Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2009 14:18 - Звездата на Герб Маниака ще възпитава младите !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2747 Коментари: 4 Гласове:
4



Маниака ще възпитава младежта

Незапочналият мандата на депутат от Герб бургаски рапър Маниака с гражданско име Тодор Йосифов ще започне да се труди като чиновник в просветното министерство. Ресор ще му бъде, разбира се, младежката политика. И няма как да е иначе Маниака и музикалният му партньор Д-р Флекс са творци на такива фундаментални младежки прозрения като:

С ланец на вратъ – с кърпа на главата,
Кецовете Найк са маратонки на краката-
БМВ-то еколата – ти си Генгста Генгста
С патлака във ръката ти си Генгста Генгста!

Или съвсем просветно-образователния текст:

Всички бургазлийки прашките свалете,
тук край морето дансинга взривете!
Вие сте красиви, взимам ви и двете,
come on, baby, сексапил покажете!

Данчето от Самоков /както е известна сред колегите си от Герб просветната министърка/ ще има тежката задача да намери подходящ сектор на това върховно достижение на рап-културата. Още повече, че Маниака бил шеф на всички младежи на Герб в Бургаска област, което ще рече, че „песните” му имат и съвсем, ама съвсем прозрачен политически адресат.
Това дете на природата бе забелязано като пресен депутат веднага след изборите и стана медийна звезда на момента. Гостува във всички национални телевизии като предпочиташе сутрешните блокове и демонстрира неподражаем бургаски диалект, но и на него ни стана ясно, че той бил „артист” и негодувал срещу управлението, корупцията и политиците и дори се самоцитира при Милен Цветков: „Луд съм малко със патлака във ръката,
Няма да ти е жалко да те мерна във главата”, после новият депутат продължи в същия радикален стил:
„Нострадамус е предрекъл втори потоп,
Но не ми е казал , че ще ставам поп,
Всички се бият и вият за моят харем –
Дори балет Сатен е тука до мен!”

Е, Нострадамус не позна – Маниака поп не стана, но стана депутатско острие на Бойковата партия и продължи своето „представяне” в други телевизии и радиа, облечен като юпи с бяла ризка, строга вратовръзка и черен панталон. При поредното си цитиране на „творчеството” си Маниака директно влезе без да иска в ресора на Цветанов и Борисов с нетърпящите възражения свои възгледи като:

ЦРУ и ФБР тука не играят,
куките от МВР компания ни праят,
пекан дипломат и тарикат събран в едно,
рекетирам магазини и от т`ва к`во к`во ???

След това умозаключение на младежкия си кадър Бойко Борисов не издържа, спомни си своите години като честно ченге и Маниака бе посъветван да не припарва до сградата на Народното събрание. Злите езици казват, че е влязла в сила предварително написана оставка без дата. Но сега за компенсация Тодор Йосифов ще бъде засилен в образователното министерство, където го чака Фандъкова да му възложи тежкия ресор на младежката политика. То, наистина образованието ни има крещяща нужда от хора като Маниака – здраво вкопчили се в регионалния диалект, бунтари и издигащи в култ „жиесеми”, „крадени коли” и „почивка в Хаваите”. Досега просветните министри не успяха да запалят любов към учението с Ботев, Вазов и Йовков и може би Фандъкова е на прав път – единствено хора като Маниака могат да посочат просветния път на тинейджърите. Ще е съвсем в реда на нещата , ако бургаския роп-политик направи турне под егидата на министерството из българските училища, за да „вкара в пътя” разгащените питомци на стачкуващите учители. В „творчеството” му има готови тези за трудното ежедневие на подрастващото поколение : „Водката, която държиш във ръката, аз я правя в къщи – долу, във мазата” – един мъдър съвет за добра производителност, както и личен пример за собствен бизнес: „от мачове на вързано аз правя далавера”. Всички текстове са публикувани в личния сайт на Маниака и Флекса и не е лошо той да стане задължително четиво за учениците в часа на класния ръководител, в които да им се прави обществено-политически анализ, защото с тях се стига до депутатската банка и чиновническа кариера в просветното министерство.
Все пак остава пълна загатка как така Йосифов – Маниака е записан под № 6 в листата на Герб, къде гледаха тогава партийните шефове, защото след него в листата е например заместник-кмета на Поморие Иван Алексиев. Излиза, че Маниака е къде-къде по-ценен политически кадър от цял зам. кмет. Значи си имат значение текстовете му ?! Или причината е друга? Някои казват, че е в родствената връзка с бургаския кмет, други, че таткото Жак Йосифов бил заможен бизнесмен с авторитет по Черноморието.
Засега единствено сигурното е, че българското образование завърши демократичния кръг на реформите от турбо-трелите на „Радка пирадка” до сега чакания в министерството Маниак с първото му рап-парче „Буум, мада фака” , с което е пленил бургаските девойки, че даже и политическите си началници от Герб...




Гласувай:
4



1. tota - Не ми остава нищо друго да кажа, освен:
07.08.2009 10:02
Боже, пази майка България!!!
Приятен ден!
цитирай
2. анонимен - Сега вече образованието ще е на шест
07.08.2009 17:27
С Маняка,Фандъкова улучи десятката.Няма да има отцъстващи,ще е интересно на учениците--с една дума сега вече образованието ще достигне своите върхове.Какви гении ще се пръкнат...
цитирай
3. zaw12929 - В постинга, написаното:
08.08.2009 01:31
Страхотно е!
цитирай
4. анонимен - Съгласен съм с вас
10.08.2009 15:19
Не Манияка , а другар като Лилов, Червеняков и други е добре да ги възпитават.
С АЛЕН МАК !
С ей тамо лодка, с пътник незнаен или други песньовки.
Прави сте .
Мада фака
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541273
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031