Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 11:46 - Цветан Цветанов направи първия си гаф
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5248 Коментари: 10 Гласове:
8



Ц.Ц.-2 настъпи котето изненадващо


 

 

Не Цецка Цачева/Ц.Ц.-1/, а Цветан Цветанов/Ц.Ц.-2/ направи изненадващо първият най-тежък гаф за правителството. Той  встъпи във вътрешното министерство със славата на доверен бойков човек , познат на системата и силов вицепремиер. Държанието му е повече от сериозно, дори сухо. Стъпваше внимателно и плахо в новата си битност и изведнъж... Гаф, за който не важат прословутите 100 дни, защото все пак съдебната власт е независима по Конституция.

 

 

 

Случаят „Чората” навлезе в нова фаза, след като съдът отново - на втора инстанция, осъди полицаите-биячи. Новата фаза е свързана с появата във властта на високи места на твърде много бивши и настоящи полицаи, които създават впечатлението, че ще се осигури протекция за осъдените. Това вероятно е и причината за доста смелите „протести” на „колеги” и за обидите срещу съда, стигащи дори до закани. Обективната истина е, че в настоящата властова структура има много голям шанс въпросните полицаи да се спасят. И именно този риск повдига фундаменталния въпрос „Имат ли право ченгетата да бият и убиват”? Защото случилото е точно това – ченгета са пребили човек, и с това са допринесли за фаталния край. Това е суровата истина, а всичко друго е отклоняване на въпроса. Най-грозното отклоняване е съсредоточаването върху личността на жертвата, като се прави опит чрез нейното дискредитиране да се намали вината на биячите. Но личността няма никакво значение. Това, че Чората е бил дребен престъпник или наркопласьор, по никакъв начин не отменя или намалява вината на биячите. Престъплението срещу престъпник си е пълноценно престъпление, наказвано по общия ред. Публичните акции, опитващи се да внушат, че след като някой е бандит, полицаите са свършили едва ли не едно добро дело, са груба манипулация, целяща несправедливост, постигната чрез юмруци и ритници. Нямат право полицаите да бият и убиват, дори жертвите им да си го заслужават. И ако го направят, самите полицаи стават престъпници. В цялата тази ситуация, повече от срамно е поведението на новия вътрешен министър, който не само се среща с осъдени за побой и убийство бивши полицаи, но дори не се свени да ги защитава публично и да заклеймява съда.

Между другото, Румен Петков си отиде от поста заради една среща със съмнителни субекти. Въпросните субекти също бяха бивши ченгета/братя Галеви/. Отиде си от поста Петков, като при това той никога не ги е защитавал публично, а срещата е била тайна. Ц.Ц.-2 се среща пред камерите с осъдени на две инстанции за убийство и ги брани публично, оказвайки натиск над съда. При такова поведение в нито една, ама наистина в нито една цивилизована страна оставката няма да се размине. Как си представяте щатски министър да коментира решение на съда?! И то в страната, където органите на реда имат значително повече права от нашите. Ама това наистина не е възможно.

Но да припомним накратко фактологията. МВР прави акция „Респект”. Група полицаи арестуват Чората и той по време на ареста умира. Петорна експертиза доказва, че Ангел Димитров е умрял в следствие на побой и задушаване докато е бил легнал по корем с ръце вързани с белезници зад гърба си; Председателят на петорната експертиза, проф. Стойчо Раданов е "самоубит" пред дома си на детска прощадка; по време на делото мистериозно изчезват доказателства; на две инстанции военният съд постановава осъдителни присъди за полицаите; след втората Ц.Ц.-2 прави някакви опити за защита „на колегите” и коментар върху решението на съда. Но страшни стават намеците му след митинг в Благоевград.

