Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 14:54 - Дяланият камък Надето Михайлова
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1867 Коментари: 3 Гласове:
3



Дяланият камък Надето Михайлова

image

PlovdivMedia - Дяланият камък Надето Михайлова

След изборите СДС се активира само и единствено в ситуации, когато има някаква перспектива за пласиране на кадрите си. Нито участва в частични избори, нито анализира тежкото си поражение, нито изгражда структури, а Мартин Димитров вади от ръкавите непрекъснато кандидати за нещо си.

Христо МАРКОВ


След като не успяха да се спазарят за министерски кресла, се кротнаха с няколко заместници, за сметка на това оглавиха възлови парламентарни комисии – самият Димитров застана начело на икономическата, а иначе пасивният Костов оглави комисията за контрол на ДАНС.
Във вторник Мартин Димитров възрадва целокупния седесариат с кандидатурата на Надето Михайлова за еврокомисар, дори уверено поиска
конкурс за длъжността. Ако и това стане, ще сме първата държава, която прави конкурс за еврокомисар. Интересно каква ще е евентуалната комисия, оценяваща способностите на бъдещите помощници на Барозу? Според мен, това право се пада само и единствено на премиера Борисов. За да е шоуто пълно, Димитров определи Михайлова като „дялан камък” /разбирай пенкилер – б.а./, който бил подходящ за всякакви възможни ресори в Европейската комисия.
Така септември за Надето Михайлова стана май – месец, в който излезе отново на европейската сцена. И се сетих, че преди време ми попадна превод на студентката по българска филология от СУ Н. Михайлова, която бе превела „Пролет” на Вапцаров на испански като: „Прима вера, прима вера, миа бланка прима вера...” Дали запролетяването не настъпва за сините в циганското лято може само уфолозите да потвърдят.
Че е „дялан камък” Михайлова, няма спор, както е и ноторно известно, че умее да привлича вниманието върху красивата си осанка. Като външен министър на 29 ноември 1999 год. правителството на Костов я упълномощи да подпише меморандум в Брюксел, че ще затворим през 2002 г. първи и втори реактор на АЕЦ „Козлодуй”, но тя, за да направи впечатление на Гюнтер Ферхойген /къде се загуби тази светла европейска личност?/, взе та подписа и за затварянето на 3 и 4 реактор през 2006 год., т.е. няколко години по-рано от предвиденото. После летя в усамотение с някакви еврочиновници.
Преди това по време на местните избори остана завинаги в политическия фолклор с разтърсващите реплики в Ловеч: „Нахранете журналистите”, „Стоичков от Ловеч ли е?” и „Този от местния вестник е голям дървеняк”. Някой я записа мотамо и касетите се въртяха по кафенетата.
Междувременно гръмна скандалът с либийските сестри, но в такива непрестижни мероприятия Надето открай време не обича да се появява. Тогава предпочете да замълчи, както се казва – дипломатично.
После оглави СДС с обещанието за озониране на партията и запомнящото се „Ще отворя прозорците”. И ги отвори със замах. Вкара в Народното събрание за сметка на собствената си партия екзотики като Александър Праматарски /известен с басейна на покрива/, Мария Капон /Мара Мисса/, Марио Тагарински, самото Яне и незабравимия Любен Дилов-син. В резултат на мъдрата коалиционна Надена политика СДС в миналия парламент накрая остана без самостоятелна група.
С летящ старт Надето се кандидатира за софийски кмет и оглави листата за общински съветници. Остана в историята като стъпи с чепици „Армани” и костюмче „Макс-Мара” в калта на Факултета, но събра гласове, колкото да й стигнат за общински съветник. След изборите за успокоение, че мястото й в СДС зае бат Петьо, направи фешън сесия в лъскаво списание, озаглавена „Синият ангел”. Позираше професионално за радост на оределите сини редици.
После Надето се кротна и прожекторите около нея сякаш загаснаха. Оказа се, че като героя на Тодор Колев в „Опасен чар” е преминала в любовния период – гръмко обяви, че парясва съпруга си Камен и пристава на мъжа на приятелката си Мира Нейнска, който бил „новата й тръпка”. Така дълго време изживяваше втори меден месец и политиката мина на заден план. Докато изгря като водачка на листата на „Синята коалиция” за отминалите евроизбори и нагледно показа, че няма вечни врагове, защото в името на едно място в Брюксел се сдобри с мрачноватия и вече недолюбващ бившата си министърка Иван Костов.
Последва ново мълчание из брюкселските коридори, докато Мартин Димитров не изигра във вторник сценката с „дялания камък” Надежда Михайлова за еврокомисар и провеждането на
конкурс за длъжността. Едно е сигурно – ако конкурсът се провежда по бански костюми, Надето бие с явно превъзходство Меглена Кунева – Пръмова и герберката Румяна Желева. Засега Бойко Борисов мълчи загадъчно, но кой знае – твърдят, че е ценител на женската хубост и чар.
О, „Прима вера, прима вера, миа бланка прима вера...”


Тагове:   Синя коалиция,


Гласувай:
3



1. krotalka - Има келепир,
01.10.2009 15:03
как така ще го изпусне...
цитирай
2. анонимен - Демонстрирането на мускули дава ...
01.10.2009 15:31
Демонстрирането на мускули дава самочувствие на демонстриращият, но понякога има обратен ефект.
цитирай
3. анонимен - Ако е...
01.10.2009 17:01
Ако е и със син бански... направо ще утепа рибата! Но бат' Бойко харесва повече сивото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9581570
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930