Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2009 17:33 - Гьонсуратлъкът на Кунева-Пръмова е голямата опасност за ГЕРБ
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4197 Коментари: 6 Гласове:
4



  Гьонсуратът Кунева

image

 


Очаквах по-решителни действия от Бойко Борисов към бившите му другари от НДСВ, които няколко пъти го направиха за смях, а после най-решително се разграничиха от него по времето на Сергеевото правителство.

Христо МАРКОВ 
 
За номерата, които му въртяха, не е лошо премиера да си спомни как го подхлъзнаха, когато почти месец го накиснаха да стои пряко волята си в предишното Народно събрание. Сега наистина не разбирам толерантността на Борисов към кадрите на Неговото Му Величество Симеон, кадет Рилски, особено към комисарката Кунева-Пръмова.
Нещо не е наред в държавата с фондове, кражби на европейски пари и участниците в тройната коалиция. Ама много не е на ред!
Най-напред Бойко изгърмя в медиите: "Ужасяващите сигнали са в плановете за съответствие и всичките са отрицателни", което си означава, че освен да ни вземат всичко ще трябва и да връщаме пари, които никой не знае как са изхарчени. Накратко казано, по програма ФАР ще бъдат загубени около 200 млн. лева, а по ИСПА - 700 млн. лв. и така страната реално ще се окаже без оперативни програми. Потресаващата новина премиерът научил след разговор с Меглена Кунева-Пръмова, която в пристъп на откровение изплакала истината. Пита се в задачката, простичката задачка – 1. Не е ли тази с очилцата Кунева-Пръмова част от същото онова управляващо мнозинство, което ни докара до тук? 2. Защо еврокомисарката откровеничи едва сега и защо прикриваше пороците на системата в предизборната кампания и през цялата си кариера в Брюксел? 3. Нали Купева-Пръмова тиражираше плиткоумната лъжа, че застъпник за нея бил самия Барозу, а той без нея едва ли не няма да състави комисията, а сега? 4. Сега Кунева-Пръмова декларира, че ще доказва волята си за
работа. Едва сега. Ами досега какво правехте, г-жо комунистическа снахо? Да не сте назначена вчера? Не ви ли изпрати на сладката длъжност правителството на тройната коалиция? 5. Защо еврокомисарката не извади кирливите ризи на тройната коалиция по време на кампанията си, когато обикаляше села и паланки от името на НДСВ да хвали себе си и царската партия и правилната европейска политика на Станишев,Симеон и Доган? 6. Какво Кунева- Пръмова направи реално, за да се промени дори на йота качеството на живот на българите? Нали бе и е комисар по защита на потребителите? Нали се бореше срещу китайските производители на куклата Барби, но за българските граждани не я чухме нито веднъж? 7. И последно – Не вижда ли Бойко Борисов лицемерието и наглостта на комунистическата наследница? Защо за нейна сметка пренебрегна собствените си кадри Р. Желева или Н. Младенов, които сто пъти по-стават за комисари, вместо съществото, известно като „йесменка” или „Мадам уи”, т.е. съгласяващата се на всичко, само и само да си взема месечно 20 000 евро?
Въпросите могат да продължат още дълго като например дали премиерът и чиновниците в Брюксел знаят за участието на царската дама в една от най-големите далавери на прехода – т. нар. „Габонска сделка”? Не е ли повече от видно за управляващите, че Кунева-Пръмова драпа да трупа актив пред тях и лично пред премиера, но защо се връзват на каканиженето и` , че е полезна на новата власт, след като служеше вярно и неотклонно на Станишев и Симеон.
Борисов се закани, че ще организира сериозна делегация в Брюксел от министри и експерти, които да разкрият „какво наследство сме заварили”. В делегацията основен фронтмен щяла да е същата Кунева-Пръмова. Питам с какви очи ще се тропоса там госпожата и не е ли самата тя част от това наследство, от което ще се жалват новите министри. Абе хора, не виждате ли, че водите основния участник в „европейската политика на тройната коалиция”? Между другото, посещението щяло да бъде на 9 и 10 септември и е възможно първия ден от посещението да мине без нея, защото сигурно в дома на Иван Пръмов още се празнува тържествено „светлата дата на социалистическата революция”. И ще е по-добре така да не се срамим пред ЕС с поредната персона от безкрайната върволица на комунистически мутанти към евро-институциите. Пък и какво ще отговори Борисов, ако го попитат в Брюксел след като рови в смърдящите боклуци на предишното управление защо води един от тях в официалната делегация?! И му напомнят, че на нейната съвест лежат купища погрешно или прибързано договорени задължения на страната по време на преговорния процес, които ще тегнат десетилетия над
България. Малко е мястото да ги изброявам всичките.
Във в. „Стандарт” научаваме, че „мадам Съгласие” е „провела редица срещи с всички министри”, а екологичната министърка трябвало да и` предостави коректен план за отпадъците, който да убеди Брюксел за отсрочка. Ама защо чак сега, г-жо Пръмова? Значи Джевдет Чакъров не е бил коректен, та сега Нона Караджова да му замита боклуците и на кого докладвахте за некоректността на Догановия кадър – на Станишев или на партийния си гуру Сакскобургготски?!
За капак популярен седмичник се опита да пробута на Бойко Борисов Симеон, кадет Рилски като ... съветник за специални поръчения и „в пакет” неговата довереница Меглена Кунева-Пръмова. Дългогодишното ми наблюдение върху странностите на политиката ни ме е убедило, че няма дим без огън или простичко казано бартера „царят става съветник на Бойко, оставят му
имотите срещу външнополитическите контакти”. Остава и това да се случи и по-добре да си стягаме куфарчетата за чужди предели, защото тази държава не заслужава да и живеем, а още по-малко на такива международни комбинатори като кадета Рилски или приближената Му снаха на секретаря на ЦК на БКП....


