Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2009 15:22 - Всички, всички на Бузлуджа !!!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5516 Коментари: 5 Гласове:
5



Всички на Бузлуджа!
image

PlovdivMedia - Всички на Бузлуджа!

Ежегодно в края на юли от всички кътчета на китната ни Родина към старопланинския връх тръгват обагрени в червено автобуси с надписи „БСП”, „Сполука!”, „Ще строим живота нов!”. Във возилата са накачорени симпатизанти на социалистите, които пеят партизански песни, „ален мак самотен нейдееее” и понякога „една българска роза”. Жените са в басмени роклички с розов цвят, а мъжете с бригадирски костюми и задължителния каскет, независимо от жегите.

Христо МАРКОВ


Покрай автобусите профучават мерцедесите, в които возят телеса началниците в партията или досегашните министри. Една година Станишев разруши шаблона и рипна на луксозна моторетка с рокерски костюм за пътешествието до Бузлуджа, а Масларова се качи на събора с УАЗ-ка от нейното министерство.
На върха ентусиастите-бригадири преспиват, а на другия ден от ранни зори цвърчат кебапчета по скарите, разнася се бира и около обяд в най-голямата жега се спретва митинг, който задължително се води от
артистичния брат на Сергей – Ламбо. В речите се чертаят „светли бъднини”, обещават се пенсии и осигуровки, „презареждане” от страна на новите комсомолци на Кирчо Добрев. Накрая Дмитриевич обобщава с плам „консолидацията на здравите сили в БСП”, като задължително се попържат здраво „десните разрушителни сили в обществото”. От време на време припадат превалили възрастта социалисти, но биват свестявани начаса, за да докажат, че не са човеци, а желязо, т.е. – комунисти. Е, преди две години имаше и два смъртни случая, но бяха отчетени като очаквани загуби от стреса, защото Янето бе наел безмоторен самолет и разхвърляха някакви бюлетинки срещу „доганизацията и националното предателство на тройната коалиция”. Миналата година пък си отиде един от преспиващите на върха младежи, но установиха, че било от свръхдоза, не от речите на министрите.
Вечертта на 1 август Добрев и компания организират „дискотека под звездите”, където техно-парчетата на Дийп Зоун – проджект и Йоанна се смесват с техно-варианти на „Нас червеното знаме роди ни” или осъвременен вариант на „Пред нас са блеснали житата”. Емоциите са на шест и бъднините са цветни като дъгата.
Тази година ще е малко по-различно социалистическото шоу в старопланинските висини. Което не значи, че няма да е впечатляващо. Най-напред няма да има сред официалните, делови лица министри и местни велможи – всички вече ще се представят като опозиция, демек ерзац-съборяни. Само тоя факт е достатъчен да докара тремор в симпатизантите и сълзи в очите на ветераните, които са свикнали да бъдат сред управляващите. Сергей е притиснат от критики, а евреите, които му правиха кампанията, го търсят за някакви 20 милиона лева, които им обещал да плати на база изборните
резултати. Тил Зилберщайн даже заплаши партията със съд, ако не му се издължат. Искал си остатъка от милионите кеш, независимо от поражението и клипа с брадвата. Близкият до премиера Станишев Азер Меликов, който броеше бюлетините, емигрирал в Англия и потънал в дълбока анонимност. Татяна Дончева нарече червения шеф „инфантил”, а Кирчо Добрев и` опонира, че се „презареждала два месеца пред телевизора”. Ветеранът Лилов директно обвини Сергей, че загубил дори достойнството си и трябвало да „освободи модерната лява партия от себе си”, същото, но с други думи повтори и Георги Близнашки. На всички тези раздори най-оригинален отпор даде плевенският фронтмен Румен Петков, който при Береков издума заклинанието: „Изходът за БСП минава през Бузлуджа. Там трябва да отидем обединени и бодри!”.
Идете Бузлуджа – трябва да се види дали ще бъдат обединени и бодри другарите след катастрофиралото им управление с ДПС и НДСВ. Дали ще димят скарите празнично и около тях ще се вият хора` и ръченици, дали рейсовете ще се смесят по социалистически с мерцедесите на Гергов, Узунов или Овчаров, дали ще има „презареждане” и „дискотека под звездите”, в крайна сметка какви заклинания ще чуем на митинга под вещото ръководство на министър „збогом” – Данаилов...
Предварителният сценарий май ще е по-различен и той дойде най-неочаквано от коалиционните партньори на БСП. С нарочна декларация Политическият съвет на „Евророма” на Цветелин Кънчев обеща, че цялото ръководство на циганската партия, много нейни членове и симпатизанти ще бъдат присъствие на „традиционния ляв събор” и щели да „се включат активно в него”. Даже единствената им депутатка Милена Христова обещала да не подкрепи правителството на Бойко.
Е, изпуска ли се това шоу?! Представяте ли си като как изглежда „активното включване” на циганската партия в „левия събор”?! То ще да е нещо неповторимо. Станишев пее в рокерски аранжимент „Бяла роза”, а до него Цветелин Кънчев върти гьобек на „Чай шукарие”; Румен Петков се поклаща в ритъма на „Ален мак, самотен нейдее”, а кръшната ромска депутатка Христова до него извива глас с „Едерлези”; членът на Висшия съвет на БСП Георги Гергов потрива очи на „Нас червеното знаме роди ни”, а близо до него цигани от „Шекера” разпускат с „Джелем, джелем”. Не може да има по-крупна проява на политическия рахатлък в лятото, нали? Ако имате възможност – идете на Бузлуджа! Не е за изпускане, защото на поляната може да кацне и Доган с чинията, която виси на върха самотно, а той нали искаше да си купи летяща чиния от спастрените парици. Тогава вече направо ще да искаме сериалът „Бъзлуджа” да се излъчва всяка вечер в праймтайма на националната телевизия.
А над социалистическо-циганското множество се извисява гласът на Румен Петков: „Изходът за БСП минава през Бузлуджа !”.


