Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 18:24 - Данчето Фандъкова обсадена от комунисти
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1758 Коментари: 2 Гласове:
6



Комунистически партии обсаждат Фандъкова
image

PlovdivMedia - Комунистически партии обсаждат Фандъкова

Всичко може да омръзне на българите, само не и избори. Погледнах регистъра на Общинската избирателна комисия-София и се хванах за главата. Уж победата на Данчето Фандъкова е предизвестена, уж Синята коалиция и „Атака” не издигат свои претенденти за кметския стол, а на 15 ноември столичани ще избират измежду цели... 18 кандидати за стола на Бойко Борисов на „Московска” 33. Забележителното е, че повече от половината се обявяват за продължители и „истински последователи” на БКП и „марксистко-ленинските завети”.

Христо МАРКОВ


Най-сериозният опонент на ГЕРБ ще бъде представителят на БСП Георги Кадиев, който на парламентарните избори отбеляза сериозен успех в мажоритарния си район срещу Иван Костов и го победи. Е, представителят на ГЕРБ ги отнесе и двамата, но все пак. Янето пък пак изненада. Независимо че обяви половингодишна „безрезервна подкрепа на правителството”, РЗС си издигна собствена кандидатура в лицето на арх. Павел Попов, който се е приготвил за балотаж. Позабравеният "Съюз на свободните демократи" на Стефан Софиянски за пореден път напомни за себе си със заявката „ще обединим десните” и лансира известния стоматолог и светски лъв д-р Иван Антикаджиев.
Оттук някъде започват и глобалните екзотики. Партията на зелените вадят еколога Валентин Симов, чиято основна теза е опазването на Витоша и разкарването на сметището от Суходол, научаваме и за съществуването на „Либертас-България”, която издига Христо Атанасов /доколкото си спомням в зората на демокрацията бе депутат от БСП като представител на либерална партия „Стефан Стамболов” – б.а./. Тези последните не е ясно какво предлагат на софиянци. Крайните националисти от Българска национално-радикална партия на д-р Иван Георгиев са предложили Емил Антонов, който се е фиксирал върху изчистването на столицата от цигани и педерасти. За "Българска демократична общност" и кандидата им Антон Генов никой нищо не знае.
И следва компактната група на комунистите, които освен с Фандъкова и Кадиев ще се сборят помежду си кой е по-истински представител на Благоев и Г. Димитров. Най-сериозен от тях изглежда доскорошният член на ВС на БСП Илия Божинов, който напусна Станишев и основа партия "Българската левица", чийто кандидат е. "Българска работническа социалистическа партия" пък е заложила на дама-комунистка – някоя си Сийка Найденова. Същото са направили и от Българска работническа партия (комунисти), като са избрали са свое лице другарката Татяна Папазова. Женското начало в българските комунисти е надделяло и при другите екзотики. ПП "Социалистически младежки съюз" издига за поста Мая Грозданова, а единствено истинската, според лидера й Владимир Спасов, Българска комунистическа партия, е заложила също на другарка – Виктория Данева. Има и Българска работническо-селска партия, която разчита на някой си Венцислав Кърпачев. От всички комунистически представители най-популярен е другарят Сава Гърбузанов, кандидат за софийски кмет на личната си партия „Обединена партия на пенсионерите в
България”. Всички те, освен че претендират за „единствените и истински продължители делото на БКП”, са включили в предизборните си програми увеличение на пенсиите, безплатно здравеопазване и обучение, а някои искат и да се възстановят парадите на 1 май, 9 септември и 7 ноември.
Изплувала е и бившата партия на Жоржи „Български бизнес блок", която залага на двуметровия бивш баскетболист и агент на ДС Кристиян Кръстев. На комунистическата инвазия в кметската надпревара ще опонира сам водещият на „Безкомпромисно” в СКАТ заклетият антикомунист Георги Жеков, който декларира в програмата „не говоря с комунисти” и иска незабавно да бъдат осъдени всички бивши членове на БКП, децата и внуците им. Скоро стана популярен с това, че предизвика президентът Петър Стоянов да го набие, но Жеков си извади медицинско, съди го и атакува кметския стол. Георги Жеков се е регистрирал като независим.
Последният, който се включва в кметската столична битка, е също независим, издигнатият от инициативен комитет на блогъри бивш социалдемократ Теодор Дечев, който единствен тръгва с ясна програма за управление, активно пише в Интернет по градските проблеми и има значителен административен опит. Дори като заместник-министър отговаряше за премахването на мавзолея.
Така че първенството в кметската надпревара на Данчето Фандъкова се атакува отвсякъде – от ляво, от дясно, от бизнеса и от пенсионерите. Както се казва – шоуто е гарантирано.


Тагове:   Фандъкова,


Гласувай:
6



1. krotalka - Цирка започва!
22.10.2009 18:34
Като си няма столицата истински цирк, се грижи да осигури на гражданите си поне циркови номера!
Май клоуните са малко множко, но какво да се прави....
цитирай
2. анонимен - Мисля, че са неслучайно множко к...
22.10.2009 21:27
Мисля, че са неслучайно множко клоун...кандидатите!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9561121
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930