Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 10:16 - ГЕРБ след Кунева-Пръмова си избра още една царска подлога
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3121 Коментари: 6 Гласове:
7



След Кунева-Пръмова сега Иван Искров, каква репутация!?

image


Новото правителство, за да е честно пред избирателите, трябва в ускорен порядък да обяви, че в следващите четири години ще управлява с кадрите на Симеон, кадет Рилски. Така ще е по-честно, по-искрено, по-политически и много по-коректно към хората, наречени електорат. А на мен пък ми се струва, че около Нова година има всички шансове към парламентарната подкрепа да се добавят и гласовете на БСП и ДПС.

Христо МАРКОВ


Какво имам предвид ли? Ами веднага след изборите Бойко Борисов се възмути за незаконното преизбиране на Иван Искров за шеф на Централната банка. После се разтичаха разни хора, самият Искров положи коляно където трябва, обеща на правилното място правилната фискална политика и изведнъж сякаш се забравиха клетвите, че тройната коалиция се постарала да го подсигури, пряко закона.
Пошлият спектакъл, който се разигра, един ден ще влезе в учебниците, ако има дисциплина „политическо хамелеонство”. Искров уж си подаде оставката с мотива, че... „е избран в противоречие със закона”, на оставката му се възпротивиха БСП и ДПС, но... О, Боже, веднага след мнимата оставка управляващите от ГЕРБ внесоха своята кандидатура, която, разбира се, е на същия безценен кадър от Пирдоп Иван Искров. Кому бе нужно всичко това? Явно на някого, който следи внимателно движението на парите на изпадналата в тежка финансова криза балканска държава.
Гуверньорът на БНБ получи зашеметителната подкрепа в пленарна зала от 195 депутати. Единодушно го гласували от ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака” и РЗС. Запомнете тази парламентарна конфигурация, защото тя може да е следващата коалиция, уважаеми читатели. Единствено се въздържали в подкрепата си за ценния банкер хората от Синята коалиция, но те така или иначе са си бамбашка, та никой не им обърна внимание.
От хората съм, които твърдят, че присъствието на депутати като Асен Агов вреди на сините, но този път, колкото и да не искам, трябва да се съглася с обструкциите, които направи по персоната на Искров. Защото за тези, които още поназнайваме факти около пътя на поредния политико-финансов хамелеон, се сещаме за цялата дружина на НДСВ. Другарят Искров тръгва от доверчивите дебри на Комсомола в края на 80-те год. на 20 век, после става изключително близък с бившето ченге и назначен милионер Емил Кюлев – най-напред директор на Кюлевата банка ДСК, а до 2001 г. е изпълнителен директор на друго Кюлево отроче - "Росексимбанк”. До 2000 г. Искров е активист на едно от казионните БЗНС-та, дори преминава през земеделска формация, където шеф е прословутото Яне, а с идването на бившия цар забравя за републиканските земеделски идеи и става бесен монархист, за което е възнаграден с депутатско място и оглавява Комисията по бюджет и финанси. Така до октомври 2003 г., когато е наложен силово за пръв банкер на държавата. Кандидатурата му е без алтернатива, защото е персоналният кандидат на Емил Кюлев, който имаше сериозен финансов принос в кампаниите на НДСВ и БСП, пък и по това време бившият милиционер е съветник по икономическите въпроси на президента.
Освен към Кюлев, по това време Иван Искров вече има и сериозен актив пред Милен Велчев, като един от основните защитници на голямата кражба, наречена преобръщане на българския външен дълг от долари в евро, с която, по думите на Орешарски,
България е станала по-бедна с повече от 600 млн. евро. И досега сделката с преобръщането на държавния дълг е покрита с тайнственост, а след повторния избор на Искров и окончателно е теглена чертата на забравата, защото и да се върне някой към нея, ще търси информация от БНБ, където шеф за още 6 години е един от авторите й. Витаят слухове, че тази врътка е инспирирана от спекулативния играч Сорос, а други пък насочват вниманието към бившия работодател на Велчев „Мерил Линч”, третата версия е, че по този начин са се налели сериозни авоари в затъналата по това време бизнес империя на Кюлев, който скоро след това предаде Богу дух на един булевард, покосен от десетки изстрели.
След като го избраха от трибуната на парламента, Искров заяви, „че най-важният актив на БНБ е нейната репутация – на управителя и всеки неин служител”. Не повярвах на ушите си. Ами, драги Искров, нали преди един месец научихме, че същата БНБ е била управлявана в годините на прехода от доносници с дългогодишен стаж в комунистическите служби. Егати репутацията и независимостта!?
В деня, в който избраха Иван Искров, вицепрезидентът на синдиката „Подкрепа” Димитър Манолов каза в една национална телевизия: „България се управлява вече трето правителство от кръгове на международния финансов спекулант Джордж Сорос, който се забавлява с това да разсипва страната ни”. Едва ли е случайно съвпадението с избора на царския довереник Искров и фиксацията към Дж. Сорос от синдикалния лидер. Убеден съм, че не е случайно. Но нека други правят аналогията.
Рекапитулацията от последните два дни е: комисар на
България в ЕС е комунистическата снаха Кунева-Пръмова, а шеф за още 6 години на БНБ стана политическия хамелеон и довереник на Емил Кюлев Иван Искров. Фактически два от най-важните постове в държавата се овладяха от най-близките на мадридския феномен републикански цар. Стана с безрезервната подкрепа на ГЕРБ, които не е лошо да се сетят, че след четири години те може и да не са на власт, но избраникът им Искров ще си е още шеф на БНБ, демек вас може и да ви няма, но парите на държавата ще са още в ръцете на този безценен кадър. Много далновидна политика, няма що. Ако не е дребно зрънце от големия сценарий, разбира се.


Тагове:   още,   БНБ,   НДСВ,   Сорос,


Гласувай:
7



1. анонимен - то е морал то е професионализъм
27.08.2009 11:51
не е за вярване как се раждат и "коват" такива кадри, щото не са човеци..
бонусът ни е, че броят им нараства или изпъкват много поради орехавялото население..
цитирай
2. анонимен - Няма спиране
27.08.2009 21:01
Герберите няма ли да спрат с издънките вече. Едно говорят, а след това се извъртат като фурнаджийска лопата. Лоши съветници имаш бат' Бойко, лоши!
цитирай
3. анонимен - Поздравявам Ви и за този материал, ...
30.08.2009 14:55
Поздравявам Ви и за този материал, много ми харесват статиите за Мисса, бих искал да Ви пусна интересна информация за нея, но мямам Ваш е-майл.
цитирай
4. toross - Към последния колега -
30.08.2009 15:12
имейлът ми е като блога - toross@abv.bg
цитирай
5. lambo - Промяната на изплащането на дългът от долари в евро,
30.08.2009 15:53
бе направенa ТОЧНО преди доларът да се срине, и еврото да се покачи.

Това бе направено от Кобурга, Велчев и Искров, в много спешен порядък, след като дойдоха на власт.
Бързали са, преди да почне горната промяна на курсовете.

Още тогава имаше икономисти които се учудваха, защо правят това. Отговора на един от тях бе:
"Тези момчета правят това, заради което са пратени в България"

А че ги прати един унгарски хазар, знае вече цялата ни страна. Но какво от това ?!
Той Шорош може да се наяде само по един начин ...
цитирай
6. toross - Абсолютно точно, колега,
30.08.2009 16:13
направиха го заради поръчките, които получиха някъде другаде, но във всеки случай извън пределете на БГ. И, разбира се духовният им вожд бе Сорос , но кой да ги търси сега, кой ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541679
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031