Пред медиите Ц.Ц.-2 казва буквално: "полицаите не са имали за цел да убият Чората". Да, г-н Цветанов, ама са го убили, а думите ви звучат като нещо такова: "съдът да слушка следващия път, че видяхте с проф. Раданов какво стана!". Това звучи страшно, защото умишлено убийство, извършено от полицай е много по-тежко престъпление от убийство, извършено от бандит, а работата на министъра е да наказва такива побойници, а не да ги защитава. Още повече, че родителите и приятелите на Чората твърдяха, че е убит заради някакво тефтерче, където са записани имената на полицаите, на които е каширано, за да си затвърят очите и са били „спонсорирани” от знайни нарко-босове, а убитият е заплашвал, че ще „каже , където трябва”.

Историята с Ангел Димитров-Чората взе да придобива гротескна форма щом вътрешният министър се включи в „гражданския протест” от стотина-двеста души в защита на осъдени за убийство полицаи. Как ви се струва това ?!





 






 




Гласувай:
8



1. giorgiocbr - Не си внимавал в час.
20.08.2009 11:58
Цветанов не е коментирал решението на съда, и повтори около 1000 пъти че ще се съобрази с решението на последната инстанция, каквото и да е то.

При положение че МВР също е страна по делото, и трябва да се плаща обезщетение от 250.000 лева с моите и твоите данъци, каква според теб трябва да е позицията на министъра?

Пиши си, не е лошо...
цитирай
2. boristodorov56 - МИЛИЦИОНЕРСКАТА ЛОГИКА ИЛИ ПРИЯТЕЛИТЕ НА БОЙЧЕ РАПОНЧЕ
20.08.2009 12:58


Не са искали, но го утрепали.

Милиционерите ...

Ах,горките праведници - проплака министъра.

А ако му дръпнат на Цецко един такъв даяк
и го затрият,
а после да се извинят на семейството
и на Бойче Рапонче за случката -
това ще ли е приемливо за него?

Щом става въпрос за смъртта на друг човек - голяма работа - поувлекли се момчетата.

Ами нас, ако ни прекарат през дарака?!

Това закон, справедливост?...
Нищо подобно -
думата на ББ е закона, морала, справедливостта!

Приятелчето на Бойче Рапонче и първи Носител на часовника на ББ -
е много плитичък милиционер.

Продължението следва...
цитирай
3. giorgiocbr - Простотията не ходи по гората...
20.08.2009 13:50
...
цитирай
4. toross - giorgiocbr, колега,
20.08.2009 16:04
Цветанов коментира ТОЧНО решението на съда - думите му са цитирани коректно. Все пак , просто е върховна глупост министъра да взема отношение по 1. две решения на съда 2. да участва в "граждански " протест на роднини и приятели 3. да се намества в практически решено дело. Ами естествено, че МВР ще е страна по делото и ще го осъдят за кръвнина след като учийството е извършено от служители на полицията - нали уж има ДЪРЖАВА ?...Просто др. Цветанов направи недопустим гаф и изглежда се усети, защото следващите му прояви в медите са в друго каканижене. Някак си - много прозрачен остатък от комунизма, нали доколкото разбрах татко му е бил личен шофьор на Григор Шопов, предполагам знаете кой е бил др. Шопов...
цитирай
5. giorgiocbr - Приятелю,
20.08.2009 16:19
Цветанов е бил поканен на въпросния протест от националния полицейски синдикат. Да не отиде ли?

Задай си няколко въпроса:
- Кой е Чората
- От какво си е изкарвал парите приживе
- Кой е чичо му

Страдал съм от полицейски произвол и категорично НЕ защитавам полицаите, но случая има нужда от максимална обективност.

Всеки плаче за ред и законност, а сега - защо министъра подкрепял полицаите... Към този казус има милион гледни точки, нека не говорим за гафове. Както каза Цветанов - чакаме решението на ВКС, и това е.