Тагове:   Бузлуджа,   шоу,   Станишев,   БКП,


Гласувай:
5



1. krotalka - Така описано ще е много весела картинка!
26.07.2009 16:28
Дали да не си останат завинаги на Бузлуджа?

Поздравления!
цитирай
2. toross - Кроти,
26.07.2009 16:40
тотова си най-добре, но днес си мислех - я си представи какво щеше да стане, ако блогърската среща бяхме провели на Бузлуджа и да им оставим едно нашенско послание, а че такава ще е картинката - спор няма ! Важно е да се забавляваме .
цитирай
3. krotalka - А не!
26.07.2009 17:13
Нека си драпат по баирите! На нас в Пловдив си ни беше добре! Как щяхме да я мъкнем тая бира до там?
Нека си седят на Бузлуджа и да си се обединяват...
То електората им вече трудно издрапва до тоя баир и на повечето некролога им се подава от джоба.
цитирай
4. анонимен - ami da
26.07.2009 17:27
Тези хора вярно нямат ни срам, ни очи. Наистина ли не забелязват, че по цял свят тяхната идеология се срути от самосебеси по непригодност, предизвика тотален регрес и неизброими страдания на народите, имали нещастието да я прилагат /насилствено, разбира се/, че собствените им вождове го проумяха /което не ги прави по-малко нагли/, че ще има още много да се мъчат, докато изкоренят това зло или така им отърва? Толкова ли е трудно да се направи едно просто сравнение между държавите, преминали през социализма и останалите демократични общности?
цитирай
5. toross - Да, да
26.07.2009 17:27
миналата година един комшия легна болен като се върна от там - жена му разправяше, чме бил срлънчасал, защото искал да гледа Масларова отблизо и да развява знаме. Ама оживя да гласува тая година за тях...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541950
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031