Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 13:43 - Данс си е мутренска
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4236 Коментари: 9 Гласове:
8



ДАНС си е мутренска организация


image

PlovdivMedia - ДАНС си е мутренска

В мрежата изтече текст от 26 страници, който се твърди, че е мистичният доклад за „деструктивните действия” на определени хора във властта и най-вече в тайните служби. Ако това е наистина автентичният доклад, то незабавно правителството и Народното събрание трябва да закрият ДАНС и реформират изцяло тайните служби, защото прочетеното е една „справка” за вътрешни интриги, клюки и долнопробно използване на СРС-та.

Христо МАРКОВ
 
Аз лично само предполагам, че това е оригиналният документ, защото премиерът най-напред каза, че той съдържа 30 страници, а са „осветени” 26. И без тези странички е повече от видно, че авторът е наскоро върнатият от съда в ДАНС Иван Драшков, подпомогнат от групата му по онова време. Съставена от сегашния шеф на службата Цветелин Йовчев, Веселин Марков и някой си Писанчев. Текстът, изготвен към октомври 2008 г. (около половин година след реалния старт на ДАНС), внушава колко непригоден за поста е председателят й Петко Сертов, който е поддържал контакти и се доверявал на лица със съмнителни качества. Изумява обаче изключително примитивният език и грамотност на автора /Драшков/ или авторите /останалите/. Дори първият прочит демонстрира типично мутренски стил – слаба грамотност, дълги и неясни изречения, елементарни повторения и не на последно място - стилистика на квартална клюкарка. Дори когато се преразказват подслушаните телефонни разговори. Само по стила на така наречения доклад се оправдава напълно уволнението на Иван Драшков, защото такъв типаж не може да анализира, камо ли да лови шпиони, каквато е всъщност задачата на тази служба. Отчайваща простотия!
Иначе двамата основни герои са бившата мутра Алексей Петров и настоящият борец срещу „лоши практики” Стефан Гамизов. В текста няма пряка връзка между тях, но ги обединява близостта им пък с онзи нелепник Петко Сертов – бивш шеф на ДАНС. Този, последният, се занимавал да организира нерегламентирани срещи, подслушвания на телефони и усилено четене на вестници, откъдето извличал информация. Просто да се чуди човек на елементарното интелектуално ниво на българските топразузнавачи.
Покрай Гамизов били подслушвани съветниците на Сергей Станишев: Ценка Атанасова, Драгомир Стойнев, Росен Карадимов, Ирена Борисова, както и социалният антрополог и преподавател в НБУ Харалан Александров (доверено лице на Гамизов). На мен лично един пасаж ми направи най-силно впечатление, защото директно сочи за обвързаността на престъпния свят с политиците и от там с управлението и кадруването в държавата. Разказва се как срещу агента Веселин Марков информацията и стимулът тръгват от другия герой-агент Алексей Петров, минават през евродепутата и бивша мутра Слави Бинев и достигат чрез него до Волен Сидеров, който трябва да проведе атаката срещу Марков за уволнението му от ДАНС. Ами това си е типична мафиотска обвързаност, дами и господа, от предишното и настоящото управление.
Втората част на доклада е посветена на споменатия Алексей, сайта „Опасните”, пребития Огнян Стефанов и разбира се, позната социалистическа група на Татяна Дончева, която в един момент се изживява за основен ръководен фактор в тайната служба и МВР и основен диригент на „махленските кавги”. Жалка, много жалка история се е разигравала зад стените на най-секретната от секретните служби в държавата. И, ако за да пази задника си, Станишев е покрил подобна помия, си е заслужил да му цапардосат имунитета и да отиде в съдебна зала. Ако въобще е разбрал какво прави.
Все пак не бива да се изключва и поредното „оперативно мероприятие”, целящо дезинформация и отвличане на вниманието от съществения доклад за корупция на повече от десет министри на Станишев и обвързаността им с трайни престъпни практики и „паралелни механизми на управление”. Все пак, бих препоръчал на читателите да прочетат тези 26 страници, за да се убедят в елементарността, простотията и арогантността, които царят в служба, която по закон уж трябва да ни пази. То, какво ли, с което са се захванали родните тайни служби, доминирани и досега от Държавна сигурност, са свършили полезно за държавата?!



Гласувай:
8



1. krotalka - Заинтригува ме.
27.10.2009 14:04
Я кажи, къде може да се прочете тоя доклад, посочи линк.
цитирай
2. haralanov - Със сигурност има хора за затвора!
27.10.2009 14:08
След този доклад трябва да има осъдени!То не само Сертов и Драшков са отчайващо прости но пък и като си помисли човек,че Суека Станишев преди да стане Министър-председател е бил без нито един ден трудов стаж!В ужасна Държава живеем...А твърдението пък на г-на Гамизова,че дал на Борис Велчев запис от който става ясно,че Иван Драшков поръчал на Таки да го убие.И как самият Главен прокурор само навел глава...Трябва да ни изхвърлят от ЕС!Веднага!
цитирай
3. toross - Танче най-лесно се открива в:
27.10.2009 15:47
http://www.vsekiden.com/?p=60059
цитирай
4. toross - Аз също съм съгласен, че
27.10.2009 15:50
трябва да ни изхвърлят незабавно от ЕС, докато не изчистим хората на ДС, БКП и т.н. Наистина на какво прилича държава, в която зам. шеф на тайна служба Ив. Драшков поръча на бандит /Таки/ да убие някакъв лобист /Гамизов/ и за всичко това знае гл. прокурор , който си мълчи... Ужасна помия!
цитирай
5. krotalka - Стигнах до 4-та страница и се отказах да чета!
27.10.2009 16:09
Стилът е ужасен! Пълно е с тафтология и ми наопмня махленските клюкарки! Така говорят те! На места се чувства чужда намесе, все едно, някой друг се е намесвал и е писал отделни пасажи?!
Това не може да е официален доклад! Ако всичките им писаници са в тоя стил, трябва да се върнат в прогимназията...
цитирай
6. kalin8 - Абсолютно
27.10.2009 16:51
точно!
Б.
цитирай
7. toross - Да колеги, на тази неграмотност
27.10.2009 17:01
се опитах да обърна внимание, защото това са хората, които дърпат конците в държавата ни - крещяща клюкарска история, но подпллатена със спец. раз. средства и много власт. Гадна история, откъдето и да я погледнеш...
цитирай
8. gothic - Абсолютно!
27.10.2009 18:09
Издържах не повече от две-три страници, повече не мога. И това стига да се види как е мацано, кълцано, наставяно...после пак кълцано и наставяно. Писано на ниво малко над сегашните гимназисти. Но ми е ясно че този "доклад" си е чиста проба отклоняване на вниманието от нещо по-съществено....
цитирай
9. анонимен - Това не било доклад, справка бил...
28.10.2009 12:45
Това не било доклад, справка било!
Като че ли е оправдание!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542590
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031