Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2009 15:36 - Симеон, кадета Рилски си тъгува по БКП
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2672 Коментари: 7 Гласове:
3



  Симеон си тъгува по хубавите години на БКП
image

 


Да сте чували нещо за вестник „Маарив”? Няма повече нито да чуете, нито ще го запомните. Актуален е сега, защото нашето бивше величество Симеон, кадет Рилски, даде поредното си задгранично интервю в него.

Христо МАРКОВ

Този път от Израел, където отишъл да развее „мислите си”. Доколкото може да
артикулира, бившият цар запита: "Мога ли да си прибера имотите в куфар?", и се захласна по "онова време", съжалявайки за разпада на СССР. Окончателно разбива здравия разум с израза: „Трагедията е, че има определена носталгия по миналото, когато всичко бе просто и лесно”.
Въпреки тъгата по БКП и "държавата" през онези години на страх и терор, Кобурга изпадна в ситуация на червена бабичка, която още живее с мисълта, че Тодор Живков е жив. Ако за Симеон, който беше в изгнание, всичко е било "простичко и лесно", в затворите до Ловеч и Белене се извършваха гаври и брутални убийства за два разказани вица. Благодарим ви, Ваше височество, но не искаме "грижовната" държава, за която милеете! Вие живейте в нея. Пък не забравяйте, че същите тези, при които се живееше „лесно” убиха чичо ви като куче на 2 февруари 1945 г. заедно със стотици министри и депутати, служили на баща ви.
Явно е забравил, че именно БКП го изпрати на Иберийския полуостров, но без скрупули направи правителство с децата и внуците на тогавашните участници в преврата. В Испания все още може и да му "верват", но тук нещата не са такива, каквито на него му се искат.
Интервюто Симеон, кадет Рилски, е дал по повод 100 г. от освещаването на централната синагога в София, но основно занимава публиката и в Израел с
имотите си и желанието на някои да ревизират „царската му реституция”. Нито дума не обелва за надвърнатите 4 500 дка. рилски гори. Нито дума. „Аз мога ли да си прибера имотите в един куфар и да си отида в Мадрид с тях.” – пита Симеон, но пропуска да спомене за 110% сеч, която се извършва в спорните гори, и оценката на държавните експерти, че надхвърля 2 млн. лв. само за последната година... Всичко това било „част от една митология, злоба, завист, апетити...”
Иберийският българин и кадет Рилски пристигна за постоянно през 2001 год., управлява осем години, а обещаваше като месия за 800 дни да промени родината си. Достатъчен исторически срок да се направи равносметка за свършеното и несвършеното от Него. Оценката я дадоха поданиците Му – одобрение някъде около 2-та процента. Като училищната слаба оценка.
Вдъхновен от интервюто във в-к „Маарив”, бившият Му министър Соломон Паси Го предложи нито повече, нито по-малко за... президент на Европейския съюз, какъвто ще има според Лисабонския договор. Аз съм „за” Симеон, кадета Рилски, да стане президент на ЕС – единствената възможност да го изпратим „по достойнство” и да спрат тези вечни спорове за „царски дъщери, дворци,
имоти и гори”. За успокоение може да възкресим един стар виц:
Гостът Цар към домакините – българи:
- За мен беше едно малко удоволствие!
- За нас - още по-малко.
- Дано да не съм създал главоболия...
- О, няма проблеми, Ваше величество, имаме си аспирин!
Българите заключиха вратата и обърсаха челата си.


Тагове:   БКП,   далавери,


Гласувай:
3



1. lado - "Оценката я дадоха подани...
08.10.2009 15:53
"Оценката я дадоха поданиците Му – одобрение някъде около 2-та процента. Като училищната слаба оценка."
Категорично не съм съгласен - двойката е при наличие на шест бала, а двата процента (2%) са дадени от гласувалите 60% - пренебрежимо малка величина ( брой хора , гласували за отрепката - без извинение) - дори може да се води като статистическа грешка.......
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - България и българите са били лъгани
08.10.2009 17:03
много пъти. Но този височайш Тарикат така ни подлъга и излъга, че надмина дори и дядо си. Сега ще си кротне сладичко и ще се подсмива "позитивно"на балъците, които Му повярваха като на месия. Заради заслугите си спокойно може да се кандидатира и за мястото на СеИргей Станишщев на конгреса.
цитирай
3. toross - За съжаление кадета си
08.10.2009 17:59
е тук и не му пука - "мисията " той си я изпълни.
цитирай
4. krotalka - Не знам дали си спомняш,
08.10.2009 18:06
но когато за някого искаха да кажат, че живее добре и безгрижно, се употребяваше израза - "Живее като Симеончо в Кайро". Няма да обяснявам от къде идва тоя израз.
Той имотите не може да си сложи в куфар, ама стойноста им може! За толкова прости ли ни мисли. Като сме българи и отглеждаме домати, не ги ядем с колците!
цитирай
5. kalin8 - Доста куфари
08.10.2009 19:06
ще му трябват...На дядо ми са му били нужни два локомотива за да изтеглят композицията с имущество,потегляща от София за Германия.А когато е пристигнал в България- на пристанище Свищов е бил гол ,като пищов...( Спомените на Буров).Нищо ново ...отново!
Б.
цитирай
6. toross - Танче, Боре - благодаря ви за
08.10.2009 19:22
припомнянето на част от съдбата на тази персона, която според мен е от най-зловредните в историята ни.
цитирай
7. анонимен - За какво тъгува Симеон?
27.10.2009 12:44
Симеон: "Трагедията е, че има определена носталгия по миналото, когато всичко бе просто и лесно”

Симеон бил тъгувал по хубавите годинки на БКП ?!?! Голем смех :))))))

Първо: Как някой може да тъгува по нещо с което не познава?

Второ: Чудя се как човек с претенции (уважаемия автор на този коментар) може да напише куп нелепици като тази за "тъгуващия по соц-а" цар и сравнението му с "червена бабичка" :)))))

Уважаеми авторе, Симеон тъгува ЗА НАС!!! Симеон тъгува ЗА СВОЯ НАРОД!! Защото мисията на Царя на българите е да милее за нас - българите и да тъгува, когато сме изпаднали в заблуда!! ТРАГЕДИЯТА е, че в момента мнозина наши братя българи са изпаднали в заблуда. ТРАГЕДИЯТА е, че носталгията по соц-а е по-силна от всякога и лицата и средите, които я олицетворяват в момента владеят всички власти в Родината - президент, изпълнителна, законодателна, съдебна, медийна... ТРАГЕДИЯТА е, че идеята за "силната ръка", измества идеята за демокрация в съзнанието на отровения от чалга народ. ТРАГЕДИЯТА е, че пожарникарския римейк на Бай Тошо се радва на завиден медиен, политически, икономически и обществен комфорт. ТРАГЕДИЯТА е, че нео-живковизмът е в своя разцвет и няма никаква стабилна алтернатива. ТРАГЕДИЯТА е, че бившия кмет на Правец от Бай Тошово време и неговия син диктуват на днешния премиер дневния ред в съвременна България, формален член на ЕС и НАТО. ТРАГЕДИЯТА е, че българския народ допусна правителство на Народната милиция (ГЕРБ), подкрепено от национал-комунисти ("Атака") и милиционер-популисти (РЗС) да определят съдбините на Отечеството. ТРАГЕДИЯТА е, единствената псевдо-опозиция и псевдо-алтернатива на популистката вълна от нео-живковисти заляла България в момента е крадливия тандем на БСП и Доган.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541060
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031