Поздрави.
цитирай
6. toross - Приятелю giorgiocb,
20.08.2009 17:44
Ще ти отговоря по-подробно, защото си мислещ човек, а такива са рядкост във форумите.
1. Разбира се, че мястото на Цветанов не беше на протеста на този "национален полицейски синдикат", защото самият синдикат е напълно незаконно формирование, защото служителите на полицията, армията и т.н НЯМАТ право да членуват в синдикални организации - така пише в закона. Още едно нарушение на ЦЦ, че се появява на протест , организиран от незаконно формирование. Да си чул някъде в света да има синдикални организации на полицаи, военни или служители на разузнаването ?! И срещу какво протестират от тази лумпенизирана организация ? Срещу решение на съда! Ама извинявай това е някаква идиотия, която може да се случи само в БГ, и само в Пиринска Македония?! Разбира се, че един мислещ титуляр на министерството няма да отиде, но човека страда от неизколеним комплекс у себе си за липса на харизма и е ришил да се направи на Роза Люксембург пред подчинените си. Жалко за него, разбира се.
Относно кой е Чората знам, разбира се - местен наркотрафикант, мутра или каквото и да е определение измислиш, но е УБИТ, докато ръцете му са били в белезници, а според Всеобщата декларация за правата на човека "не може да бъде упражнявано насилие върху човешко същество, независимо по какъв повод, когато то е оковано или в невъзможност да се предпази". Само за това, че в Пловдив полицаи биха задържан, но с белезници бандит, след това той осъди/одруса/ държавата в Евр. съд без да се гледа делото по същество. И тук се пита - защо е пребит Чората вързан - дали пък не са се страхували любимците на Цветанов да не се разприкаже... Например - че от парите си е давал на същите тези биячи, акто се говори в оня край. Защото ще те посъветвам да се поинтересуваш за ръководителя им - Мирослав Писов - кадър на злополучния Праматарски от село Скребатно още в началото на 90-те год. , после набъркан във всевъзможни корупционни скандали в Пиринско. Между другото, самият Цветанов знае много добре какво представлява същия Писов...
Да чичото на Чората, Людмил Георгиев дори го познавам - сега е съветник някакъв на Доган, но в началото на прехода бе доверен човек на СДС и по-точно на Филип Димитров. В случайя това няма никакво значение - знайни са и такива като ФД, и такива като Доган.
В случая нещата са простички - полицията пребива до смърт бандит, но човешко същество, при това оковано от самите тях и държавата, чийто служители са трябва да бъде осъдена, защото утре може да стане същото с всеки. Между другото си мисля, че Бойко Борисов трябва да е обърнал внимание на внушителния гаф на заместника си, защото противното е кофти. Ако не го е направил - още по-кофти.
цитирай
7. vanex - :)
21.08.2009 09:12
евала Ицо, така е
цитирай
8. giorgiocbr - Притча:
21.08.2009 10:43
Двама селяни спорели за земя. Отишли при местния валия да отсъди кой е прав и кой крив. Влезнали, изчакали валията и помощника му да влезнат, обяснили за какви ниви и ливади спорят. Започнал първия да говори. Обяснявал, обяснявал... Валията го изслушал, и му казал:
- Според мен ти си прав.
Другия обаче възразил - не го бил изслушали. Започнал и той - говорил, говорил... Валията изслушал и него и му казал:
- Абе мама му стара, и ти си прав!
Помощника му обаче се приближил и му нашепнал:
- Шефе, абе не може и двамата да са прави!
Валията се обърнал и му казал:
- Абе ти знаеш ли че и ти си прав!!!

Както казах - въпроса има прекалено много гледни точки. Жертва, мафия, полицаи, корумпирани полицаи /Писов, запознат съм/, МВР, обезщетение, морална подкрепа към полицаите по принцип, влиятелни роднини на мафиота...

В крайна сметка - каквото реши ВКС, това е.

Поздрави.
цитирай
9. toross - Така вече съм съгласен, но
21.08.2009 11:11
имам усещането, че към ВКС вече се отправи послание да мисли "правилно".
цитирай
10. giorgiocbr - Хм...
21.08.2009 12:36
Може и така да е, дано не си прав.

Принципно засега нямаме повече спорове, така че - живи и здрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540593
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031