Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2009 14:06 - На откриването на Пловдивския панаир - "Я го хвани сега..."
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5272 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Откриването на Пловдивския панаир – „Я го хвани сега...”

            Днес се откри поредният пловдивски панаир. Като незабравимо шоу и знаково представление на политическия ландшафт. Дори директно се предаваше от „панаирната телевизия” - бивша „Евроком” и настояща НБТ.

            Преди години имах приятел, високопоставен служител на изложението, който много внимателно следеше сценария при откриването. Твърдеше, че безпогрешно открива в церемонията задаващите се тенденции  в управлението на изложението, политическите лобита, които властват в момента и не на последно място - бъдещите толерирани бизнесмени. Обикновено  наблюденията му го водеха до правилните изводи.

            Днес церемонията се пренесе пред централния вход, срещу хотел „Марица”  и бдителни волнодумци подозряха,  че ситуирането на трибуната е предизвикателство към временния враг на Гергов  и собственик на същия хотел Вълчо Арабаджиев.  Подозренията започнаха да се потвърждават, когато под  ручка на трибуната се възкачиха самият премиер Бойко Борисов и Георги Гергов, последваха ги изпълнителния директор на панаира и заклет враг на Петър Стоянов Богомил Бонев, издокаран с черни очила , вероятно с  диоптър и неизменната лимба, министърът Трайчо Трайков, пловдивския шоумен № 1 патриката Николай Севастиянов, заместник-министърът на ... образованието на Русия, областния управител, пловдивския кмет, социалиста Петър Мутафчиев – областен шеф на БСП, пъстри дами и протоколни панаирни лица. В строги костюми и сериозни лица, сякаш не са на панаир, а току-що започват тежък марш на скок като част от военно обучение. Сияещи от радост и щастие са единствено централната двойка – премиерът Борисов и шефът и собственик  на изложението Гергов. Мисля, че при тази сцена блюстителите на „държавния и общински интерес” се простиха с намеренията си за дивиденти от печалбата на дружеството и възстановяване на мъжоритарния дял в собствеността му.

            Премиерът откри изложението с кратка реч, която започна изненадващо с обръщение към „най-уважавания владика Николай”,  с което окончателно възроди самочувствието на духовния водител, който скоро заподозря сатанинско наказание върху народа, заради концерта на Мадона. При думите на Бойко, „дядо” Николай Севастиянов едва забележимо пристъпи крачка напред и леко кимна с глава в знак на съгласие, дори опростително погледна множеството от пасоми, играещи ролята на публика. После Борисов продължи: „Понеже сме на територията на Пловдив искам да декларирам, че панаира ще си остане в Пловдив, защото е марка на града, няма да се мести...” За собствеността обаче не спомена и дума или за разпределение на печалбата.  Преводачката в същото време интерпретираше на английски някакъв съвсем друг текст, явно, объркана от лекия и лежерен изказ на премиера.

            После Борисов и Гергов потънаха в дружески, задушевен разговор с широки усмивки в противовест на мрачните физиономии на трибуната. Поканиха Бойко да пререже лентата, а той простотушно запита пред микрофоните „Ми, къде е тя?”. Оказа се, че е опъната от момичета с  народни носии зад входа, подадоха ножица и госта я сряза с отмерен и сигурен жест. Затрудни се при придържането за втория срез и се обърна към собственика Гергов с думите: „Я го хвани сега”.  Членът на ВС на БСП се впусна да придържа любезно трикольорната лента  и улесни отрязването на знаковото парченце от нея. С дружни усилия двата среза бяха успешно направени  и премиерът започна да реже по-малки части от него, за да ги раздава като нафора. Едно на министъра Трайков, едно на областния управител, едно на Георги Гергов, едно на владиката и накрая запита „А къде е кмета? Ето едно парче и на него.” С това панаирът бе открит и делегацията, придружавана от  дълкокраки дами се отправи към унгарската втора палата. Следваше лискане на менче с вода и тур към унгарската палата № 2.

            Там нещата поеха нашия министър Трайков и унгарски зам. министър, които проговориха дежурните любезности за взаимното партньорство и бизнес-приятелство. Дружеският, усмихнат разговор между премиера Борисов и лицето на пловдивския бизнес Гергов продължи  в непринудена полу-официална обстановка на чаша вино. Вероятно – унгарско токайско. Тук някъде се появи и депутата Павел Шопов  с блеснал тъжен поглед и строг костюм. Май се прощаваше с надеждите на „Атака” за мажоритарен държавен дял в Пловдивския панаир, дивиденти на пловдивската община от дружеството и ревизиране на сагата , наречена „Пълдинтур инвест”.

            Лелеяната справедливост за Пловдивския международен панаир се изнизваше тихо и щастливо в компанията на усмихнатите и лежерно разговарящи Бойко Борисов и Георги Гергов. „Пловдивската емблема”, начнала още във времето на Стамболов, вече е частна собственост – забравете!!! Който трябва го „хваща” навреме. Толкова. Посетете панаира срещу 6 лв.



Тагове:   Богомил Бонев,


Гласувай:
4



1. allbi - Мда :)
28.09.2009 14:12
Благодаря ти!
Тъкмо ме подстрекаваха да ида да се завъртя из панаира и аз реагирах така:
- За Бога!!! Пловдивчани ходим на панаира само служебно :)))
цитирай
2. toross - Точно така Албенче -
28.09.2009 14:19
това е най-отвратителното време в Пловдив - непоносима гълчава и суетене, а и при хор-диригентите като виждаш има доста изкуствено шоу. Не, че има какво да се види.
цитирай
3. krotalka - Пловдивчани по принцип не ходят на панаира,
28.09.2009 14:24
но си го тачат и уважават. Явно съвсем се е забатачила работата, защото прочетох в един новинарски сайт,че тая година, фирмите които участват, са с близо 5о% по-малко.
Само не знам Владиката чий го дири на откриването?!
цитирай
4. toross - Пропуснах да напиша, че на
28.09.2009 14:42
лъже-владиката Ники Първи бе отрязано най-голямото парче от лентата. А на "тържеството" този уж Божи човек пристигна с по-многолюдна охрана от премиера и още толкова придружаващи го попове.
цитирай
5. lambo - Я го хванете сега ...
28.09.2009 15:18
щеше да е по-вярно
цитирай
6. анонимен - Борисов + Гергов = ....
28.09.2009 17:11
Бат' Бойко и Гергов се били хванали под ръка. Ами ако искат да си легнат. Последните думи бат' Бойко ги каза в Концертна зала, относно Славчо Атанасов и Станишев миналата година на сбирка на ГЕРБ. Но на слънцето Б.Б. всичко е позволено. Може Гергов да е станал ГЕРБЕР.
цитирай
7. prado - А хората не вярват в конспирации. . . ...
28.09.2009 19:47
А хората не вярват в конспирации...мислят си, че всичко е спонтанно и случайно.
цитирай
8. toross - Ламбо е напълно прав -
28.09.2009 21:18
истинската реплика трябваше да е: Я го хванете сега. Това е...
цитирай
9. kalin8 - Това се очакваше...
28.09.2009 22:11
А вие какво си мислехте?
Б.
цитирай
10. toross - Да така е -
28.09.2009 22:20
нямаше кой да чуе едно време - сега - да ни е честито, както се казва.
цитирай
11. toross - Може да го видите и в:
29.09.2009 21:06
http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/resume/post8558.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541994
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031