Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 16:58 - Никой няма да пипат от тройната коалиция !?
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4446 Коментари: 7 Гласове:
6



  Пушилка!!!
image

 


Не слушайте и не вярвайте, драги читатели, на пушилката, че всички от тройната коалиция, които са нарушили закона ще бъдат осъдени. Нито един няма да понесе заслуженото и то защото царската на Неговото Му Величество министърка Тачева и БСП са се погрижили да „бронират” своите хора.

Христо МАРКОВ

Законът за амнистия е приет от 40 НС на 26 март т.г., влязъл е в сила на 22 април и оневинява ВСИЧКИ длъжностни лица, извършили до 1 юли 2008 г. престъпление по служба, включително, ако са злоупотребили с власт или са превишили правата си. Може да им се търси отговорност САМО, ако са били пияни или някой е предал Богу дух, вследствие на дейността им.
„Закончето” е само от 4 члена и 3 параграфа и дори разпорежда, ако има иззети вещи или пари по делото те да бъдат върнати на обвинения. Практически със закона на тройната коалиция се обезсмисля чл. 387, раздел 3 от гл. 13 на НК, където се разглеждат длъжностните престъпления, т.е. всяко извършено по непредпазливост до 1 юли 2008 г. не е престъпление изобщо, защото е амнистирано. Дори, според чл. 3 от глава 24 на НПК „не се образува наказателно производство, а образуваното се прекратява, когато... т.2. деецът не носи наказателна отговорност при амнистия”.
Въобще не става ясно каква необходимост е предизвикала приемането на подобен закон, който амнистира де юре всички министри, извършили заменки, подписвали скандални концесии и обществени поръчки, сключвали договори за ремонти, асансьори или самолетни билети със завишени в пъти цени. Всеки от тях може да се скрие зад недостатъчната си компетентност или неинформираност и да избегне обвинението в предумишлено престъпление, защото „щом няма умисъл е по ... непредпазливост”.
Цялото доверие към съдебната система, демонстрирано от Бойко Борисов отива по дяволите, защото законът е факт и дори да бъде променен не може да се приложи със задна дата... Всяко длъжностно престъпление, извършено до 1 юли 2008 г. е само административно нарушение, освен ако прокурорите докажат, че длъжностните лица са постоянно пияни, когато подписват важни документи или пък, че подписите са причина за нечия смърт. Нали разбирате, че това няма как да стане?...
А сега познайте кой се възползва първи от тройно-коалиционния закон? Ами Вальо Топлото, разбира се. На базата на тези текстове обвиненията му за безстопанственост бяха веднагически снети. Да сте чули „национално-отговорните медии” да коментират скандалния закон и практически пълната амнистия на министри, заместниците им или шефове на агенции? Няма и да чуете, защото и ГЕРБ вече знаят, че нищо няма да стане от пушилката с наследството, което завариха. Пълно и царствено мълчание е обхванало държавата по този въпрос.
Като упорит и скрупульозен човек взех та се заинтересувах кои са героите и авторите на скандалния закон. Представен е в зала от Янаки Стоилов/БСП/ като председател на комисията по правни въпроси и е бурно подкрепян от правосъдния министър Миглена Тачева/НДСВ/, а в обсъжданията активно се включват Надя Антонова/БСП/, Борислав Великов/БНД/, Яни Янев /НДСВ/ и Мая Манолова/БСП/. Тая, последната матрона от Кюстендил и приятелка на неуспялата кандидат-депутатка Мара Мисса скоро сподели в БНТ, че ... „не знаела какво пише” във въпросния закон!? Буди сериозни подозрения какво е правела и опозицията в пленарна зала, защото двете странички на закона са четени и гласувани алиния по алинея. Нито дума, нито вопъл и стон от всички депутати. Гласуват си и оневиняват управляващите от БСП, НДСВ и ДПС. А после да не вярваме, че за големите далавери се обединяват и опозиция, и управляващи!!! Всеки български гражданин може да види демонстрацията на политическата наглост и лъжа като отвори стенографските протоколи на 40 НС в Интернет страницата на камарата.
Напълно излишни ще са усилията да се търси отговорност от председателя на Агенцията за горите Юруков за заменките и дълаверите с гори, същото ще стане с гл. секретар на НС Огнян Аврамов за асансьорите от по 300 000 лв. да не говорим за мега-далаверите на Масларова и Гагаузов, или на Станишевия любим Азер Меликов, т.е. от закона ще се възползват ВСИЧКИ длъжностни лица, обитавали властта преди 1 юли 2008 г., ако бъдат заподозрени, че са злоупотребили с власт, превишили са правата си или са извършили каквото и да е друго престъпление, което се наказва със затвор до 5 год., защото и адвокат от Бургаския свободен университет ще ги оправдае с недостатъчна информираност или липса на умисъл.
Има малка надежда за някаква справедливост, ако отпадне закрилата за престъпления по служба, независимо умишлени или не, ако се приемат специални мерки с цената на изцяло нов закон и отмяната на царско-социалистическото творение, но не виждам и желание от страна на ГЕРБ това да се случи. За съжаление на обикновените хора и радост на мафиотско-политическата организация НДСВ, чийто министър благослови пълната амнистия за досегашните управляващи.



