенции на други министерства, а на второ място при такава процедура задължително се прави инветаризация на цялото министерство – изпълнение на бюджета, спазване на държавните поръчки и програми,  целесъобразност на решения, назначения и уволнения.  За абсолютно разпасаните през осемте години властване ДПС и НДСВ всяка такава процедура ще им донесе доволно неприятни изненади, защото министерството на извънредните ситуации/МИС/ се забърка в куп скандали от изчезналите пари за наводненията, през взривовете в Челопеч, та до доставката на фургони, които се оказаха непригодни, а на царския любимец Николай Василев са му достатъчно само издънките по време на всички избори. Безумната организация в системата  ГРАО бе на негово подмчинение през министерстването му.

            Тя, Емел Етем вече започна да топи началниците си във връзка с ареста на заместника и` Александър Филопов, арестуван за мащабна организация на купуване на гласове. Тя, видите ли още преди две години получила сигнали за дейността му, говорила със Селгей Станишев и Симеон, кадет Рилски, но те не направили нищо за прекратяване на дейността му. Я, видите ли цялата управляваща коалиция знаела за дейността му и си мълчали, човекът уреждал фирми да печелят търгове, злоупотребявал с влиянието си, каширал комисионните за покупка на гласове, а началниците му си траели. Ами то, ако е истина казаното от Етем, то какво се мае прокуратурата, та не подгони и нея, и Сергей и най-вече Симеон, кадет Рилски. Защото се знае, че арестуваният на 6 юли Филипов е организирал купуване на гласове в полза на НДСВ, от чиято квота е в министерството. Основният пряк организатор е ромският бос Бако Стоянов, който вършеел във Варненски избирателен район, където кандидат бе именно царския любимец Василев – министър на администрацията. Същият Стоянов е от богатия цигански клан на въжарите от Дългопол и злите езици разказват, че ако се разплете цялата схема ще лъснат далаверите на царската партия с прехвърлянето на гласове още на евроизборите. Не случайно арестът му бе на другия ден след приключването им, когато изведнъж се оказа, че циганите от Варненско в района на Дългопол изведнъж заобичаха Кунева-Пръмова, та и` дадоха пълната си подкрепа. А Филипов даже се изпусна, че след изборите Симеон му обещал да го прави министър?!!

            Служители от МИС разказват, че в последните седмици куцо и сакато е преназначено за ръководни кадри и младши специалисти, „коронясани” за държавни служители, за да не могат да бъдат освободени при ликвидацията на министерството. Същите процедури били активирани и в министерството на държавната администрация. Едва ли предполагат хората на Герб пред каква бомба ще се окажат като разтворят папките на тези „инкубатори на кадри” за ДПС и НДСВ.

            В същото време упорито вървят слуховете, че първият който ще изгърми е именно  шармантната дама на етническата партия. При Герб и РЗС вече работили екипи, които да разровят най-скандалните дейности на Етем и Василев. При дамата щяли да бъдат извадени пътуванията и` до Япония със сина си /там гледала Световната купа по волейбол?!/, воаяжът  до казината в Монако с Румен Петков уж на гости на федерацията по ... мотоциклетизъм, изпълнението на проектите след наводненията в Делиормана, както и след взрива в Челопеч, щяло да се извади от чекмедетата и разследването на чешките медии за участието на Етем с 25% във фирмата „Каре-93”, която през миналата година бе обявена в Чехия за един от най-големите  трафиканти на оръжие в международен мащаб. Тогава нещата се замазаха и никой не спомена повече за скандала в Чехия. Засега самата Етем и заместникът и` Делян Пеевски /син на личната олигархиня на ДПС Ирена Кръстева/ се скриха с имунитет в Народното събрание, а Николай Василев разчита на могъщото лоби на настойника си Симеон Рилски, но ако Бойко Борисов е решил да започне на чисто не може да отмине подвизите им през двата мандата. Дано да е искрен и решителен, защото от основните му обещания бе именно възмездието.

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544439
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031