Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 21:26 - Русия призна Сталин за "окървавен човекоядец"
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4268 Коментари: 3 Гласове:
3



Русия призна Сталин за „окървавен човекоядец”, у нас си траем

image

PlovdivMedia - Русия призна Сталин за „окървавен човекоядец”, у нас си траем

От години пиша, че България е последното европейско убежище на яросния комунизъм, но така и никой не желае да признае абсурда, в който живеем. И колкото и да е парадоксално, доказателството отново дойде от родината на болшевизма – Русия. След като през 1991 г.. Борис Елцин забрани КПСС, всичките и` поделения и конфискува имуществото на лениновата партия, в петък влезе в сила решението на Районния съд в Москва, което отхвърли искането на внука на Йосиф Сталин – Евгений Джугашвили, което той водеше срещу „Новая газета”, за да защити достойнството и доброто име на дядо му.

Христо МАРКОВ


Каква е всъщност историята? На 22 април 2009 г. в специално издание на „Новая газета” излиза изследването „Истината за „ГУЛАГ”, където руски историци твърдят, че диктатора е лично отговорен за разстрела на 22 000 полски военнопленници през 1940 г. и го определят като „кървав човекоядец”. Научното изследване завършва с фразата: „Сталин и Чека са обвързани с много кръв и тежки престъпления, особено срещу собствения си народ.“
Тези твърдения не се харесват на 73-годишния Евгений Джугашвили, който е син на починалия през 1943 г. в немски плен син на Сталин – Яков Джугашвили. Той иска да му се плати обезщетение от 10 милиона рубли за обидната статия, както и да бъдат порицани авторите. Да де, но московският съд отхвърля претенцията му, с което и официално признава вожда и учителя на СССР за „кървав човекоядец” и „унищожител на собствения си народ”. Както винаги, решението на съда е посрещнато от едни с бурни аплодисменти, а други викали: „Срам!”. Така или иначе това е поредното съдебно решение, което официално заклеймява комунизма, болшевизма и неговите създадели. Преди това имаше аналогични решения и за Ленин, Ежов, Берия и Дзержински. Забележителното е, че се случва в родината им – самата Русия.
Айде сега, представете дали е възможно същото да се случи в родната ни
България, която официално се водеше сателит на СССР. А БКП сама признаваше, че е поделение на КПСС. Ние сме единствената страна в Европа, където наследницата на комунистическата партия не само си съществува, но и доскоро управляваше страната, начело със съветския гражданин Дмитриевич Станишев. В бившия Източен блок, с изключение на БГ-то, навсякъде комунистическите им партии са забранени, а архива и имуществото им прехвърлени на държавата. Я си спомнете какъв вой се надигна срещу думите на премиера Бойко Борисов, че „БСП отдавна е трябвало да бъде забранена, заради престъпленията срещу българския народ”. Извиха се едни ревове от БСП до възбог. А а всъщност Бойко каза това, което е извършено отдавна другаде, а в Русия няколко съдебни решения потвърдиха близостта на социалистическите идеи с ... човекоядството, т.е. юридически ги приравниха с канибализма.
Да, но в
България никога няма да стане осъждането на комунизма, защото винаги сме бамбашка и още не ми е ясно какво правим в „обединена Европа” с „гордото ни наследство на социализма”.


Тагове:   сталин,


Гласувай:
3



1. анонимен - То си беше заложено още на кръглата маса!
24.10.2009 23:41
Помниш ли кои бяха около "кръглата маса"?
Искаше ни се всичко да мине мирно и тихо. И вярвахме, че ще се дадат без бой.
И нищо не се промени. От комунисти станаха капиталисти. И днес размахват пръст назидателно!
Не, toross, няма подарена свобода! Бавно и трудно го осъзнаваме. А като гледам на колко им е все едно - не виждам изход!!!
цитирай
2. toross - За съжаление тит
25.10.2009 10:00
си напълно права и най-страшното е, че вече не се вижда изход. Гадна нашенска съдба...
цитирай
3. krotalka - Безкръвната революция,
25.10.2009 11:05
както я нарекоха господа-другарите, ни излезе през носа! Всичко бе умело режисирано и дирижирано от тях! Не се ли пролее кръв, народа не се стряска и замисля!
В началото се вдигна шум за лагерите в Белене, Скравена и на други места, но след това всичко се забрави. Колко от младите днес, въобще знаят истината за ония страшни времена?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541035
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031