Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 21:56 - Да се похваля, че познах резултатите от изборите ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1908 Коментари: 4 Гласове:
3



Нямайте грижа за изборите в район „Източен”

image

PlovdivMedia - Нямайте грижа за изборите в район „Източен”

Тази статия на Христо Марков беше предложена в четвъртък вечерта. Не я пуснахме, за да не влезем в нарушение на забраната да се публикуват материали ден преди изборите. Оказа се, авторът е предвидил какво ни очаква на балотажа. Пускаме я, убедени, че е актуална.

Доста неща се изписаха след първия тур на изборите в р-н „Източен” , но лично за мен нямаше нито тогава, нито ще има в събота някаква кой знае каква изненада. Ще спечели Петър Петров. Шансовете за загуба на управляващата партия са минимални, почти към нула, освен ако...
Най-напред съм много притеснен от „анализаторите”, които работят с предизборните щабове – дами и господа от големите партии, или ви залъгват умишлено или откровено ви лъжат. Защото, ако имаше коректни анализи преди кампанията трябваше да се очаква резултата от първия тур и балотажа между Петров и Асан. Просто характеристиката на района е такава – от години там избирателната активност е традиционно ниска и на този фон в циганските секции се компенсира мързела на останалите. Тенденцията е трайно устойчива на местните избори, най-вече. Спомняте ли си, че на изборите през 2003 г. само в „Столипиново” на втория тур мургавите ни събратя предпочетоха за кмет убедително Шукариту /Захари Георгиев/ пред Иван Чомаков?! Същото се повтори и на следващите избори през 2007 г., когато на първия тур в „Източен” Иван Тотев получи 4 074 гласа или 25.64%, а втори остана кандидата на ДПС Красимир Кузмов с 3 092/19.46%/. Имаше някаква изненада при третия Кисьов от ССД с 9.77%, но те тогава от партията на Софиянски си имаха и „допълнителни стимули”. На балотажа
резултатите бяха 7 424 гласа за Тотев или 51.57% и 6 973 гласа за кандидата на ДПС. Преди седмица съотношението от 900 – 1 000 гласа между първенците се запази и на втори тур отново отиват Герб и ДПС. Съотнесено с миналите резултати дори резултите на Герб са по-добри, но пък сега липсваха т. нар. „традиционни десни” и от тук идва малката опасност г-н Асан да си стане кмет като едното нищо. Видно от досегашните резултати хората в района имат удивителното постоянство да не гласуват, а циганите от „Столипиново” още по-традиционно се активират именно по време на избори като през 2007 г. между двата тура удвоиха резултата си. Сега за втория тур БСП се измъкна йезуитски с „гласувайте по съвест”, което си е индиректен призив да се подкрепи кандидата на ДПС /все пак са управлявали 8 год. заедно/ , но се минава към варианта „неявна подкрепа”, за да не станат съвсем за резил. Колкото и да са малко привържениците на десните/СДС и ДСБ/ в района нищо чудно, ако избирателната активност е ниска да се опре и до тях, защото нещата с ориентирането на червените към ДПС нищо чудно да станат непредвидими.
Всъщност отново в този район кантарчето ще е в ръцете на хората, които не гласуват и според тяхното желание да пуснат бюлетина ще се определят
резултатите. От едната страна ситуацията е ясна – ще видите, че ще станем свидетели на невиждана активност в циганските секции, на уговорки и шетане около „Соколите” и училищата „Пенчо Славейков” и „Симон Боливар”, а около стадион „Ботев” тук-там ще се мяркат желаещи да избират кмета си. С една дума – ще се повтори познатата картинка. Според мен, този път ГЕРБ ще победи. Нищо чудно след две години кметът да е я Яшар, я Асан, я някой като тях. При етническо-политическата ситуация и „анализите” досега натам сме се запътили. Сега обаче актуални са изборите в събота и дано има читави хора да анализират предишните резултати и откъде са дошли. Секция по секция – така се печелят избори.

Пускам статията си със забележка на редакцията така, както е публикувана, защото ми се струва, че трябва да съм честен и към читателите на блога, а и да се похваля, че имам непреодолим усет към ставащото !


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
3



1. krotalka - Ясни са ти тия неща!
01.11.2009 15:22
Браво на теб!
цитирай
2. toross - Танче, благодаря ти -
01.11.2009 19:01
знаеш, че твоята оценка ми е особено скъпа !
цитирай
3. kalin8 - Браво
01.11.2009 19:58
и от мен!
Б.
цитирай
4. universalnite000 - Окултният закон и правото да гла...
12.11.2009 19:39
Окултният закон и правото да гласуваш!Трябва ли да предоставяме своето право на глас някому или казано накратко, трябва ли да гласуваме за хора, които не познаваме добре!Окултният закон за правото на избор да не гласуваш!Негласуването означава, че не подкрепяш утвърдените с насилие инструменти за управление и държане в... подчинение от страна на силовата държава. Зад държавата не винаги стоят тези, които трябва да поддържат реда в обществото!Всяка власт е от Бога, но в случая на казаното се има предвид, всяка реална праведна власт, а не тази, която е резултат на вмешателство в работите на държавата от страна на престъпни групировки и някои тайни общества. Държавата е само един инструмент в ръцете на тези, които имат властта, извоювана чрез силата на принудата в изборите. Избирателната система и формите на манипулация в обществото предопределят вида на държавното управление. Демократична избирателна система няма никъде в момента на планетата, тъй като тези, които държат материалните блага нямат интерес от смяна на формата, която им дава привилегия и сила, поради което и изборът осъществяван и манипулиран от тях никога не може да бъде истински демократичен. Той е винаги под контрола им, тоест под контрола на държащите властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541850
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031