Гласувай:
6



1. lado - Бравооо. ., Остап Бендер е плазм...
22.08.2009 19:54
Бравооо.., Остап Бендер е плазмодий в сравнение с тия архикрадци и мегамошеници!Коза ностра са в първи клас, а сицилианската мафия, ндрангета, камора в предучилищна паралелка. Поклон пред титаничния ум на посткомунистическата върхушка!
цитирай
2. toross - Заслужават си похвалите, защото
22.08.2009 20:42
са направили така, че и наследниците им да ги защитават. До девето коляно.
цитирай
3. ka4ak - а си викаме че Ватмана е прост!
23.08.2009 08:38
11.08 19:12 - Станишев ще сезира Брюксел за чистките на новата властЛидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев обеща партията му да подготви аргументирани отговори на всяка отправена критика от новата власт. Той предупреди за политическата, според него, чистка в държавната администрация и обеща да се обърне към европейските партньори на България, ако правителството на Бойко Борисов я продължи.
Станишев даде пресконференция след края на заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което е била обсъдена, по думите му, актуалната обществено-политическа обстановка в страната.

Заседанието на партийното ръководство става ден след като членът му и бивш вътрешен министър Румен Петков остро осъди "мълчанието на партията, когато срещу нейните министри има очевидна агресия" и като противовес на пасивността на актива обяви създаването на "комисия за защита на кадрите в рамките на партията и на нейните коалиционни партньори". Петков настоя и за радикална промяна на ръководството на БСП, виновно за катастрофалната загуба на парламентарните избори.

Доста бързо членове на новия кабинет се отказаха от предизборните си обещания, заяви Станишев и за пример посочи, че вече не се говорело за актуализация на бюджета и за намаляване на осигурителната тежест с 5%. Вече се биел отбой и за споразумение с МВФ, каза бившият премиер. Това, според него, означавало, че или програмата на ГЕРБ не е била добре съобразена, или е говорено, без да се мисли да се изпълнява.

Станишев се зарече БСП да отстоява резултатите от предишното управление. "Ще отговаряме много ясно на всяка лъжа, която се казва, и на всяко твърдение, което не е подкрепено с факти", заяви той.

Лидерът на БСП упрекна новата власт в липса на позиция по големите енергийни проекти, което ги подлагало на риск. Като пример той посочи изявленията на Русия, че "Южен поток" може да мине през Турция и да заобиколи България.

По повод на кадровите смени в пътната агенция Станишев обяви за грешно решението на Борисов да върне на директорския пост Димитър Иванов и подчерта, че новият премиер е бил подведен тежко. За скандалната сделка за ремонта на сградата на регионалното министерство лидерът на БСП обясни, че той е бил необходим, "тъй като действително е имало ужасяващи картини, като липсата на място, където да се съхранява цялата документация".

По отношение на правителствените самолети бившият премиер каза: "Въпрос на управленска преценка е дали са необходими те на държавата. Имаше инцидент със самолета на държавния глава, който по щастлива случайност не завърши по-сериозно. Затова беше взето решение за купуване на самолет втора ръка, който да реши проблема на държавата за следващите 20 години".

По думите му всяка проверка на новото правителство за решенията на предишното ще потвърди, че са взети целесъобразни решения.

За обвиненията към министрите от негово правителство от страна на приемниците им Станишев заяви, че "тези неща са казани ей така във въздуха”.

Ако настъпи политическа чистка, ще бъдат информирани европейските партньори на България, защото ние сме европейска държава, а времето на Бай Ганьо отдавна е отминало, предупреди още Станишев, като допълни, че вече имало факти за намеренията за такава чистка под формата на структурни промени.

След края на заседанието на ИБ стана ясно още, че лидерът на пловдивската организация на БСП Захари Георгиев с писмо до Станишев е обявил, че се оттегля от партийния пост, тъй като е избран за депутат. Според новия устав на партията не могат да се съвместяват партиен и изборен държавен пост, какъвто е постът на народен представител.

Захари Георгиев настоява на следващото заседание на Националния съвет на БСП да се предложи проект за решение за провеждане на изборна кампания в градската организация на БСП – Пловдив и свикване на градска конференция за избор на председател на Градския съвет на БСП.
Автор: reporter Категория: Новини
цитирай
4. toross - По-скоро са
23.08.2009 18:53
изключително нагли, защото знаят ,( е всичко ще отшуми... Някъде, някой вече е наредил доминото.
цитирай
5. boristodorov56 - Все нещо може да се направи за да се ...
24.08.2009 17:57
Все нещо може да се направи за да се накажат виновните - стига да има мерак за това.
цитирай
6. toross - Опасявам се Боре, че
24.08.2009 21:04
ще станем свидетели на поредната гаднярска уговорка между властта. Иначе досега да бяха внесли предложение за отмяната на този закон.
цитирай
7. marystaneva - To be!
16.09.2009 09:49
Борисов: Даваме Закона за амнистията на Конституционния съд

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2440451
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543675
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031