Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 10:16 - Ликуй народе! Мара Мисса пак е в Парламента !!!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5107 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 11.03.2010 15:23


Ликуй народе, Мария Капон-Мисса пак е в парламента!

image

 

Появи се! Скръбните лелки с  воалетки, почитателите на пищните форми, чалга-феновете и препечените по полето селяни от Пловдивска област имат повод да празнуват! След повече от едномесечно мълчание „за осмисляне на провала”  отново във фокуса на обществените интереси е неповторимата Мария Капон-Мисса. Вярна на личната си самооценка дебютира като заместник-водещ на Бареков, после пак в същия времеви пояс гостува на Ивана и накрая даде интервю на бившата депутатка Понева в дачковия вестник „Гласове”.  С премрежен поглед  и попотена посети концерта на Мадона, а тези дни научихме зашеметителната новина, че поема на широкия си гръб отбраната /??!/ на страната, включително и външната политика. Корпулентната дама е назначена за същи съветник на Комисията по външна политика и отбрана в новия парламент и целокупния български етнос трябва да спи спокойно, че въпросите на дипломацията и военното дело са в сигурните ръце на бившата парламентарна Мисс.

         При Ивана темата бе очаквано забележителна – правото на избор на травестити, гейове и лезбийки, както и на други хормонални сбърканяци, а с бившата депутатка обсъждаше тежките проблеми на бюджета и желанието на Бойко Борисов да чете излиянията капонови. Според думите и` - само и единствено нейните излияния! Единствено Господ може да прогнозира накъде ще зататрузи енергията си бившата депутатка на Праматарски. Дори при Ивана не разкри строго пазената тайна. В навечерието на изборите постави поредния си личен рекорд в политическата врътка и мазмантийстване – опита се да се прилепи едновременно към Герб и Синята коалиция, после обяви, че с Кошлуков ще прави нова десница, за евроизборите се коалира с Ковачки, а за парламентарните избори пристана в целия си блясък и 5 000 лв. дарение на самия Яне Янев.  После изчезна.

         Иначе последното и обществено проявление бе с  точен ориентир – 11.30 часа, ОУ”Христо Г. Данов” в гр. Клисура. Там в секция 64 Мара Мисса упражни правото си на глас, сигурна в изборния си успех след една от най-разточителните кампании, които сме виждали в родните предели. Предпочитанието и` да гласува в Клисура, където е „гръмнало топчето” породи надеждата, че се е появила втората Боримечка в обществения ни живот. Нали самата тя се титулуваше в кампанията като „представителЯТ на народа”. Единствен и неповторим представител. Докара го до Боримечката само на взгляд. Гласоподавателите за пореден път потвърдиха неписаното правило, че който харчи най-много бива отсвирван. Сгромолясаха се надеждите, изказани от нея пред Иво Калчев, че „40 000 гласа в областта са най-малкото, на което може да разчита”, че плонжовете от партия в партия и от лидер на лидер ще впечатлят хората с непозната приспособимост и дебелоочие. Уви. Без гръбчето на Праматарски и СДС този път депутатската банка осиротя с една, произведена от Бабикян парламентарна мисс.

         Настана тежка и мъчителна политическа зима в душите на обгрижващия Капон електорат, спихнаха се неизброимите медийни съветници и лични  пиари,  даже плакатът в цял ръст изчезна от площад „Съединение”.  Една местна обществена телевизия премина в мълчание, защото... Въобще – всемирна скръб от светкавичното изчезване на „радостта за народа”.

         Злите езици разказват как е направила нужните плонжове пред земеделеца Чукарски – председател на комисията по външна политика и отбрана – той се впечатлил от всеотдайността на мисската и дарил тялото и`с отговорността за националната и всякаква друга сигурност във външната политика.  Вероятно му е напомнено от провалилата се кандидатка, че е събрала под личните си знамена експертите ген. Дани Ятом, бригаден генерал Йорам Рудман и Дани Кричман, които изоставили Израел, за да засилят Капон- Мисса към нови парламентарни подвизи, но нещо се срути кампанията. Да, но в предизборната и` програма няма нито дума нито за външна политика, нито за отбрана. Просто няма в ония хиляди/може би милиони/ двустранни плакати, които заляха пловдивското поле в жежкото лято. Единствената международна проява последната година преди изборите на госпожата е посещението  в Париж като част от интерпарламентарната среща „Европейски приятели на Израел“. „Акцията” била във френската столица от 5 до 8 ноември 2008 г.  и компания са правили на неповторимата мисска колегите  Юнал Тасим, Антония  Първанова, Ремзи Осман, Марио Тагарински и Борислав Китов.

         С какъв фундаментален принос в дипломацията и отбраната е впечатлила новите управляващи Мара Мисса остава дълбока държавна тайна, но вече децата могат да спят спокойни, защото за сигурността им се грижи „представителЯТ на народа”. Да им е честита политическата хамелеонка и на управляващи, и на опозиция!

 image

 



Тагове:   Мара,   народе,


Гласувай:
4



1. lado - Не знам за другите, но моето омер...
04.09.2009 10:37
Не знам за другите , но моето омерзение от политиците достига вече неизмерими стойности - и всичко това ,защото се завтече народа да доказва на себе си ,че е загрижен за бъдещето си?
цитирай
2. анонимен - Спокоен съм
04.09.2009 11:45
Вече съм спокоен щом Мисса се грижи за моята сигурност. А то какво беше: въртях се като пумпал в леглото, стрясках се в съня си, а когато се събуждах размишлявах за сигурността си. За малко инфаркт да си докарам. Но вече съм спокоен и то благодарение на Мисса. Благодаря Мисса,благодаря!
цитирай
3. flyco - хм
04.09.2009 13:00
тук:
http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=3
не намерих името и
цитирай
4. анонимен - Поискай и...
04.09.2009 13:56
Г-н Марков, казано е: "Поискай и ще ти се даде!", а наша МАРА (Капон






















Г-н Марков, казано е: "Поискай и ще ти се даде!", а наша Мара (Капон) иска и и' се дава. Ако не и' се даде -- взима си го на всяка цена. Поздравления за постинга!




цитирай
5. анонимен - Благой
04.09.2009 18:07
Поздравления г-н, Марков, блестящо.
Мисса след като се провали на изборите направи пътека до Бойко за да се пазари за някакъв пост, е за съжаление е успяла.
Тя не можа да се оправи със собствената си измислена партийка, та външната политика ще оправи!?
цитирай
6. toross - Пак с лека надежда,
04.09.2009 20:31
че коментари като вашите ще накарат и други да видят това уродливо явление като Капон, защото тя въплащава мърсотията в родната политика и незачитането на всякакви правила - най-вече морални. Иначе в сайта на парламента няма да откриете името и, защото съветниците на комисиите не ги публикуват - тя за пореден път си е намерила тихото и спокойно местенце.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9545054
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031