Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2009 13:39 - Спомняте ли си за Ахмед Емин ?
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2964 Коментари: 4 Гласове:
3



Още крият истината за Ахмед Емин?...

image

PlovdivMedia - Още крият истината за Ахмед Емин?...

На 18 октоври преди година в догановите сараи бе открит убит или самоубит мистериозния шеф на кабинета на шефа на ДПС Ахмед Емин. Делото за трагедията е тотално забравено, а в момента тече процедура по архивирането на 10-те тома с документи. Постановлението на прокуратурата за прекратяване на наказателното производство за подбудителство към самоубийство не е обжалвано от съпругата на Ахмед Емин Ферах. Според запознати жената вече се е примирила със смъртта на съпруга си и се е отдала на трите им деца.

Христо МАРКОВ


А в папките на следствието има огромно количество въпроси, които тихо остават в историята.
Като например това, че е разпитван дори бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Разпитан е, защото е искал досието на началника на кабинета на Доган. Ахмед Емин се самоубива седмица след уволнението на Драшков от ДАНС. Бившият шеф на родното ФБР твърди по време на разпита си, че не е разговарял с Емин от 2006 г. Какви са отношенията на Ахмед Емин с тайните служби, все още остава забулено. Един от свидетелите по делото, Мустафа Реджеб, е категоричен в показанията си, че Емин е разработван от негов близък приятел в Търговище - Юсеин Бейтулов, с псевдоним Морски. Проверка по случая потвърждава думите му. Още през 1997 г. в докладите до оперативния си работник агент Морски пише: "Ахмед Емин е умен, сдържан, наблюдателен. Възможно е да замени Юнал Лютфи в парламента. Благонадежден е и може да работи за службите”
Най-малкото любопитство предизвиква членството на Емин в масонската ложа „Долината на София” и взаимовръзките му с „братята”. Прокраднаха се информации, че единствено Емин е имал разрешение от Доган да чете досиетата на хората от ДПС. Дали информацията, която е научил там не му е дошла в повече!Или пък се е отвратил от началниците си? Също ще остане тайна.
От друга страна, съмненията, че Емин е прехванат в разработката "Лиани" за корупция по високите етажи на властта, тегнат с пълна сила в редиците на ДПС. Членове на Движението не изключват варианта Емин да е изнудван да снася информация "от кухнята". И дали не е изгорял, за да се спасят обръчите около лидерите на ДПС?
Спомняте ли си, че сегашният зам. министър Павлин Димитров първоначално обяви, че не е намерено предсмъртно писмо. На другия ден се „изпусна”, че е намерено мистериозното тефтерче, където било записано прощалното писмо? Ами другите куп разминавания?!. Според криминалисти от столичното Шесто РПУ, които първи са стигнали до трупа, раната от оловото е в дясната част на главата. А Емин е стискал пистолета с лявата. Пуснаха се няколко версии за часа на смъртта. Оказа се, че предишният земеделски министър Валери Цветанов е последният, който го е видял жив. На горкия човек му се наложи на няколко пъти да уточнява, с разлика около два часа, кога точно е било това. Тогава упорито се носеше и версията, че Емин се е самоубил показно пред Доган, по време на честването на рожден ден на Касим Дал. Няколко часа по-рано. Медиите съобщиха и за свидетели, които чули скандал между Сокола и секретаря му минути преди гърмежа. Въпреки това разследващите побързаха да заключат – самоубийство, т.е. „следстивието като приключи – забравете”.
След смяната на властта в страната, рокадите в МВР, промените в ДАНС,и пробуждането на прокуратурата се очакваше случаят Ахмед Емин да възкръсне. Нищо такова не стана. Това самоубийство или убийство безспорно крие много тайни за един от факторите на прехода – етническата партия ДПС и лидера и`. Изглежда, че той вече се договори с новия премиер за мълчание, което си е най-честото убежище на политиците. Всяко чудо за три дни е неизменна максима на българския преход или колкото по-малко знаят българите и турците – толкова по-добре.



Гласувай:
3



1. zaw12929 - МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО. нО ВИЕ, АЗ, НЕ ГО ...
25.10.2009 17:52
МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО. нО ВИЕ, АЗ, НЕ ГО МИСЛИМ
цитирай
2. анонимен - Лошо,много лошо!
25.10.2009 20:53
Ако има договорка между Борисов и Доган, в което не се съмнявам, след време такъв кахър ще берем, че бедна ми е фантазията.
цитирай
3. ka4ak - изключително нелогично самоубийство!
26.10.2009 19:12
действията на разледващите,копират всички неразкрити убийства!Така че не може да се разкрият неща които се знаят и е забранено да се разкрият!
цитирай
4. анонимен - Гарван гарвану...
26.10.2009 19:52
В държавата на Мафиятя е така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542302
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031