Тагове:   опасност,


Гласувай:
4



1. hotelbonita - Едва ли царят може да бъде съветник ...
26.08.2009 17:40
Едва ли царят може да бъде съветник на Бойко!
Мое лично мнение е ,че това поведение на ББ е свързано с дългосрочните му управленски перспективи.
цитирай
2. haralanov - Здравейте!
26.08.2009 17:42
Обществената амнезия е тотална!Освен Кунева-Пръмова и самият Бойко Борисов беше част от управляващото преди четири години мнозинство на НДСВ,ДПС и БСП.Някои могат и да подскочат но чии министри тогава бяха Калчев,Паскалев и Плугчиева..?Но ако трябва да бъдем честни,милиони българи биха били съгласни да получават по 20 000 евро на месец срещу едно йес и оуй!Луксозният живот е хубаво нещо!Брюксел,Маастрихт,Страсбург,Лисабон....
цитирай
3. prado - Колега, че пак ни плакнат, е ясно. ...
26.08.2009 17:45
Колега, че пак ни плакнат, е ясно. Въпроса е на колко от нас ни е ясно. Завиждам на упорството Ви, с което успявате да поддържате пламъчето на истината, и да ви кажа искрено: макар и пламъче, то ясно се вижда в тъмнината, наречена "блог бг". Така и на някого, на когото му е тъмно, да вземе да си запали свое светило и да почва да просветва, че се привършихме....Поздрави!
цитирай
4. toross - Поздрави и на вас колеги,
26.08.2009 18:56
Абе че съм позагубил надежда, загубил съм , но упорствам в заниманията си тук, защото има хора, които мислят с главите си и помнят недалечното минало, а то е твърде поучително - това и само това ми дава надежда, че мислещите българи не са на привършване. Убеден съм и, че общността тук е от маслокото островчета на свободата и интелигентността, разбира се. А за подобни като дамата, героиня на постигна - просто нямам думи... Но...
цитирай
5. анонимен - Отлично написано!
26.08.2009 21:55
Намерил си правилните думи „изрази и значението им при определенята на нещото–нищото Кунева!Та това нещо Кунева, да не ми мери кривите краставици по европейските пазари ,ами да бъде отзована в България,разгелдани щателно постъпките и и по–най бързия начин следствие прокуратура затвор!
цитирай
6. pontis - Обичам крайните коментари
27.08.2009 08:48
като този. Напълно разбирам гледната точка и тя е принципно вярна, само че фокусът като че отива в една мишена "извън първата десетка". Кунева е еврокомисар, а не български министър или български комисар. Тя не отговаря за политиката на българското правителство, нито пък е създала някакъв проблем за настоящото управление. За предишните й "сделки" нямам представа. Но Румяна и Николай съвсем не мога да приема за някакви колоси, които ще изпъкнат за пример на Обединена Европа.
И отново, моите уважения към автора на статията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542486
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031