Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2009 18:36 - Полиция и Магистратура за смях !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2824 Коментари: 5 Гласове:
4



Националните веселяци от МВР и съдебната власт
ХРИСТО МАРКОВ
image

PlovdivMedia - Националните веселяци от МВР и съдебната власт

Колкото изненадващо да звучи, колкото невероятно е да се случва, но в България най-весело и танцувално е в двете „строги” системи – полицията и магистратурата. Слуша човек националното радио и се връща назад в блаженните години на милицията.

         Да, ама говори вътрешния министър ЦЦ-2, който подчинените му масово наричат Ал Бънди. Обсъжда скандалите в ДАНС, на която тайна служба би трябвало да е принципал именно той. Според него „скандалите били умишлено провокирани”, за да няма реален парламентарен контрол и застрелва слушателите с: „няма един доста добър микроклимат за една добра работа”. Нещо да ви напомня това? Края на 80-те години на миналия век изведнъж цялата правоохранителна система беша заляна с призиви за „подобряване на микроклимата”, а след 10 ноември така го подобриха милиционерите този микроклимат, че станаха масово мутри и олигарси. Примерът с Емил Кюлев май е най-симптоматичен. Сега, 20 год. след промяната, отново в най-секретната от секретните служби се говори за прословутия микроклимат, който бил изгубен някъде в превода на подслушвания, компромати, незаконни разработки и откровенни юмручни боеве. Уж, след нескопосния доклад-справка на Иван Драшков,  щяха да я закриват тази пуста ДАНС, но в един момент Цветанов се сетил, че в службата работела и възлюбената му съпруга Деси и дори май била нещо като съавтор на „драшковия доклад”, та спасението щяло да дойде като се подобри микроклимата. Едно време в колективните спортове също много се наблягаше на микролимата на терена или в залата за тренировки. Оттогава ми е останал в главата, а после се сетих, че единствената специалност на вътрешния министър е придобита във ВИФ. Сигурно доста дълго са го обучавали за различните микроклимати...

         Известният със страстта си към значителни имотни врътки бивш служител на ДАНС Иван Драшков  пък промълви убедено, че скандалите били провокирани от хора, които искали ... „да приватизират ДАНС за своите си цели”. Така ами, човекът обича да се приватизира всичко и с тази си страст си обяснява скандалите дори ... Жалка история, но така сме си устроени, пък и смее ли някой да каже дума срещу могъщата ДАНС? Само микроклимата ще е виновен, да знаете! Щом го казва неформалният лидер на Герб – така ще е.

            След като се оказа, че няма сериозно назначение в съдебната система без санкцията на някакъв черничък плевенчанин Красьо се оказа, че другата седмица съдът по правата на човека в Страсбург   ще разглежда дело, предизвикано от обикновен гражданин от БГ-то, който се жалил, че издигането на магистрати в йерархията на родната ни съдебна система става без ясни критерии и мотиви за назначение, а израстването на магистратите не подлежало на никакво разумно обяснение. Че как няма да го допуснат това дело съдиите в Страсбург – там още не са достигнали пипалата на царския човек Красьо черничкия. То, както е тръгнало, скоро може да се пренесе и до там плевенско-царския комбинатор.

         След като се поразрових в мрежата набързо установих, че жалбата всъщност не е от „обикновен гражданин”, а от младата съдийка Виолина Джиджева, която се опитала да участва в конкурс за апелативните съдилища в гр. София и областта.  Получила максималната оценка за пряката си работа „много добър”  и била поставена на 18 място от 50 кандидати, но Висшия съдебен съвет решил след тайно гласуване да назначи в София-област класирания на ... 27 място, независимо че има решение на същия този ВСС израстването на магистратите да става по поредността на класирането. Оказало се, че дори класиран на 47 място от 50-те канидати  също е по-подходящ от дамата,  заела 18 място.  Бая чудене ще има в международния съд като как става така, но няма да има никакви съмнения, ако им се обясни далаверата на родните магистрати с прословутия Красьо, който се осланял единствено на аргумента с парите в кеш и назначението нямало да избяга.

         И още същия почивен ден научихме, че имало още няколко списъка с магистрати, контактували със същия субект. Каза го самият главен прокурор Борис Велчев – единият от допълнителните списъци не бил толкова обширен като първия, а другият бил от магистрати, които не са от висшия съдебен съвет, но пък явно са били на „възлови„ позиции. Всъщност аз вече се обърках колко са тези списъци със съдии и прокурори и накрая ще излезе, че всички са минали през Красьо. На фона на тази отвратителна история  главният прокурор примирително препоръча „хигиена на контактите”.

         Докъде го докарахме - Цветанов препоръчва на тайните служби „добър микроклимат”, а главният прокурор на всички магистрати „хигиена на контактите”. Остава Бойко Борисов като върховен водител на народа да препоръча на избирателите „хигиена в сексуалния микроклимат в досега им със службите и съдебната власдт”. То,  ачик до там сме го докарали.

 

 

 



Тагове:   данс,


Гласувай:
4



1. анонимен - Надеждата умира последна!
02.11.2009 19:25
"Добър микроклимат" ли? ''Хигиена на контактите''ли? Я Супермен да вземе една гьостерица, па да ги започне... ! Само така ще се оправят тези институции!
цитирай
2. krotalka - Авгиеви обори не се чистят лесно!
02.11.2009 21:06
Няма силна вода(разбирай желание) за да измие цялата мръсотия натрупана там!
цитирай
3. анонимен - re
03.11.2009 11:34
Ицо, Ицооо, Кажи за нашите прокорори в Пловдив , за комунистите дето им ядохме попарата!
цитирай
4. zaw12929 - Страхотни измами стават в държавата, защото сме лековерни
03.11.2009 18:46
когато лъжат баби и дядовци по телефона, мъчно ми е
но, когато с телефонни измами лъжат всички ни- не мога да се помиря
Чета днес в "24-часа" , че най додрия телефон на канцлера на Германия има указател с капацитет 1000 записа, а на Красьо- разпоредителя на магистратите- 1140 ( написано е на първа страница с портрета на същият) И не е от Плевен, а е Софиянец
Толкова са всичките съдии на държавата и за да са в GSM-ма му някой му ги е дал, когато се е готвил да вземе властта, за да овладее и съдебната власт. За да съди както при соцрежима- по нареждане от телефона! И в Белене ще ги пращаме и по вече ще ни ограбват,
Първите 100 дни - само милиционерски иизпълнения, за герберски попълнения на всички нива. Това е то!
цитирай
5. toross - Към последните двама приятели -
03.11.2009 21:06
обмислям го дълго материала за прокуратурата в Пловдив и ще му дайде времето и на него, но искам да е наистина нещо, което съм изживял лично. Ще го направя.
А това за телефона и магистратите наистина не ми е хръмвало - ужасна история , наистина !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543081
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031